Dvanáctihodinová kachna
Už jste někdy zkoušeli péct kachnu dvanáct hodin? Není to nic složitého, příprava zabere jen pár minut. Mezitím, co se kachna při nízké teplotě peče, se můžete věnovat jiné činnosti. Čas, který zabere dlouhé pečení, se bohatě vyplatí. Ta chuť a křehkost masa stojí za to!
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 977 kJ / 234 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,00 g |
Tuky | 7,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 200 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 24,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Chuť takto připravené kachny je naprosto bezkonkurenční!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 11. 2022 11:48
Odskúšané, je to výborné! Vďaka za recept! Dovolím si pridať foto...
30. 5. 2019 21:00
Chtěl jsem se optat budu poprvé dělat Kachnu a jestli jedno jestli použiju horko vzduch nebo jestli mám jen nechat hrát vrch a spodek děkuji
26. 12. 2017 06:26
Věděla jsem, že chci péct hodně pomalu, tak jsem si vybrala tento recept. Jen nemám na sporáku žádné stupně (Celsia). Trouba je na plyn a jsou tam jen tři polohy - na mínimum, střední a maximum. Tak jsem dala na minimum a jdu ještě spát a uvidím. Pekáč na přiklopení nemám, protože je to keramická zapékací miska, tak jsem to zakryla alobalem. Jo - a kořením ještě saturehjkou, táta to vždycky dělal, říkal, že saturejka kachnu "oškube", tedy, že není cítit peřím. Dám vědět, jak to dopadlo.
7. 1. 2017 21:52
Unás už se chystají rovnou 2 .Jsme početná rodinka a zelíčko bílé i červené,knedlíky bramborové a karlovarské.
20. 11. 2016 08:47
Toprecepty.czmaryje12: já ji peču už léta 12hodin, rozporcovanou,sůl, kmín a celé jabko-na 60st., nepodlévam, jen dusím v sádle, pak přidám na 90 st. a dopeču, mléko jsem nedávala, dnes je už od noci v troubě, tak to zkusím
3. 11. 2016 08:25
Kachna byla výborná, doporučuji těm, co ráno potřebují jídlo zabalit a jít. Žádná práce a výsledek bezvadný. Mléka může být určitě méně, měla jsem přes noc méně času, tak jsem dala na 95 st. a ráno trochu na kůrčičku a bylo to výborné!
16. 1. 2016 20:23
Tak vážení je 16.1.2016 a po přečtení tohoto receptíku jdu na to, kachýnka je připravená a omytá, takže akce začíná. To bude zítra obídek
27. 12. 2014 18:06
Přesně takto ji pečeme (také podle magazímu Albert) a nemá chybu, je vynikající. Přidávám bodík.
27. 12. 2014 16:05
Delala jsem presne podle tebe na Stepana a mohu doporucit, kachna byla vyborna.Jen mleka jsem pouzila cca polovinu.
Pridavam zaslouzeny bod.
Pridavam zaslouzeny bod.
15. 12. 2013 22:55
Mléko chuť kachny určitě nijak nezmění, ale je maso je po něm ještě vláčnější a kůrčička krásně křupavá Jestli vyzkoušíš Zdeni, tak dej vědět. Určitě si na ní pochutnáte
7. 11. 2013 14:39
prostě mňam
7. 11. 2013 14:38
Zajímavý recept,hlavně to mléko.To dodá kachně nějakou chuť nebo je potom křupavá kůrčička?Já peču kachnu tak 5 hodin,ničím nepodlévám a je taky výborná.Ale tohle určitě vyzkouším.Možná na Vánoce.
7. 11. 2013 14:23
Díky za komentáře. Kruelo taky ji pečeme přes noc - v podstatě na směny - manžel vydrží déle vzhůru, takže ji o půl noci zapíná, já zas vždy brzo vstávám, takže jí ráno přitápím A s tou elektrikou bych to taky neviděla tak černě - přece jen, tohle jídlo člověk nevaří 3x do týdne a navíc to za to určitě stojí
6. 11. 2013 22:43
Tak, z celého tohoto receptu mám k dispozícii len tých 12 hodín. Ale čítať si tu tie Vaše komentáriky.... Poviem Vám, kam sa hrabe televízia. Ja si tu nielen prídem na dobré, chutné receptíky, ale sa tak nasmejem, že mám každý deň Silvestra. Veľmi pekne Vám vetkým ďakujem a len varte a pečte a pečte a varte, dokiaľ Vás to len bude baviť - a za seba dúfam, že dlho-predlho!!!!
6. 11. 2013 11:04
Také tak kachnu peču.Peču jí přes noc, tak to ani časově náročné není.Vždy jsem si myslela, jak měkoučkou kachničku máme, ale až když jsem jí začala péct takto, tak jsem pochopila, jak jsem se mýlila.Je to fakt bezkonkurenční. . Tím že se peče na málo stupňů myslím, že ani s tou spotřebou elektřiny to nebude tak horké.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 7 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 7 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 8 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 15 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 5 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 6 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 6 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 6 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 6 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 6 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 6 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 6 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 nejlepších receptů na úpravu kachny: Máte nejraději prsa jako minutku, kachnu pomalu pečenou nebo konfitovanou?
Jak připravit dokonalou pečenou kachnu? je třeba dodržet několik důležitých kroků
Šéfkuchař restaurace Hliněná bašta radí: Jak upéct nejšťavnatější svatomartinskou husu, aby byla uvnitř měkká a zvenku křupavá
Další recepty
Tématické fráze: pečená kachna přes noc kachna pečená přes noc pomalu pečená kachna přes noc pečení kachny přes noc pečená kachna v troubě přes noc pečená kačena přes noc kachna pečená 12 hodin pomalu pečená kachna 12 hodin dlouho pečená kachna kachna dlouho pečená kachna přes noc dvanáctihodinová husa jak péct kachnu přes noc 12hodinova kachna dvanáctihodinová pečená kachna 12 hodinova husa kachna pečená celou noc kačena pecena přes noc jak upéct kachnu přes noc šestihodinová kachna
Suroviny: kachna, sůl, kmín celý, mléko, med
Dvanáctihodinová kachna
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PGR6
25 názorů