Gözleme (turecké placky)
Tradičním tureckým pokrmem je gözleme, placka, kterou můžete naplnit jak nasladko, tak i naslano. Náš recept nabízí rovnou tři varianty náplní. Příprava není nijak zdlouhavá, ani složitá, a tak se bude brzo vaší kuchyní linout příjemná vůně.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Placky jsou velice levné, jednoduché na výrobu a variabilní svými náplněmi.Dovedu si je dobře představit i jako nevšední pohoštění pro návštěvu....
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 5. 2020 18:16
Po dlhšej dobe dnes prišli placky na program. Cesto som trochu inovovala, aby nebolo také "papierové", dala som do neho trochu jogurtu. Plnila som osoleným tvarohom, drobne pokrájaným mangoldom plus cesnak, na omastenie som použila bravčovú masť. Boli skvelé, pridávam foto.
18. 2. 2020 10:07
Konečně jsem našla recept! Na dovolené v Turecku jsem se do tohoto zamilovala, dělala to u nás v hotelu stará paní na pláži jako snack, nejdřív jsme si mysleli, že to bude nějaká tortila a šli jsme to zkusit až poslední den dovolené, taková škoda! Akorát všichni píšete, že to děláte na slano nebo na sladko se skořicí, ale za mě teda s nutellou, mňam!
19. 7. 2017 11:34
Jé, tohle na mě vykouklo v podobných.
Já to taky kdysi jedla v Turecku, starý pán to tam pekl snad přímo na plotýnce vařiče, ale možná měl něco podobného, jako je na fotce. Měl je na sladko i na slano, dávali jsme si je na slano a "hajs", náplň sypanou drcenou feferonkou. Bylo to jako prevence proti případným žaludečním nebo střevním potížím. Tak tohle určitě zkusím, teď v létě spolu se zeleninovým salátem.
Dík za recept.
Já to taky kdysi jedla v Turecku, starý pán to tam pekl snad přímo na plotýnce vařiče, ale možná měl něco podobného, jako je na fotce. Měl je na sladko i na slano, dávali jsme si je na slano a "hajs", náplň sypanou drcenou feferonkou. Bylo to jako prevence proti případným žaludečním nebo střevním potížím. Tak tohle určitě zkusím, teď v létě spolu se zeleninovým salátem.
Dík za recept.
9. 1. 2016 10:56
magdalenka: děkuju U nás taky chutnají, i ty nasladko jsou výborné.
9. 1. 2016 10:06
cathleen:som ostuda - naozaj som vyskúšala a zabudla pochváliť. Plnila som balkánom a petržlenovou vňaťou som nešetrila. Malo to veľmi priaznivý ohlas u kobyliek.
DOPORUČUJEM!!!
DOPORUČUJEM!!!
2. 10. 2013 09:39
spagetka: spagi, to opravdu nevím, s crispem nemám žádné zkušenosti. Pokud vyzkoušíš, písni, prosím, svoje zkušenosti i pro ostatní
2. 10. 2013 09:32
cathleen: to by možná šlo i na crispu v mikrovlnce ne? To bych možná nemusela obracet. Aspoň mi to tak připadá a za pokus nic nedám, každopádně ukládám a bude nevšední pohoštění. Udělám obě verze, sladké i slané
Jinak poznámka: podobně dělala placky babička na tálu na kamnech, děda je mazal povidly, ale byly nepřehnuté, jak je svět malý
Jinak poznámka: podobně dělala placky babička na tálu na kamnech, děda je mazal povidly, ale byly nepřehnuté, jak je svět malý
2. 10. 2013 09:30
magdalenka: ne, těsto je nekynuté, bez droždí. Příště zkusím přidat maličko oleje.
Na koláži, jak paní placku smaží - to černé, je ten "činel". Vypadá to jako obrácená plytší wok pánev a tady pod tím topili plynem - normální hořák.
Na koláži, jak paní placku smaží - to černé, je ten "činel". Vypadá to jako obrácená plytší wok pánev a tady pod tím topili plynem - normální hořák.
2. 10. 2013 09:25
cathleen:to máš aký "činel"?
K receptu - ja som si myslela, že tie bubliny v ceste sú od droždia...
K receptu - ja som si myslela, že tie bubliny v ceste sú od droždia...
2. 10. 2013 08:23
Coleta, magdalenka: ano, byly pečeny na "činelu" na některých fotkách je to trochu vidět.
Díky za zájem o recept a pokud vyzkoušíte, placky vám určitě na talíři "věkem" neoschnou! Nebudou stačit
Díky za zájem o recept a pokud vyzkoušíte, placky vám určitě na talíři "věkem" neoschnou! Nebudou stačit
1. 10. 2013 17:42
toto musím zkusit, vypadá to super
29. 9. 2013 09:30
opět další krásný recept, už mám uloženo a snad co nejdřív vyzkouším
28. 9. 2013 08:50
Omlouvám se za ten palec dolů,samozřejmě jsem se "překlikla" a napravuji to -
27. 9. 2013 22:25
Jéééééžiši,to bych si fakt dala!!!
27. 9. 2013 20:52
Já jsem placky ochutnala v Turecku a moc mi chutnaly. Pečou se na takovém jakoby otočeném velkém činelu a nasucho. Mastí se až když se dokončí, teda alespoň tak to pekli v Alanyi. Jedla jsem jen slané, jsou výborné.Doporučuji vyzkoušet.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 5 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 18 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 21 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Šlehačkový beránek
Macek13 uvařila před 16 minutami
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 40 minutami
Gnocchi zapečené s kuřecím masem
Ajkad uvařila před 44 minutami
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 1 hodinou
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 1 hodinou
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 1 hodinou
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 2 hodinami
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 2 hodinami
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 2 hodinami
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Okaté palačinky aneb Turecké placky gözleme se špenátem a sýrem se snadno připravují a chutnají skvěle se špenátem a sýrem
Plněná retro vejce pětkrát jinak: Klasika se sardelovým máslem nebo šunkovou pěnou nezklame a návštěvy potěší
Jak na gratinované pokrmy? Máme pro vás oblíbené recepty z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: turecké recepty placky gozleme gezleme slané placky turecké gozleme turecké pečivo turecké jídlo recepty turecke jidla gotzleme turecké jídlo guzleme turecke plnene placky gosleme turecký sýr turecká jídla gozleme placky goezleme turecké sýry turecke masove placky tureckýé placky
Suroviny: mouka hladká, voda, sůl, mouka, ořechy mleté, cukr, skořice, sýr strouhaný, petržel, kopr, sýr strouhaný, rajče loupané, nať petrželová, maso mleté, sýr strouhaný,
Gözleme (turecké placky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9jZ3
23 názorů