Žemlovka z toustového chleba s hruškovými povidly
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 10 065 kJ / 2 406 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,14 g |
Tuky | 173,98 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 1,25 g |
Sodík | 1,92 g |
Sůl | 4,73 g |
Sacharidy | 143,60 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 11. 2018 22:20
Díky za kvalifikovaný komentář - já pekla možná víc dokřupava a porce oddělovala podle smotků chleba
5. 11. 2018 20:14
Původně měl být biftek, nakonec jsem obědval toto.
Z 500g chleba to vyšlo přesně na remosku.
Po upečení vážilo 1.680g
1/4 jsem se saturoval v poledne
1/4 jsem slupl na svačinku
zbytek jsem zamrazil, protože bych se do půlnoci neudržel a VZP by se zbláznila
Asi jako hodnocení jídla je to dostačující, že
***
Z plátků chleba jsem okrajoval kůrku pouze v místě spoje
Před rozvalováním jsem spoje lehce potřel mlékem
V místě spojů jsem dal plátky PŘES sebe a zaválcoval
Pouze první slepenec jsem potřel máslem a otočil máslem na PP Plát se držel papíru jako, jako... jako veš
Další pláty jsem potřel máslem, zasypal mletými ořechy, otočil na PP, potřel povidly a zavinul; šlo to i bez pomoci papíru
Po rozpůlení mi roládky vyšly akorát na hlubokou remoskovou misku; místo mezi roládkami jsem vyplnil odřezky chleba
Ač bylo chleba o 1/3 více, tak směsi na zalití podle rcp bylo tak akorát a upečená žemlovka byla vláčná podle mých představ držela pohromadě a pěkně se dala krájet na porce
Žemlovka je jemnější než z rohlíků, ba řekl bych, že patrně i díky použitému máslu byste ji od žemlovky z vánočky nepoznali
***
No, jeden byl při přípravě sice jak od borůvek... ale stálo to za to!
Z 500g chleba to vyšlo přesně na remosku.
Po upečení vážilo 1.680g
1/4 jsem se saturoval v poledne
1/4 jsem slupl na svačinku
zbytek jsem zamrazil, protože bych se do půlnoci neudržel a VZP by se zbláznila
Asi jako hodnocení jídla je to dostačující, že
***
Z plátků chleba jsem okrajoval kůrku pouze v místě spoje
Před rozvalováním jsem spoje lehce potřel mlékem
V místě spojů jsem dal plátky PŘES sebe a zaválcoval
Pouze první slepenec jsem potřel máslem a otočil máslem na PP Plát se držel papíru jako, jako... jako veš
Další pláty jsem potřel máslem, zasypal mletými ořechy, otočil na PP, potřel povidly a zavinul; šlo to i bez pomoci papíru
Po rozpůlení mi roládky vyšly akorát na hlubokou remoskovou misku; místo mezi roládkami jsem vyplnil odřezky chleba
Ač bylo chleba o 1/3 více, tak směsi na zalití podle rcp bylo tak akorát a upečená žemlovka byla vláčná podle mých představ držela pohromadě a pěkně se dala krájet na porce
Žemlovka je jemnější než z rohlíků, ba řekl bych, že patrně i díky použitému máslu byste ji od žemlovky z vánočky nepoznali
***
No, jeden byl při přípravě sice jak od borůvek... ale stálo to za to!
8. 1. 2014 11:33
zizala:musím příště vyzkoušet ten z Lidlu
Jsme po obědě a musím vám říct že to byla neskutečná dobrota, i přes ty drobky Neměla jsem hrušková povidla, dala jsem zbytek jablečného pyré, zahustila pudingem a ještě přidala švestková povidla, dala jsem ještě rozinky namočené v rumu a skořici Mléko jsem taky nedávala jen šlehačku. Chuť byla taková jemně máslová a křupavoučké to bylo, prostě mňamBod už přidat bohužel nemůžu
Jsme po obědě a musím vám říct že to byla neskutečná dobrota, i přes ty drobky Neměla jsem hrušková povidla, dala jsem zbytek jablečného pyré, zahustila pudingem a ještě přidala švestková povidla, dala jsem ještě rozinky namočené v rumu a skořici Mléko jsem taky nedávala jen šlehačku. Chuť byla taková jemně máslová a křupavoučké to bylo, prostě mňamBod už přidat bohužel nemůžu
8. 1. 2014 10:19
Jejda, tenhle recept mi nějak unikl, taková jiná a vylepšená žemlovka
Irrena: Ono hodně záleží na výrobci, taky se mi někdy stalo, když jsem dělala roládky z toustového chleba, že se lámal. Teď mám svůj osvědčený, chodím pro něj do Lidlu
Irrena: Ono hodně záleží na výrobci, taky se mi někdy stalo, když jsem dělala roládky z toustového chleba, že se lámal. Teď mám svůj osvědčený, chodím pro něj do Lidlu
8. 1. 2014 09:57
Právě jsem je připravila do zapékací mísyOvšem nepovedlo se mi jak píšeš rozválet toastové chleby, úplně se mi rozdrobily, takže mám plnou mísu drobení Nějak jsem to nahňácala Myslím si, že jsem měla špatný toastový chléb, měla jsem ho z NěmeckaJsem zvědavá na výsledek mého drobení
2. 6. 2013 17:37
30. 5. 2013 16:42
To je opět dobrota
30. 5. 2013 16:28
To je dobrá vychytávkavypadá to moc dobře,mne by to taky chutnalo s hruškovými povidlyNo hřešila bych a ráda
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 12 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 13 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 13 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 13 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 50 minutami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 6 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 6 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 7 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 8 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 8 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 8 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 10 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Živáňská pečeně v horkém popelu: Maso ve slovenské specialitě zůstane báječně šťavnaté a brambory neuvěřitelně lahodné
Živáňská pečeně na plechu: Dokonale šťavnatý mix chutí a vůní je jednoduchý na přípravu a nenáročný na nádobí
Ženy v rámci hubnutí jedí málo, překvapuje odborník na výživu Pavel Suchánek. Chce to hlavně přidat bílkoviny, radí
Další recepty
Tématické fráze: žemlovka z toustového chleba žemlovka podle ládi hrušky žemlovka ladi hrušky žemlovka láďa hruška jablečná žemlovka z toustového chleba recepty z toustového chleba zemlovka podle hrušky lada hruska žemlovka tn.cz domácí recept na zapečený toustový chleba žemlouvka z toustového chleba domaci bramborovy chleba odladi hrusky roláda z toustového chleba videorecept jablečná žemlovka videorecept žemlovka od ládi hrušky recept z toustového chleba zemlbába z toustového chleba lada hruska jablecne tousty tousty ladi hrusky žemlovka z toastového chleba
Suroviny: chléb toustový, máslo, povidla hrušková, smetana ke šlehání, mléko, vejce, ořechy vlašské, cukr moučkový, cukr krupice, lusk vanilkový
Žemlovka z toustového chleba s hruškovými povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rqW6
8 názorů