Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kvašené okurky v PET láhvích

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

18. 7. 2013 12:00

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie45 kJ / 11 kcal
Bílkoviny0,42 g
Tuky0,03 g
Vláknina0,98 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Nusle

9. 5. 2014 17:45

Podle mě ne, to musí bejt pěkně na hovno ;-( ;-( ;-(

Míra

29. 7. 2013 08:35

recept dobrý, ale ta petka!? to je strašný, za chvíli budeme všichni v plastových obalech. podle mě sklo je sklo.

MartaU

21. 7. 2013 23:48

Myslím,že je to výýýborný nápad.Letos vyzkouším.Za zkoušku nic nedám.Nikdy jsem o tomhle neslyšela.Takže díky.

Jitkas

20. 7. 2013 21:02

vasek: Das-li tam cukr, bude to kvasit jako blazen a udelas z toho "vodikovou" bombu !! Toto jsou rychlokvasky, ne sladkokysele okurky!!

Klara Klara

20. 7. 2013 20:43

Klara:neviem, do kvašákov nedávam cukor. Treba vyskúšať

vašek

20. 7. 2013 18:13

vynikající nápad určitě to vyzkouším ale máme rádi sladkokyselé. Mohu přidat cukr?

Klara Klara

20. 7. 2013 11:03

Peter:ďakujem za komentár. Môj syn robí takto, tak zato ten recept. Ale som rada, že niekto to robí aj inak. Každá skúsenosť je dobrá:-p:-p:yes:

Peter

20. 7. 2013 08:35

Ja nakladam kvasaky tymto sposobom uz dlho. Avšak davam kôpor, bobkový list, nove korenie, cele čierne korenie, chren, chilli papričky. soľ davam 1PL na liter nálevu. Určite bez cesnaku a cibule. Fľašu zatvorim a v teple necham asi týždeň až desať dní. Potom keď už skončilo kvasenie odlozim do chladu a vydržia v pohode aj rok.

Klara Klara

19. 7. 2013 21:36

Iva:Veď minerálka, alebo sladené vody v PET fľašiach majú niekedy viac ako rok vyznačenú trvanlivosť. Dokonca dnes dostať víno, pivo, a ktovie čo ešte v PET fľašiach. Potom by sme nemohli nič.

maiva maiva

19. 7. 2013 21:28

Hodně zajímavý nápad:-O+:yes:kvašáky jsem nikdy nedělala, ale máme rádi. Z mládí pamatuji nakládání, ale to nebyly ještě petky:-D

Iva

19. 7. 2013 11:35

Napad dobry, ale neda mi to podotknout - nebojite se, ze okurky po 3! mesicich petkou nacichnou? Nebo ze se do okurek z petky dostane nejaka chemikalie? Casu na to bude mit habadej....
Jednou jsem v petce uschovala zbytek okurkoveho nalevu a po par tydnech sel vylit - cpel po petce....a vim, ze i treba slivovice se z petky po par dnech preliva, aby nenacichla (ano, slivka je pomerne "agresivni", ale tady zas probiha kvasny proces, take to pracuje...)

hanes24

19. 7. 2013 09:14

To je bomba!!!! Zkusím a napíšu!:yes::yes:

Klara Klara

18. 7. 2013 22:38

Ďakujem za komentíky. Budem rada, keď dáte vedieť za 3 mesiace, ako chutia.

Ivana79 Ivana79

18. 7. 2013 21:52

Určite urobím :-) ja môžem nakladané uhorky celý rok a skoro ku všetkému :-D a toto ma hneď oslovilo ;-)

Lůca

18. 7. 2013 18:58

Jůůůů, kvašáky jsou moc mňamkový!!!! Maminka už naložila, ale jako vždy do sklenic podle dědočkova receptu :-p. Ty jsou nejlepší!!!

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kvašaky ve skle po cely rok kvašený květák nálev na kvašené okurky pet lahve dobré nápady kvašáky na celí rok kvašáky v pet lahvi sladkokyselé kvašáky rychle kvašaky rychle kvašené okurky kvašená rajčata kvašené okurky sterilované sterilované kvašáky kvašáky v pet láhvích kvašáky v petce kvašáky v petláhvi lahev na okurky kvasaky do zelaku kvašáky v pet sladko kyselé kvašáky kvašáky do pet láhve

Suroviny: okurka čerstvá, česnek, sůl, voda

TopRecepty.cz

Kvašené okurky v PET láhvích

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yAZn