Djuveč (džuveč)
Tradiční balkánskou pochoutkou je djuveč s neodolatelnou kombinaci jemného koření, čerstvé zeleniny a šťavnatého masa. K tomuto sytému jídlu, které si vás podmaní svojí chutí, ani není potřeba vařit přílohu.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 9 595 kJ / 2 293 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 158,86 g |
Tuky | 53,95 g |
Vláknina | 25,55 g |
Cholesterol | 357 mg |
Sodík | 415 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 281,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jako přílohu lze dát ještě čerstvý chlebík, nebo uvařím brambory či rýži extra a použiji jako přílohu.
Dělám minimálně 1x do měsíce a třeba jen ze dvou, nebo jednoho druhu masa. I tak nám to moc chutná.
Zdroj: Co chutná v Evropě (toto je z Chorvatska).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 9. 2013 08:33
najdete je na www.i-keramika.cz
doufám že příspěvek nesmažou, nechci aby to vypadalo jako laciná reklama. já jen, že málokdo ví že se to dá u nás koupit a pak se s tím chudáci lidi tahaj z dovolený, je to velký, těžký a zabírá jim to místo - místo toho aby si raději z bulharska dovezli flašku rakije...
12. 5. 2013 08:19
1. 3. 2013 11:54
Videli ste niekdy, že keď si objednáte Paellu dostanete k nej ešte ďalšiu ryžu? Ja nie a som tu už dlhé roky.
15. 9. 2011 13:56
21. 8. 2011 20:55
Jako typicky priklad uvadim nasi SVICKOVOU. Kdo z vas neochutnal mnoho variant tohoto naseho typickeho ceskeho chodu? … a nektere z nich maji spolecny jen ten nazev!
A proto varme cokoli, jen kdyz nam chutna, jen budme opatrni na nazvy!!!!
21. 8. 2011 07:21
30. 6. 2011 11:51
jo ještě přidávám feferonku, ta u nás musí být ve všem.
20. 1. 2010 19:57
3. 2. 2009 00:38
s plátky masa hovězího, vepřového a skopového je-li.Vše prosypávám vypranou rýží a kořením na jehněčí + solím. Vše podliju dostatkem vody, uzavřu a dusím 1/2 hod.Naše 6 členná rodina toto jídlo z 1 hrnce miluje.
11. 1. 2009 19:41
11. 1. 2009 19:15
10. 1. 2009 21:46
musela by si sa ale zaregistrovat
10. 1. 2009 21:41
10. 1. 2009 21:31
10. 1. 2009 21:30
Ono je to s ním tak, že manžel sloužil u vás v UN (Unprofor)a tam mu nesmírně ten Djuveč moc chutnal, tak jsem po něm pátrala a vypátrala tento v Chorvatské kuchyni v kuchařce: Co chutná v Evropě. Pokusím se ho jistě někdy udělat podle Tebe. Ď
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 2 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 6 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 9 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Právě bylo uvařeno:
Pečené vepřové koleno
Hadryk uvařil před 1 hodinou
Balkánská pomazánka s pórkem
jjirka uvařil před 1 hodinou
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
adamos uvařila před 2 hodinami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
denitek uvařila před 3 hodinami
Kuře à la husa
Gregusa uvařila před 5 hodinami
Poctivá květáková polévka
TondaJ uvařila před 5 hodinami
Smažené tvarohové koblížky
Wikki uvařil před 6 hodinami
Listové mřížky s pudinkem a ovocem
Olminka uvařila před 7 hodinami
Rybí filé v těstíčku
Maykl83 uvařila před 7 hodinami
Výborný čočkový salát
dolja uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Svatí Pankráci, Serváci, Bonifáci vás se bojí všichni sedláci! Pranostiky na tři zmrzlé měly svoje kouzlo
Jak dusit maso nebo zeleninu: Správný postup dušení masa zaručí jeho náležité změknutí a plnou chuť omáčky
Buchty po ránu: Nadýchané bydžovské peciválky podle receptu Josefa Maršálka. Vláčnost zaručí jeden krok při přípravě
Další recepty
Tématické fráze: jak se vaří džuveč džuveč se sýrem balkánský džuveč kuřecí džuveč vepřový džuveč džuveč z mletého masa chorvatský džuveč džuvač džuveč z vepřového masa džuveč s rýží džuveč video džuveč rýže džueč bulharský džuveč hovězí džuveč džuvedž džuveč z kuřecího masa skopové maso recepty jak se dela dzuvec recept na vepřový džuveč
Suroviny: maso hovězí, maso vepřové, maso skopové, cibule, rajče, paprika, baklažán, paprika sušená sladká, sádlo, brambory, rýže, vývar masový, bobkový list, petrželka, pepř mletý, sůl
Djuveč (džuveč)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADZP
18 názorů