Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polské pirohy

Typické polské pirohy z nekynutého těsta můžeme připravit s rozličnými náplněmi. Tentokrát je naplníme vepřovým masem, kysaným zelím a hříbky. Můžeme si je dát jen tak, nebo s trochou másla a zakysané smetany.

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 90 min

150 min (60 min příprava + 90 min tepelná úprava)

2. 1. 2014 23:48

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie11 506 kJ / 2 750 kcal
Bílkoviny162,60 g
Tuky62,40 g
Vláknina27,00 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 293 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy371,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept jsem získala od kamarádčiny babičky z Polska. I když jsou pirohy časově náročnější jídlo, dělám je ráda. Jak získáte grif, jde to snadno. Navíc se dají snadno zamrazit a vám pak třeba odpadne starost co k večeří. Dají se jíst i samotné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

BlaV.

1. 5. 2022 13:01

pierogy/pelmeně/pirohy - máme rádi s různými náplněmi (dáváme si v Polsku i na východním Slovensku, dělám i doma) - s touto náplní neznám, ale určitě vyzkouším :-K

Getha

5. 8. 2021 15:13

Ano, také moje maminka dělala pirohy stejné chuti a dvou druhů náplně. Je to časově náročné, ale v mrazničce zásobu oceníte. Děkuji za recept.

Matějková Helena

8. 8. 2015 10:57

Přátelé, i já vzpomínám na polské pirohy, boršč i jiná jídla. Moje maminka se narodila v Polsku, ale odstěhovali se do Prahy, tady se vdala. Za války měla hodně příbuzných v Krakově i Zakopaném, bohužel všichni ve válce přišli o život. Maminka to vyprávěla, ale bohužel zemřela rok po válce a nechala tu tatínka a dvě děti, tedy mně, jsem ročník 34 a bratra, ročník 40. Tatínek nemohl unést smrt maminky a ta tři měsíce si pustil plyn. Mně ale vzpomínky i láska zůstaly a tak při Vašem čtení receptů jsem zavzpomínala. Pirohy jsem jednou dělala podle knížky pana Náhlovského z jedné knihy J.Bohdalové - Hádej, kam půjdem na večeři. Pozdravuji všechny. ;-(

Ella abc

21. 1. 2014 11:42

Hodne dlouho jsem hledala recept ktery pouzivala moje maminka a konecne ho mam.Dik.:-p:-):yes:

kokronilla kokronilla

4. 1. 2014 07:17

Těsto dělám stejně, jen dávám jinou náplň:
1 kostka tvarohu+ 30dkg uvařených brambor řádně promíchat, až vznikne taková "pasta", osolit, a okořenit čersvě mletým pepřem.
Recept mám také z Polska.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: polske pirožky polske recepty polské pirohy-recept polske pyrohy polské pirogy polské pirogi pirohy polské pirohy s mletým masem pirohy recept jak dlouho vařit pirohy polské pirohy s masem pirožky polské polské pirožky recept pirogi polské recept recept polskych pirohov pirožky recept pirohy v praze recepty na pirožky+video recept na pirohy pirogy recepty

Suroviny: krkovice vepřová, zelí kysané, houby, sůl, pepř mletý, bujón, mouka hladká, voda

TopRecepty.cz

Polské pirohy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MgNQ