Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cmunda po kaplicku

Cmunda po kaplicku, alias bramborák plněný uzeným masem, je oblíbené staroslovenské jídlo. Tradičně se peklo na plotně, nasucho nebo na sádle, a patřilo mezi jídla chudých. Nyní už si ho může dopřát každý a s přípravou není až tak moc práce.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

14. 2. 2009 11:08

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 360 kJ / 1 042 kcal
Bílkoviny92,40 g
Tuky30,10 g
Vláknina13,94 g
Cholesterol 720 mg
Sodík 2,86 g
Sůl6,54 g
Sacharidy94,58 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Babca

28. 8. 2016 11:47

Uvařeno dnes k obědu, vylepšila jsem bramborak přidáním domácích skvarku, dělala jsem jej na sadle, uzené a kyselé zelí - prostě mnamka :yes:.

Jikotka Jikotka

28. 1. 2016 19:24

Týna:500g brambor,100-120g mouky,3 stroužky česneku.Upravím recept :-K

Týna

28. 1. 2016 15:00

Nevíte někdo prosím v jakém poměru jsou suroviny do bramboráku ?

Jikotka Jikotka

11. 10. 2014 11:14

Dara:Zelí je kysané...:-K:-K:-K,pokud budeš vařit,přeji úspěch :-8

Dara

10. 10. 2014 21:44

Prosim Vas,to zeli ma byt jake?Kysane neb hlavkove?Dekuji

Zdeněk

6. 1. 2013 10:49

super konečně skutečná cmunda po Kaplicku:yes:nedávno sem si jí objednal místo cmundy po Kaplicku sem dostal bramboráčky (samozřejmě polotovar) se zelím a uzeným:-S pan vrchní a posléze pan kuchař nějak neuměli nebo nechtěli pochopit že cmunda po Kaplicku je prostě něco jinýho :-D

Majkaa Majkaa

8. 11. 2011 11:29

Dělám to i tak, že usmažím větší bramborák, dám do něj uzené a přeložím na půlku, posypu sýrem a dám zapéct.:-p:yes:

Lukrman

19. 7. 2011 19:12

:-pbramborák-cmunda- je staroslovenské jídlo,které se peklo na sucho na plotně na každém stavení, jelikož to bylo jídlo chudých, jako třeba Pizza na Sicilii-peklo se a jedlo co dala zahrádka. Místo masa se vymazal pekáč sádlem a bramborové těsto se po nalití upeklo jako sekaná.Je jenom na každým jak si tu ňamku proloží a upraví.:yes:pro milovníky slaného, je dobré do těsta nastrouhatNIVU a nebo rozmačkat syrečky.Jsou 2 druhy bramboráků-solo pico a nebo s uzeninou. To ostatní je na každým jak s toho udělá bramborovou Pizzu ,což je něštěstí, ale každý co má rád:-*

marek

13. 1. 2011 08:15

prostě bramborák:-D :)

thomassinno thomassinno

26. 12. 2009 13:22

:yes: +13

dzungila

5. 7. 2009 23:56

Znám a taky děláváme. Vynikající!:-p:-p Bodíka ode mne si rozdělte všechny, co jste přidaly ty úúúžasné fotky!:yes::-))

Iriska Iriska

4. 7. 2009 18:31

Je to moc dobré jídlo :-!:yes:

Jikotka Jikotka

13. 4. 2009 16:01

Ona je to taky dobrotka,chutná asi každému :-p:-p:-D

Paprika Paprika

13. 4. 2009 15:07

Dnes jsem dělala manželovi syreček v bramboráku, a tak jsem dětem udělala uzené v bramboráku. Je to dobrota. Bodík už dávno máš, tak Ti sem jen přidám s dovolením fotečku. Není tak úžasná jako od Elizy, ale moc nám chutnalo. :-p:yes:;-)

Eliza Eliza

16. 3. 2009 02:35

Drobku, U Reinerů...;-):-):-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: bramborak po kaplicku jak se dělá cmunda kynutá cmunda v troubě cmunda se zelím kynutá cmunda bramboraky po kaplicku bramborová cmunda staročeská cmunda kaplicky bramborak smunda kachní roláda babicovy dobroty kachní roláda cmunda v troubě cmunda s uzeným cmunda na plech bramborak cmunda cmunda do pekáče bramborák po kaplicku recept bramborak recept cmunda na pekáč

Suroviny: brambory, mouka hrubá, česnek, mléko, vejce, sůl, pepř mletý, majoránka, maso uzené, olej

TopRecepty.cz

Cmunda po kaplicku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xN2