Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilovaná žebra

Vůně grilovaného masa neodmyslitelně patří k létu. Zkusíme tentokrát zapomenout na klobásy či steaky, vsadíme na vepřová žebra. Jejich příprava zabere trochu více času, ale odměnou nám bude nepřekonatelně dobré a křehké maso odpadávající od kosti.

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava)

29. 5. 2013 18:11

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 602 kJ / 1 100 kcal
Bílkoviny50,00 g
Tuky100,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 200 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Marinádu si udělejte opravdu dle vlastních potřeb a chutí, které jsou Vaše oblíbené - jeden může to a druhý tohle - prostě tvořte svoji chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eliza Eliza

11. 8. 2013 13:23

Fantastické fotky, sliny se sbíhají...:-p:-p:yes:

Zuzik

27. 6. 2013 13:27

Luxusní, my teda grilujeme celoročně na grilovací pánvi. Tady je o ní pokec grilovaci-panev.cz/

Kadlik Kadlik

12. 6. 2013 22:17

musím přidat bodík... ač vím, že nikdy neochutnám. Je to hnus, ale maso s většinou kostí je 2x tak drahé, jak vepřová kýta...;-(

Colombo65 Colombo65

9. 6. 2013 14:11

Hell.:
.... děkuji za vyčerpávající a upřímné hodnocení.:yes:
Jsem rád, že Vám tak chutnalo ;-);-);-)

Hell. Hell.

9. 6. 2013 08:54

Jsem poněkud kuchařský barbar. Hledám recepty podle fotky, zběžně přečtu ingredience a postup. To první nakonec dávám podle vlastní chuti, nálady, zdravotního omezení těch, kterým je výsledek určen... takže bohužel neocením rum v marinádě, ale v konečném důsledku to snad nevadí, protože TOHLE JE FANTASTICKÝ NÁPAD! Zavolali jsme řezníkovi, nechali si udělat bůček (bylo na něm tedy zbytečně moc masa :-D což mělo za následek špatné rolování, ač jsme na to byli dva, byla to fuška, ale já byla neústupná, že :-D ), manža připravil koření které můžeme, žebra podél rozpůlil, natřel, uložil do lednice. Druhý den jsme motali, dřina to byla, přírodní provázek ale na výsledku vypadal efekně. Otýpky jsme naskládali do pekáče (do husáku, velkého!) podlila jsem to trochou vody, a dala péct... trvalo to déle než je v receptu, téměř dvě hodiny, ale maso pomalu se pečící nám přijde lepší, to není kritika, jen poznámka na okrajíčeček :-) Druhý den, když přijeli ohlášení (bylo nás celkem 12), se tohle téměř upečené masíčko naskládalo na gril, ohřálo a podávalo....
Já tedy nevím, ale kočky obvykle žebra z prasátka nepoberou... jsou tvrdá, to spíš pes je zvládne...hmmm... na psa nezbylo....
Je mi jasné, že lidé mají různé chutě.. ale aby se celkem, i s dneškem DVACET lidí shodlo na tom, že tohle jídlo je fantastické!! nebývá často. Sice provázek manža před konečným grilováním sundal, aby nehořel, ale i tak TOHLE BYLA FANTAZIE!! A já maso nejím, přesto velice chválím.
Pane, vy jste KUCHAŘ!!!

K@tka

5. 6. 2013 09:14

Tak tohle vypadá naprosto ÚÚÚŽASNĚ!!! Tečou mi sliny po klávesici :-))Jen bych dala svou oblíbenou marinádu s javorovým sirupem, liči balzámem a hořčičným semínkem http://www.foodstyle.cz/products/pikantni-uzena-ze...
Bodík letí...

Anna Kocikova Anna Kocikova

30. 5. 2013 20:35

:-K:-K:yes:

Drobek Drobek

30. 5. 2013 16:12

Jednu připomínku k jinak krásnému receptu, totiž ta blána. Je tuhá a nepříjemně chutná, proto ji mistři kuchaři (a já) stahují. Podebrat neostrým nástrojem a pak papírovou utěrkou chytit a stáhnout.

rebeka rebeka

30. 5. 2013 14:33

:-O:-O krásná, voňavá a dech beroucí "otýpka":-8;-):-D:yes::yes:

jumanji

30. 5. 2013 12:34

No i kdyby to ve výsledku chutnalo hnusně , tak za ty fotky dávám všechny palce nahoru :yes: PS: ale ono to bude určitě móóóc dobré !:-p

aisha

30. 5. 2013 09:42

To vypada hodne luxusne..:yes::yes:..tady nevim, jestli bych nezhresila..:-D:-D:-D

BarbaraP BarbaraP

30. 5. 2013 09:37

Tak z tohohle jsem si sedla na zadek :-O Nádherné sexy jídlo, snědla bych to i s talířem! :-))

magdalenka magdalenka

30. 5. 2013 09:15

PEKNUČKÉ...a veľmi zaujímavé.

Dana61

30. 5. 2013 09:03

úžasnéééééé:yes::-D nemám slov a ani jich netřeba:-p

AniCiz

30. 5. 2013 08:48

:yes::yes::-K:-K:-K:-K už není co dodat:-*

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: grilovaná žebra grilované žebra grilovaná vepřová žebra žebra na grilu grilovaná žebra recept marináda na grilovaná žebra vepřová žebra na grilu grilovaná žebra v troubě grilované vepřové žebra recept na grilované žebra recept na grilovaná žebra grilovaná hovězí žebra marináda na grilovaná vepřová žebra žebra na gril grilované vepřové žebro marináda na vepřová žebra hovezi zebra na grilu marináda na grilované žebra grilovaná žebírka žebra na grilu recept

Suroviny: žebra, pepř, sůl, olej olivový, chilli paprika čerstvá, kečup sladký, hořčice dijonská, rum, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká

TopRecepty.cz

Grilovaná žebra

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8zro