Žirafí bulky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 15 870 kJ / 3 793 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,71 g |
Tuky | 102,65 g |
Vláknina | 21,20 g |
Cholesterol | 216 mg |
Sodík | 115 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 627,99 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: www.brydova.cz, upraveno
Tyhle hezké bulky jsem před časem zahlédla u paní Brýdové. Po pečlivém přečtení jejích poznámek k receptu jsem usoudila, že ani nám nebude sladkoslaná americká varianta moc chutnat. Chtěla jsem udělat rovnou slané bulky, ale pak mě napadlo, že bez cukru se asi vrchní vrstvička neudělá do těch pěkných červených křupavých tvarů. Takže jsem zvolila sladkou, buchtovou verzi. Bulky podle mého vylepšení byly nejen hezké, ale i dobré. Těsto je jemné a krusta pěkně křupe :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 1. 2014 16:11
Pěkné, moc povedené houstičky, celá žirafka+
6. 1. 2014 09:45
nádherné žirafky také vyzkouším
5. 1. 2014 21:05
zizala: Děkuji!
5. 1. 2014 20:18
Krásné bulky
5. 1. 2014 10:08
snazilka: Tak to netuším. Paní Brýdová dělala těstíčko na krustu z dvojnásobné dávky, já jsem to snížila na polovinu, protože to stačí. Ona tam má dvě lžíce droždí, polovina je jedna lžíce a to je zhruba ten sáček. Těstíčko reagovalo rychle, po upečení droždí cítit nebylo.
5. 1. 2014 10:04
Jsou krásné!!! Opravdu je nutný celý sáček sušeného droždí na 12 dkg mouky do krusty?
4. 1. 2014 13:45
Vypadá to hezky
4. 1. 2014 13:43
Zajímavé a moc pěkné bulky
4. 1. 2014 13:23
pipre: Zkus, nám chutnaly
4. 1. 2014 13:08
Zajímavý recept a ukládám k vyzkoušení+6
4. 1. 2014 12:39
Hodně zajímavý recept +4
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Francouzské řízečky
Přidáno před 45 minutami
Palačinkové rolky
Přidáno před 2 hodinami
Cizrnové kari s květákem, cuketou a rajčátky
Přidáno před 3 hodinami
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 14 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno 17. 4. 2024 10:02
Květáková fritáta
Přidáno 17. 4. 2024 09:54
Právě bylo uvařeno:
Jarní bramborový salát
Jaja.27 uvařila před 1 hodinou
Šlehačkové koláčky
Danale uvařila před 1 hodinou
Medovníková roláda
Saratice uvařila před 1 hodinou
Rizoto z vepřové konzervy
Olgaflorianova uvařila před 1 hodinou
Fazolová polévka z uzeného žebra
ctomala uvařila před 1 hodinou
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
Elivet uvařila před 1 hodinou
Těstoviny s kapustou
Saratice uvařil před 2 hodinami
Tyčinky z jogurtu
12346 uvařila před 2 hodinami
Domácí krtkův dort
12346 uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Holandský tygří chléb je křupavý a ještě vás dostane svým vzhledem. Takhle jednoduše se dělá
Živáňská pečeně na plechu: Dokonale šťavnatý mix chutí a vůní je jednoduchý na přípravu a nenáročný na nádobí
Další recepty
Tématické fráze: žirafi brýdová recepty zirafi housky peceni brydove bulky ze suseneho drozdi recepty brýdová peceni brydova brydová recepty cz dorty pro žirafi pani bridova žirafí dort žirafí maso recepty paní brýdové recept na housky žirafky maso ze žirafi tygri bulky žirafí maso recepty pečení brídova recepty z kynuteho těsta bulky brydova žirafí houstičky
Suroviny: mouka hladká, mléko, cukr, máslo, sůl, droždí, mouka rýžová, voda, cukr, olej, droždí sušené
Žirafí bulky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1qE3
11 názorů