Andělsky nadýchaný perník
Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 30 857 kJ / 7 375 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,01 g |
Tuky | 299,77 g |
Vláknina | 44,74 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 550 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 1 015,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Perník můžeme rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem. Ale je báječný i bez promazání, jiný už nepřipravuji. Občas jej vylepším čerstvým sezónním ovocem, které nakrájím na kousky. Výborné jsou meruňky nebo broskve
Recept mám od své kamarádky Renaty.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 2. 2019 13:45
Perník se povedl, zatím stydne. Pekla jsem na 180 30 minut a pak 10 min. na 170, bez horkovzduchu Svrchu na 4 místech trošku prasknul, ale žádná katastrofa! Tam , kde jsem zkoušela špejlí, tak tam ne. Doporučuji popíchat špejlí po 20 minutách pečení celý povrch, ať má ta pára kudy prchnout! Dám polevu, nakrojím a
9. 2. 2019 11:53
Dajda:
9. 2. 2019 10:13
Veronika.Hrozna: Ahoj Veroniko! Perník jsme dělala jednou, nedávno, a sklidil velký úspěch u mnoha strávníků. V poslední době nedělám už jinou polevu než "měkkou", 100 g čokolády na 1 dl šlehačky. Snad Ti tahle zkušenost pomůže.
8. 2. 2019 22:18
Bibinka: Jdu zítra do něj, jakou polevu mám dát z hořké nebo obyčejné čokolády a tvrdou nebo měkkou polevu ? Co se bude lépe hodit a krájet? Jakou dáváš ty?
29. 1. 2019 22:03
Bez skořice a s medem ( dle LucaSmith) upečeno a je opravdu moc dobrý, všem nám chutná. Jedinou vadou na kráse je, že mi přijde maličko sypčí, ale to jsem zavinila já mletymi ořechy, přidala jsem od oka- asi moc Jinak chuťově opravdu skvělý. Dekuji za recept
27. 1. 2019 16:06
LucaSmith: Luco, to mě moc těší a děkuji, že jsi ho vyzkoušela
27. 1. 2019 13:53
Nejlepší perník jaký jsem kdy jedla
Vynechala jsem ořechy a skorici, místo povidel džem a ještě jsem přidala 2 lžíce medu. Prostě dokonalost, děkuji
Vynechala jsem ořechy a skorici, místo povidel džem a ještě jsem přidala 2 lžíce medu. Prostě dokonalost, děkuji
12. 1. 2019 13:48
Bibinka: Moc děkuji Bibinko, já mám taky ve sporáku menší plechy, tak jsem se bála aby " nepřepadl". Musím dokoupit povidla a a prášek do perníku, už se na něj těším.
12. 1. 2019 10:26
lubinka: Lubinko, dělala jsem ho vždy v plech 28x38, ale mám nový sporák a ty plechy jsou menší a nic se neděje. Buď ho budeš mít vyšší, nebo nižší a to ničemu nevadí, tak v pohodě
12. 1. 2019 10:23
lleennaa: Ta to mě moc těší a díky, že jsi ho upekla
12. 1. 2019 00:51
Dobrý den, na jak velký plech je tento recept, vypadá famózně, při prohlížení obrázku jsem málem slintala do klávesnice, určitě upeču. Dávám do oblíbených a už jsem si recept vytiskla.
12. 1. 2019 00:20
Peču již poněkolikáté....dnes bez ořechů, povidel. Jen dám nahoru po upečení citronovou polevu a myslím, že do sobotního večera se po perníku zapráší.
Je prostě andělský
Je prostě andělský
10. 9. 2018 08:54
marta.houdkova: Marti, jsem moc ráda, že tak chutnal-děkuji
10. 9. 2018 08:49
Uplně úžasný perník. Povedl se na poprvé a úžasně chutná. Děkuju za recept.
5. 9. 2018 08:30
Veruuunka: Verunko, samozřejmě je vynech, vůbec tam nemusí být a chuť to neovlivní
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 9 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 18 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 19 hodinami
Banana split
Přidáno před 19 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 2 hodinami
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 3 hodinami
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 3 hodinami
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 6 hodinami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 6 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 9 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 9 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 10 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 11 hodinami
Hovězí na zázvoru a česneku
Helenecka 21 uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
10 jídel, která zvládnete levou zadní: Menu od polévky až po dezert nejen pro začátečníky
Stále ho všichni hledáme. Jednoduchý recept na dokonalý moučník pro celou rodinu, který je rychlý, snadný a neskutečně dobrý
7 tipů, jak na nejlepší bublaninu: Důležitý je druh těsta i ovoce a taky správná teplota trouby. Co ještě nepodcenit?
Další recepty
Tématické fráze: perník recept perník recept na perník perník na plech recept perník nejlepší domácí perník na plech pernik na plech recept domácí perník na plech recepty perník nejlepší perník recept pernik na plech perník recepty top recepty perník recepty na perník dobrý perník výborný perník nejlepší perník na plech domácí perník recept na dobrý perník recept na perník na plechu
Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, pudink čokoládový, vejce, prášek do perníku, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, povidla švestková, skořice, ořechy vlašské, poleva čokoládová
Andělsky nadýchaný perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6zq
Hebká hustá čokoládová poleva
srettka
Hodnocení receptu je 5,0 (82×)