Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Orientální kuřecí křídla (či jiná část opeřence)

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

15. 10. 2013 21:59

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 263 kJ / 541 kcal
Bílkoviny17,63 g
Tuky7,35 g
Vláknina16,13 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7,75 g
Sůl18,90 g
Sacharidy93,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept není původně můj, mamka jej vyzískala od jedné kolegyně z práce, ale netuším, jak se dotyčná dáma jmenovala a odkud jej měla ona.

http://hratkyspekaci.blogspot.com/2013/10/oriental...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Nikina Nikina

18. 10. 2013 08:48

Mě se to moc líbí :yes::-K

Kaczik

17. 10. 2013 13:12

Orientální kuřecí křídla: Ano a já to mileráda strpím :-). Jen nechápu, proč bych to měla řešit na tuctech front a v podstatě pravděpodobně tak dělat radost a zábavu někomu, kdo vypadá, že se nudí. Tady si myslím vystačíme, ne ;-). A dokonce i s publikem :-). A jak už jsem zmiňovala, já to fakt nevyráběla ani nevymýšlela. A proč orientální? Protože to jako normální pečené kuře na bylinkách nebo z KFC prostě nechutná. Masala je, pokud vím, směs koření, která obvykle obsahuje koriandr, sušený česnek, chilli, kmín (ano, vím, že obsahuje kmín, ale v tom poměru všeho ostatního jej tam až tak moc nebývá, pokud vezmete za vděk kupovaným z nějakého obchůdku s kořením, jak to třeba dělávám já), možno zázvor, skořice, nové koření, pepř atd. Je to jak kdy, jak co koupíte, jak co uděláte, pro jakou část "Indie" se rozhodnete. Uznávám, že grilovací koření je trošku error, ale jak říkám, sladká paprika (protože věřte nebo ne, tak i dovoz z Indie je překvapivě mnohdy jen obarvený). Mno a vegeta... njn, sušená zelenina. I v té masale občas bývá sušený celer, ale ne vždy. Mno a takhle je to obohaceno ještě o mrkev, cibuli, petržel. A nazvat to "Ostblock hydina" podle vás by asi nikomu moc chutě neudělalo a možná jsem si prostě jen říkala, že už jsem zažila mnohem horší paskvily, než by bylo spojení tohoto názvu s tímto receptem. Nejsem ani profi kuchař nebo tak něco, vařím, protože mě to baví a mému okolí mé výtvory chutnají a chápu, že se to nemusí líbit všem, to ani nejde. A upřímně si myslím, že kdybyste toto neznala a někdo by vám dal takto připravené kuře ochutnat, asi by vás moc nezajímalo, co v tom je a není, když je to dobré ;-). A ještě pokud bystě mě pochopila, tak byste z mého předchozího komentáře zjistila, že mi nevadí, že se někomu můj recept nelíbí. To už není až tak můj problém, ale toho, komu se to nelíbí. Spíše jsem chtěla poukázat, že ten napsaný recept není nutné brát jako svátost a prostě si každý může upravit to, co se mu nelíbí, pokud by si podle něj chtěl jídlo připravit. Těším se na další diskusi :-).

casino: recept jsem poupravila. Zapomněla jsem uvést, že to není množství na jednu porci. Vznikne toho víc, ale dá se to dobře skladovat (já takhle sklenku se směsí objevila po roce a nic tomu není :-D ). Zároveň jsem i rozepsala ty polévkové lžíce a že po 1 lžíci má být každého typu koření, které se pak smíchá se strouhankou.

magdalenka magdalenka

17. 10. 2013 12:02

Orientální kuřecí křídla: Pokiaľ viem, mažú sa vulgárne, sprosté, urážlivé, vyslovene nechutné komentáre.

Orientální kuřecí křídla

17. 10. 2013 10:13

Kaczik:
otázka ktorú som položil bola "odkedy sa v oriente používa
grilovací koření a vegeta" vaša odpoveď je samá nejapná výhovorka
nespomínal som ani glutamán (mám ho rád, obzvlášť v parmezáne)

Spýtam sa teda inak, viete mi napísať z koľkých surovín (číslo) sa skladajú:
vegeta
grilovací koření
tandoori masala
+ k tomu pripočítajte už uvedené drcený kmín drcené hořčičné semínko

Napíšte potom to číslo aj do názvu receptu, ktorý bude potom znieť asi "kuřecí křídla .....tich koření"

Ak by mi niekto chcel napísať že keď sa mi recept nepáči nemusím tento čítať, pripravovať, komentovať, zbytočne vyrývať ....tak Vám odkazujem že TO MUSÍTE STRPIEŤ. Prevádzkovateľ webu je rád za každý prístup či jedninečný prístup na stránku, lepšie sa potom dá licitovať cena reklamného priestoru.
Samozrejme že admin stránky môže môj komentár zmazať aby dokázal že "môže", šiel by však proti sebe kedže aj on pre niekoho pracuje

casino

16. 10. 2013 20:19

Ty suroviny jsou nešťastně napsané...
Recept jsem začal číst po komentáři 1974andrea...
Když jsem v surovinách došel k: 7 polévkových lžic strouhanky
poté po 1 PL: atd., atd., tak jsem proklel opeřence který tu ptákovinu napsal a dál už nečetl. Asi ke vlastní škodě, protože jídlo vypadá přímo jako lahůdka :yes: (hihi, už tu taky kvokám jako bych měl recept vyzkoušený)

Přimlouval bych se za pregnantnější formulaci, např.:
SMĚS K OBALOVÁNÍ:
7 polévkových lžic strouhanky
a podle chuti trochu kořenící směsi

KOŘENÍCÍ SMĚS-po 1PL (KL, hrnek, věrtel???)
tandoori masala
grilovací koření
vegeta
drcený kmín
drcené hořčičné semínko
(lépe by bylo napsat po jednom dílu)

rebeka rebeka

16. 10. 2013 19:48

:-O no krása:yes::yes::-K

Jitkas

16. 10. 2013 18:48

Kaczik: Delam skoro stejne, pouzivam kureci palicky, jen je predem promnu s jednou lzici olivoveho oleje a pak obalim ve strouhance smichane s korenim (posekany rozmaryn, salvej, trochu palive papriky a soli). Je to neuveritelna rychlovka a hlavne bez velke namahy. Vysledek je neco mezi smazenym a grilovanym kuretem a hlavne s minimem tuku. Pri peceni zasadne neotacim.

Kaczik

16. 10. 2013 17:46

Orientální kuřecí křídla: Ty jo... proč to tak pojmenovat... možná aby se lidi měli čemu divit a do čeho rýpat ;-). Popravdě nevím, proč tam jsou zrovna tyto ingredience, nevymýšlela jsem to. :-D Ale i když si člověk koupí koření bez glutamanu sodného, tak tam nějaká ta sůl je, tudíž bych řekla, že tam bude solicí funkce. A možná trochu pro chuť - vegeta jde udělat i doma s použitím obyčejné trouby (a jde koupit ve zdravé výživě, aniž by byla "závadná"), tudíž si nemyslím, že by užití vegety muselo vyvolávat jen negativní konotace... mno a grilovací koření lze nahradit sladkou paprikou. Vaření je podle mě o tom, že každý si hraje v kuchyni podle svého a tudíž si může každý recept upravit podle toho, jak se mu to líbí a zamlouvá. Já mám doma tu směs teďka v této podobě a až mi dojde, tak si ji upravím zase jinak :-). Je to jen recept, ne záchranný plán při jaderném výbuchu ;-).

1974andrea 1974andrea

16. 10. 2013 09:56

Já osobně bych si vystačila s tandoori, římským kmínem a hořčičným semínkem, jinak se mi to líbí, i fotky krásné;-):yes:

Orientální kuřecí křídla

16. 10. 2013 09:50

odkedy sa v oriente používa
grilovací koření
a
vegeta

mali ste to radšej nazvať ostblock hydina

Hlušec

16. 10. 2013 08:01

:-)

hanes24

16. 10. 2013 04:32

:yes:Nejsem bio, vegeta ně neva tak já :yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: kuřecí křídla do trouby kfc obalovací směs na kuřecí křidélka obalovací směs na kuřecí křidélka kfc kureci kridylka doma křídla tandoori kuřecí křídla tandoori kuřecí křídla rychly obalovane křidla kuřeci obalovací směs na kuřecí křidélka bez glutamatu směs na obalování masa s hořčičným semínkem směs koření na kuřecí křídla kuřecí křídla cena pecene kridla tandoori kridilka na horcicnym seminku co s hořčičným semínkem orientální koření směs koření na kuřecí křídla kuřecí křídla indie kuřecí křídla v troubě tandori orientální pečené kuře

Suroviny: křídla kuřecí, strouhanka, koření tandoori masalo, koření grilovací, vegeta, kmín drcený, semínka hořčičná

TopRecepty.cz

Orientální kuřecí křídla (či jiná část opeřence)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RX30