Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plzeňské rozpeky, rozpíčky nebo vdolky (na sucho pečené i smažené)

Jedná se o starý osvědčený recept, podle kterého pekly už naše babičky. Rozpeky jsou skvělé jak na sladko, třeba se švestkami a cukrem, tak naslano s různými omáčkami. Někde se jedí s houbovou omáčku nebo s dušenou mrkví.

Hodnocení receptu je 5,0 (39×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 20 min

80 min (60 min příprava + 20 min tepelná úprava)

28. 8. 2013 12:59

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 636 kJ / 2 064 kcal
Bílkoviny79,41 g
Tuky21,63 g
Vláknina17,52 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 6,61 g
Sůl16,46 g
Sacharidy379,21 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Velké rozpeky se u nás pečou k houbové omáčce a dušené mrkvi, malé k čočce nebo fazolím.

Recept jsem podědila po babičce a mamince.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Inka1 Inka1

28. 8. 2013 19:59

1974andrea: Díky za radu, určitě vyzkouším :-D:-D

spagetka spagetka

28. 8. 2013 19:43

1974andrea: u vás se tomu taky říká bagr?:-O:-O No prosím, jak je svět a naše republika malinkatá a budem se hádat o blbý názvy něčeho :-D:-D:-D:yes::yes::yes:

1974andrea 1974andrea

28. 8. 2013 19:36

Inka1: A víš, jak se to u nás jí s houbovkou? Houbovka se dá do hlubokého talíře, rozpek se natrhá na kousky velikosti soust, vezme se lžíce neboli bagr:-D;-) a už se láduju:-D

Inka1 Inka1

28. 8. 2013 19:33

:-)) Takovéhle rozpeky dělám k mrkvi :yes: K houbovce jsem to ještě nezkoušela :-O Ale hříbky začínají růst tak určitě brzy vyzkouším, nemusí být pořád knedle :-D

1974andrea 1974andrea

28. 8. 2013 19:28

senky:No vidíš, k tomu jsme je ještě neměli;-):-D Ale to mají rádi kluci s těstovinama;-)

senky senky

28. 8. 2013 19:24

Jo:yes::yes: u nás šišky třeba s kuřetem na paprice:-):-8

1974andrea 1974andrea

28. 8. 2013 19:17

katlie:Jasně, že to tak dělám, v tom případě to budou ty malé kulaté rozpíčky jako na fotce vpředu vpravo a ne smažené vdolky, které jsou v pozadí;-)

katlie

28. 8. 2013 19:13

1974andrea:A myslíte, že by šlo udělat i ty vdolečky v troubě bez smažení, nezkoušela jste to někdy. Jinak děkuji za odpověď.

1974andrea 1974andrea

28. 8. 2013 18:29

evik25:Evičko, moc děkuju:-K. Jsem ráda, že jsem mohla rozšířit tvé obzory;-)

evik25 evik25

28. 8. 2013 18:05

Andrejko, vypadají moc krásně. Tohle jsem neznala:-O , ale ukládám a zkusím :yes::yes::yes: bodík samozřejmě letí :-K:-K:-K:-K:-K

1974andrea 1974andrea

28. 8. 2013 18:02

katlie:Právě ty vdolečky jsou smažené na pánvi ve větší vrstvě oleje. Vždycky, když dělám rozpeky, musím klukům smažit i ty vdolky, mají je pak nasladko;-)

katlie

28. 8. 2013 18:00

1974andrea: Moc se mi líbí ten recept na rozpeky, ale zajímalo by mě, jak píšete, že lze dělat i vdolečky, ty pečete také v troubě nebo ty smažíte. Moc by se mi zamlouvaly právě ty vdolečky, ale nevím, jaké by to bylo, kdybych je pekla v troubě místo toho smažení, nemáte s tím zkušenost? Předem děkuji za odpověď.:-):yes:

1974andrea 1974andrea

28. 8. 2013 17:46

Moc všem děkuju za komentáře a hodnocení:-K. Určitě je někdo znáte, někteří možná ne, tak snad se recept bude hodit;-)

Nikina Nikina

28. 8. 2013 17:13

Neznám, líbí se mi, ukládám, udělám! :-D Máš to opět moc pěkné :-K

maris maris

28. 8. 2013 16:52

Když vidím rozpíčky, tak se mi vybaví Kája Mařík:-D, máš je pěkné, i jemu by se určitě líbily;-):-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rozpeky vdolky k mrkvi rozpeky od babičky slané vdolky pečené v troubě plzeňské speciality plzeňské vdolky rozpeky recept plzeňské rozpeky vdolky k čočce vdolek k omáčce obyčejné vdolky vdolky k omáčce pečené vdolky plzensky rozpek recept na rozpeky smažené beleše rozpek rozpeky k mrkvi rozpeky k čočce belese pecene v troube

Suroviny: mouka hladká, mléko, tuk hera, vejce, droždí čerstvé, cukr, sůl

TopRecepty.cz

Plzeňské rozpeky, rozpíčky nebo vdolky (na sucho pečené i smažené)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6MYQ