Cejni s brambory zapečení v Dutch-Oven
Suroviny
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Obměny – nemusí být cejni, může se použít kapr či jiný druh ryby.
Ryby můžeme potřít česnekem nebo opaprikovat či použít oblíbené koření.
Někdo suroviny v hrnci zaleje rozpušteným sádlem, máslem a olejem v třetinovém poměru.
Přesné množství surovin v receptu neuvádím, dával jsem vše od oka, podle chuti a toho, co bylo po ruce.
Zdroj – recept mám od rybářů, kteří nás s manželkou učili chytat. Recept byl i v sešitech edice Levné recepty.
Na setkání Grilování a Barbecue v Moravském Berouně –http://www.grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=...
– předváděl Brutzel Švejk mimo jiné i vaření v Dutch-oven. Tolik mě to zaujalo, že jsem Dutch-oven koupil a začal vaření v něm zkoušet.
Tento litinový hrnec byl oblíben mezi americkými osadníky pro své universální použití.
Dá se v něm vařit, péci, smažit, dusit.....Více informací o dutch-oven najdete třeba zde - http://www.bezvabasta.cz/?p=1698
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 8. 2013 15:08
Paráda, ryby miluju.
19. 8. 2013 12:01
Můžu potvrdit, že u menších ryb ty drobné kostičky přestanou být problém... Vypadá to krásně a zajímavě!
18. 8. 2013 13:17
Prořezání opravdu kostičky rozruší. Pan Petr Stupka ve svém článkuhttp://www.trebonskykapr.cz/kapr-bez-kosti-filetov... uvádí, že po filetování porce ještě prořízne co 2 -3 mm, aby rozrušil drobné kostičky, které ve filetu zůstanou. Doporučuji článek přečíst. Je opravdu zajímavý.
Z cejna po filetování by vám toho moc nezůstalo. Mánek vyzkoušel cejna proříznout zvenku co 2 -3 mm, jak je uvedeno v receptu.
A funguje to. Drobné kostičky zmizí, zůstanou jen žebra a páteř.
Pokud odzkoušíte, dejte vědět.
Z cejna po filetování by vám toho moc nezůstalo. Mánek vyzkoušel cejna proříznout zvenku co 2 -3 mm, jak je uvedeno v receptu.
A funguje to. Drobné kostičky zmizí, zůstanou jen žebra a páteř.
Pokud odzkoušíte, dejte vědět.
18. 8. 2013 06:56
Jirka umí ještě, že se nejmenuješ Babica Jani R., promíííň
18. 8. 2013 01:53
Cejna jsem také nikdy neměla, ale protože ryby mám moc ráda, určitě bych si pochutnala +5
17. 8. 2013 20:22
Velmi zajímavé je to nařezání. Opravdu ty malé kosti zmizí? Cejn má těch kostí opravdu hodně, ale chuťově je strááášně moc dobrý.
17. 8. 2013 18:30
Recept je moc pěkný, ale asi bych použila jinou rybu...cejn má hodně kostí ......toho raději oberu do rybích karbenátek, nebo ho dám do zavináčů
17. 8. 2013 16:39
máš to parádní Jirko, dlouho jsem Tě tu neviděla
17. 8. 2013 09:14
Jirko, závidím ti možnost výběru ryb vzhledem k tvému koníčku. Cejna jsem myslím ještě neměla
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Smažená kuřecí prsa plněná šunkou a nivou
Přidáno před 2 hodinami
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 9 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 19 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 21 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno 28. 3. 2024 16:08
Právě bylo uvařeno:
Oříšková roláda s mascarpone krémem
Sindy33140 uvařila před 2 minutami
Pikantní směs na topinky
JirkaPotok uvařil před 33 minutami
Zeleninový boršč se zakysanou smetanou
JirkaPotok uvařila před 33 minutami
Polévka z uzeného jazyka
Petaja uvařila před 46 minutami
Znojemská pečeně podle Kluků v akci
Petaja uvařila před 47 minutami
Mléčné francouzské houstičky
Wanilor uvařila před 49 minutami
Vepřové na houbách
Peggy72 uvařila před 56 minutami
Nádivka velikonoční
Palecek uvařila před 1 hodinou
Jidáše, jidášky…
Eva_H uvařila před 1 hodinou
Asijská kachní prsa
PepaD uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Barvení velikonočních vajíček může být zábava i umění: Použití slupek z česneku, červeného zelí a silonek dokáže zázraky
Vyzkoušeli jsme aprílové žertíky s jídlem: Sladkým volským okem, falešnými vajíčky i colou ze sójovky napálíte koledníky
Plněná retro vejce pětkrát jinak: Klasika se sardelovým máslem nebo šunkovou pěnou nezklame a návštěvy potěší
Další recepty
Tématické fráze: cejn na masle filetovani cejna cejn recept cejn recepty duch oven grilovani cejna cejni co s cejnem cejn jak na kosti ? co z cejna cejn malý recepty z cejna recept na cejna co s cejny dutch oven co mám ráda recepty cejn (pražma) recepty vaření ryby,cejn vareni v dutch oven ouven vaření cejn
Suroviny: cejn, brambory, sádlo, máslo, sůl, pepř
Cejni s brambory zapečení v Dutch-Oven
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rpm6
9 názorů