Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzený bůček v udírně LOKOMOTIVA

Milujete chuť uzeného masa, ryb nebo sýrů? Stačí vybrat kvalitní suroviny, dodržet návod pro jejich přípravu a naučit se správně ovládat udírnu. Chcete se do tohoto krásného a kouřem vonícího koníčku také pustit?

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 315 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 300 min 4-5hod

315 min (15 min příprava + 300 min tepelná úprava, 4-5hod)

17. 12. 2013 13:17

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Nebudete věřit, co ta lokomotiva dokáže. Opravdu super, kdo neochutnal, neuvěří. Dělám to už tři roky, každý měsíc a tu udírnu jsem kupovat v té době za 1800 Kč.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marta

17. 9. 2017 12:07

Martin: Dobry den jdu to taky udit v lokomotive muže byt buk a dub a stačí to v soli anebo naložit do marinady.

Martin

28. 5. 2014 00:45

Dobrý večer ještě jsem v lokomotivě nenudily mužů používat jen buk? Ma někdo skutečnost s topolem díky jak jsem viděl obrázek tak je oheň v malém grilu a maso ve velikém grilu je tak nebo se milim:-(

Martin

28. 5. 2014 00:42

Dobrý večer ještě jsem v lokomotivě nenudily mužů používat jen buk? Ma někdo skutečnost s topolem díky jak jsem viděl obrázek tak je oheň v malém grilu a maso ve velikém grilu je tak nebo se milim:-(

phaeton

18. 12. 2013 14:27

jirkora:Opravdu jo, nikdo mi to neveri ale kdyz to videli koukali jako blazen.Chce to vyzkouset, a opravdu nedalam reklamu na tento vyrobek.

jirkora jirkora

18. 12. 2013 13:59

phaeton "jirkora:Myslel jsem že kdo jsem chodí,ví jak udit.Omlouvám se"
Nemusíš se omlouvat,jen nevěřím že udíš hruškou ,bez nakládání a ještě nandáš maso nasebe.Aby to bylo dobré:-//:-//

honza

18. 12. 2013 11:26

janek53:Proč škoda?

Honza

18. 12. 2013 11:25

Pavol:O.k.ale já se bavím o rychlo uzení,vím i že se udí uplně v jiné udírně,to nemění můj názor na to že kdo neochutnal neuvěří.Fajn den Honza

Pavol:

tejaja tejaja

18. 12. 2013 10:48

My sme doma nikdy nezabíjali a neúdili, ako by aj v meste, aj keď sme bývali v rodinnom doem. Ale pýtala som sa manžela, ktorý pochádza z dediny a zabíjali a údili aj 2x ročne. A potvrdil mi do bodky spôsob údenia, aký tu popisuje Pavol (neregistrovaný/á). Presne takto nielen oni, ale každý v dedine údil. Len podotkol, že pre lepšiu vôňu a chuť údeného mäsa vždy ku drevu na údenie pridávali aj borievku ( jalovec ).

Pavol

18. 12. 2013 09:50

Toto nie je udenie ako konzervovanie ale sušenie mäsa a može sa stať že sa dostavia nevoľnosti po otrávenom mäse. Mäso músí byť presiaknuté soľou do hlbky aby sa neskazilo a patrične aj dymom.
Kvalita udeného mäsa závisí od pácu (lák)v ktorom sa pripravuje mäso pred udením.www.toprecepty.cz

Pavol

18. 12. 2013 09:42

Vážení domáci udiari!
Spôsob udenie mäsa sa rozdeľuje na krátkodobé konzervovanie a na dlhodobé konzervovanie. Správna metóde a kvalitná bez tlakového udenia je taká že mäso po dozretí 24-30 hod v miestnosti 0-5 stupňov
sa nasolí takmer 1mm vrstvou soli a uloží do dreveného koryta alebo
antikorovej nádoby. Po dvoch dňoch ležania v chlade sa uvarí nálev.
Skladá sa zo soli, korenia (viac druhov) a rasci a mletého cesnaku.
Vychladený nálev musí byť príjemný a korenistý na chuť. Celé mäso
by sa malo zaliať týmto nálevom na dobu 1-2 týždne. Teplota udiaceho dymu by nemal byť viac ako 10 stupňov. POčet dní udenia závisí od hrúbky mäsa. Posledný deň udenia nastáva takzvané sušenie
dymom kde teplota môže byť už i viac stupňov. Ľudovo sme tomu hovorili osmahnutie ohňom. Takto upravené mäso sa môže skladovať zavesené na špagáte aj 6 mesiacov pri teplote do 10 stupňov.Takto ide robiť šunku, rebrá slaninu, klobásy, tlačenku bôčik. www.toprecepty.czwww.toprecepty.cz

magdalenka:

JanaDorazinova JanaDorazinova

17. 12. 2013 23:00

phaeton: Mi se to líbí. Udíme každý rok, takže víc k tomu nepotřebuji.;-) Jen se zeptám..jen sůl? Česnek nedáváš??:-O Joo a vítej na Topreceptech;-):-K Ten uzák máme podobný, je skvělý, ale používáme ho jen v létě:-). V zimě máme klasiku a hlavně!!! Ovocné dřevo!!;-) Ale hruška rozhodně ne!!!

janek53 janek53

17. 12. 2013 20:27

Dovolím si drobný názor - škoda masa;-(

casino

17. 12. 2013 20:06

Pokud nejde jen o rafinovanou reklamu na ten vehikl (který se mi mimochodem líbí), tak mě učili, že maso se v udírně nemá dotýkat navzájem. Ale možná už to neplatí...:-//
No, když mu to kamarádi ..... (jedí), tak proč ne:-))

snazilka

17. 12. 2013 19:18

Manžel nemá lokomotivu, ale maso na uzení vždycky nakládá a nějak si to bez česneku nedovedu představit...

Honza

17. 12. 2013 18:30

tejaja:Problém by to nebyl:-pDělám to v jedné malé hospůdce když se domluvíme s kamarady:-O

tejaja:

tejaja:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: uzeni bučku domaci uzeny bucek jak naložit bůček na uzení naložení bůčku na uzení uzený bůček recept na domácí uzený bůček doba uzení bůčku gril lokomotiva diskuze uzení masa v domácích udírnách uzený bůček recept udíme buček bucek na uzeni domácí udírny a uzení uzeni v lokomotyve uzený buček recepty jak vyudit bůček grilování v lokomotivě uzení masa diskuze lák na uzený bůček jak se udí buček

Suroviny: bůček vepřový, sůl

TopRecepty.cz

Uzený bůček v udírně LOKOMOTIVA

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9B2x