Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapustové závitky na marocký způsob

Hodnocení receptu je 4,7 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

10. 9. 2013 15:21

Suroviny

Porce: 4-6

Nutriční hodnoty

Energie7 530 kJ / 1 800 kcal
Bílkoviny198,33 g
Tuky36,24 g
Vláknina24,64 g
Cholesterol 836 mg
Sodík 731 mg
Sůl1,32 g
Sacharidy161,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

V pôvodnom recepte bolo jahňacie mäso, ale nepodarilo sa mi ho zohnať.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Tonja

17. 8. 2020 22:19

Je to jistě dobré a marockou kuchyní možná inspirované. Maroko je však muslimská země a vepřové maso se tam nejí a ani se tam nedá sehnat. Nejčastěji se používá jehněčí (je tam běžné) a kuřecí (je levné), občas hovězí (je ale drahé), dost se tam jí ryby. Jiná masa jsem v Maroku nezažil.
Také harissa není v Maroku známá, je to tuším Alžírská specialita. Je ale možné, že už se do Maroka rozšířila. Naopak skořice je v masových jídlech běžná.

Frantisek07

26. 11. 2017 16:09

Vyzkoušel jsem i s jehněčím (a skořicí) a je to skvělé lehké jídlo plné chutí a šťávy. <3 Příloha - trojsýrová bramborová kaše podle Apetita. Úspěch i u přátel. :yes::yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 7. 2014 17:01

Tak to jsem přehlídla Amálko a moc se mi to líbí!!!:yes::yes::yes:

amalia amalia

12. 9. 2013 21:11

Anna Kocikova:veď práve...;-( ;-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

12. 9. 2013 20:28

:-p:yes::-K

1974andrea 1974andrea

12. 9. 2013 19:14

amalia:Vím, o čem mluvíš;-):-D

amalia amalia

12. 9. 2013 19:06

1974andrea: andrea, máš pravdu, ani mne škorica v mäse neprekáža, hoci si myslím, že k jahňacine je vhodnejšia;-), ale mám doma chlapov, a tí sú konzervatívnejší;-(:-D

1974andrea 1974andrea

12. 9. 2013 18:59

amalia:Tak já bych tam tu skořici dala, je v mase moc dobrá;-) Velmi pěkné závitky:yes:

amalia amalia

11. 9. 2013 10:46

magdalenka:Nie je to suché, magdalenka, ani sama neviem prečo, ale je je tam dosť zeleniny a tá zrejme pustí dosť šťavy. Prílohu si môže každý zvoliť, akú chce, u nás stačí ryža, ktorá je v zapekacej mise pod závitkami:-K

magdalenka magdalenka

11. 9. 2013 09:05

Závitky všetkého druhu u nás idú. Recept sa mi páči, len sa chcem opýtať, či to nie je suché, keď sa to nepečie (nedusí) v nejakej šťave. Alebo sa to podáva s nejakou omáčkou? Ako sa to vlastne obyčajne konzumuje, s chlebom? Ďakujem.

amalia amalia

11. 9. 2013 08:18

hanes24: Som rada, Jirko, že ti tento recept trochu pripomenul detstvo a dúfam, že ti takáto verzia kelu bude chutiť;-)

hanes24

11. 9. 2013 07:48

Dobrota, bezva, ale nic pro lenochy. Jinak u nás tomu rozumíme a víme co je kél, celé mládí jsme to tak nazývali. Tehdy jsme ještě chodili na marhule a na střešně. Ale jedenkrát to udělám a budou kelové závitky, však sezona kelu je v plném proudu.:yes::yes::yes:

amalia amalia

11. 9. 2013 06:25

Korenie tam môžeš dať, aké chceš a koľko chceš, František:-))Nijaký receptnie je písmo sväté, ber to iba ako inšpiráciu. Aj ja som vynechala z pôvodného receptu škoricu, manžel (tiež František:-))) ju má rád iba v koláčoch:-D

fb.lib fb.lib

10. 9. 2013 22:17

Kapustové ptáčky,tak tomu říkávala moje babička.Letos by ji bylo 99 let.Sice tam nedávala tolika koření a bylinek ale bylo to tak dobrý že od té doby miluji kapustu v jakémkoliv provedení.

Jana Pá

10. 9. 2013 19:41

hezký a dobrý recept :yes::-p

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: kapustové závitky recept na kapustové závitky kelove zavitky kelove zeli kelove zeli priprava kelu kapustové závitky recept kapusta závitky vepřové závitky v kapustovém listu kapustová musaka dusene kelové zelí kapusta závitky recept hlúbik kelu kapustový závitek kapustove.zavitky. hlavka kelu marocký zavitek mleté maso v kelu recepty kapustove ptacci kapustove ptacky

Suroviny: kapusta, hovězí zadní, maso vepřové, rýže dlouhozrnná, vejce, cibule, mrkev, česnek, rajče cherry, olej olivový, sůl mořská, harissa, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, saturejka, tymián, bazalka čerstvá, rozmarýn, koření oregáno, nať petrželová, ořech muškátový,

TopRecepty.cz

Kapustové závitky na marocký způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VWzW