Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těstoviny s lanýžem

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

27. 9. 2013 09:58

Suroviny pro 2

2

Nutriční hodnoty

Energie7 007 kJ / 1 675 kcal
Bílkoviny36,42 g
Tuky79,18 g
Vláknina14,48 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy197,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

2. 11. 2016 14:32

Mám sice nerezové patro, ale nos mám jak ten z Bergeracu a čich jak ostříž oko:-p a tady souhlasím s Angelis:
No a pro toho, kdo chce zkusit "lanýž za hubičku" může vyzkoušet toto v závěru receptu: http://www.labuznik.cz/recept/risotto-s-lanyzi-a-m... :yes:

Dave

11. 7. 2014 21:54

Dnes jsem si dělal podobné těstoviny a právě jsem použil tyto lanýže.
Vzhledem k tomu, že bylo potřeba použít 20g lanýže na dvě porce (200kč), tak žádná sláva. Houbový bujón jsem nepoužil neboť chtěl jsem si vychutnat lanýže a né bůhvíjaké houby z bujónu.
Doporučuji použít bílí lanýž, ale ten stojí 3x tolik;-)

Buon appetito!

Angelis

1. 10. 2013 09:48

Eraserhead: tak se prosím zeptej tvých přátel jak ho dělají oni, zajímalo by mne to. Můj tchán z Acqualagni ho dělá přesně takhle. Je třeba říct, že černý lanýž se osmahne (hodně krátkou dobu), naopak bílý lanýž nikoliv, protože jeho syrová chuť je mnohem silnější než toho černého. Pokud máš funghi porcini, tak jsou na uvaření lanýže storkát lepší, pokud ne, tak si prostě koupíš dado ai funghi porcini, rychlosol mi nic neříká.

eraserhead

1. 10. 2013 08:27

Angelis:mňa ani mojich priateľov z Bastia_Umbra si nepresvedčila, každopádne dať si tam môžeš čokoľvek, napríklad aj rýchlosoľ ako tento "šéfkuchár"
http://varecha.pravda.sk/recepty/pecienkova-terina...

Angelis

30. 9. 2013 14:52

Jelikož jsem prakticky vyrostla v kraji lanýžů Umbria-Marche a naučila jsem je takto vařit od Italů, tak ano, opravdu Italové používají na tento recept houbový masox (který chuť nepřebije ale naopak), lanýž tepelně upravují a opravdu si talíř velmi jemně posypávají parmezánem. Jak už jsem řekla, parmezánu opravdu hodně málo a masoxu taky (jinak by se jídlo přesolilo). Jinak se jedná o černý lanýž. ;-)

Jitkas

30. 9. 2013 14:04

Ono s tim lanyzem je to asi tak, ze by bylo dobre rici o jaky se jedna. Tedy zda je cerny ci bily. Z fotografie myslim, ze cerny. Ovsem nejsem si jista. Kdyz je cerny, tak by bylo treba vedet, zda je to tartufo scorzone(letni), ci tartufo d'inverno(zimni). Podle toho se s nim naklada. V kazdem pripade masox a syr jsou mimo, primo hrich. A je-li to ten cerny, dava se ho asi na 80g testovin minimalne 15g, takze by mel byt vice videt, ale jak rikam, zalezi na kvalite. Mimo jine se tepelne neupravuje, tedy vlozi se jen do horkeho masla ci oleje, ale mimo zdroj tepla.

eraserhead

30. 9. 2013 11:48

"příliš parmezánu přebije chuť lanýže!"
chuť lanýžov ste dávno zabili tým houbovým masoxem !!!
6 sicura che sta roba qua è cucina italiana?
mo .......

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: těstoviny s lanýži lanýžové těstoviny lanýže recepty těstoviny recepty s lanýži těstoviny s lanýži recept recepty s lanýžem recept s lanýži spagety s lanyzi černý lanýž recepty spagety s lanyzem cerny lanyz recept lanýž těstoviny recept s lanýžem lanýž recepty těstoviny s lanýž lanýž recepty testoviny recept těstoviny s lanýži lanýž černý recept lanyze s testovinami spagety s lanyzovym olejem

Suroviny: olej olivový, česnek, lanýž černý, těstoviny špagety, bujón houbový, parmazán

TopRecepty.cz

Těstoviny s lanýžem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6M19