Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát z červené řepy

Velmi jednoduchý recept, jak si uchovat až do podzimu salát z červené řepy. Úžasnou výhodou je, že ho netřeba zavařovat a je v lednici kdykoliv při ruce. Červená řepa, navíc podpořená účinky křenu, zajisté posílí naší imunitu.

Hodnocení receptu je 4,7 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby chlazení

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

15. 2. 2009 16:21

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 280 kJ / 784 kcal
Bílkoviny26,00 g
Tuky4,00 g
Vláknina34,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 900 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy144,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

22. 4. 2020 14:16

cigorka: :-) Ten maslový chlebík stačí, veru. ;-) Žiadny nálev nevarím, pretože tam žiadny ani nie je. Vody dávam podľa šťavnatosti cvikly, ak je veľmi šťavnatá, tak žiadnu vodu ani nepridám. Len ocot a cukor + rasca. Niekedy je to pol pohára, proste koľko treba. Cvikla nesmie plávať v náleve, ak naberiem na vidličku, nič nesmie kvapnúť . ;-)

cigorka cigorka

22. 4. 2020 14:05

Výborný šalát, ale ja repu strúham na hrubo chren na jemno a nálev varím a pridávam soľ.Stačí mi k tomu maslový chlebík;-)

Alibaba

14. 1. 2017 19:07

Tenhle salát je moc dobrý, jen přidávám ještě olej. Udělám ho do 2l sklenice a je v lednici. Manžel si ho oblíbil a dává si ho jen tak později večer k televizi:-) Ještě jsem si vzpomněla, řepu na hrubém struhadle, křen na jemno. Nevím, jestli dáváte sůl, ale já ten salát i trochu solím:-)

rebeka rebeka

6. 11. 2011 16:37

tejaja: Terko, nic se nepřebilo;-) tím kořením to bylo jenom jemně aromatizované, všem moc chutnalo, od teď bde cvikla častým hostem u rebíků;-):-D:yes::yes:

tejaja tejaja

6. 11. 2011 16:32

rebeka: Ďakujem Naďka ;-):-8
Fenykel a anýz sa v našich končinách nepridáva, lebo sú to koreniny veľmi aromatické a šalát nemá prebiť chuťou hlavné jedlo, ale samozrejme použiť môže každý podľa svojej chuti, čo chce. ;-):-8

Bahula Bahula

5. 11. 2011 20:45

:-):-p:yes:+

rebeka rebeka

5. 11. 2011 14:28

Terezko, přidávám ti další bodík a obrázky;-)
řepa je vynikající:-p:-p:yes::yes:
trošku jsem si postup upravila:-8 do nálevu jsem přidala lžičku fenyklu a anýzu, nechala přejít varem a po vychladnutí nalila přes cedník na řepu..výborná chuť:-p:yes::yes:
děkuji za recept, budu dělat častěji:-):-K

tejaja tejaja

17. 2. 2009 20:49

Papričko, tak polievka z cvikly tu už bola, ale neboli fotky. Teraz sme dojedli, tak fotky prikladám. Mrkni http://www.toprecepty.cz/recept/2772-zapecena-pole...;-);-);-)

tejaja tejaja

17. 2. 2009 14:53

Merylas, u nás dostať len tú klasickú okrúhlu a potom z tých podlhovastých len Renovu, ale priznávam bez mučenia, že sme polovicu záhrady, na ktorú sme sadili, zlikvidovali - osiali sme ihriskovú trávu;-) A o koľko menej práce a dvom nám to stačí ;-):-D:-D:yes:

Merylas Merylas (moderátorka)

17. 2. 2009 10:13

Tejajo, já tu Renovu pěstovala, možná už jsou teď nové a lepší odrůdy, to už nevím, já už mám zahrádku hlavně kytičkovou a jen malý kousek mám na zeleninu a to spíš jen na natě a nějaké bylinky ;-)

tejaja tejaja

16. 2. 2009 23:04

Merylas, ak si posadíš cviklu RENOVA, to je tá podlhovastá, tak sa ti bude lepšie uskladňovať a je aj nutrične hodnotnejšia ;-);-);-)

Merylas Merylas (moderátorka)

16. 2. 2009 19:41

Jasně že je to věc chuti ;-) Zkoušela jsem i s kminem, ale vrátila se k fenyklu, ale všeho s mírou, jak se říká :-D Já si řepu pěstovala na zahrádce, neměla jsem dobré podmínky pro skladování, tak jsem ji zavařila. Jinak ten čerstvý salát vydržel nějakou dobu v chladničce, ale zas tak moc ve velkém řepu nekonzumujem. Prostě jen občas :-))

tejaja tejaja

16. 2. 2009 15:21

Paprička, ak miluješ cviklu, tak ti zajtra alebo pozajtra vložím výborný receptík, dnes ešte ;-):-Ddojedáme chladničku

tejaja tejaja

16. 2. 2009 15:20

Fenykel sa nám zdá trocha aromatický, robievali sme preto vždycky s kmínom, ale to je vec chuti a zvyku :-D;-) Zavárať ho netreba, ocot a chren ho chránia pred skazením, 3 týždne vydrží v pohode, ale to málokedy, pretože ho dovtedy dávno zjeme:-D:-D:-D Keď sa minie a máme chuť, urobím vždy zase čerstvý, je chutnejší ako zaváraný. Ja dokážem zjesť 3-litrovú fľašu na posedenie, len tak, bez všetkého...:-D:-D:-DSom pažravec, však ?;-);-)

Paprika Paprika

16. 2. 2009 11:32

Červenou řepu miluju:-p, ale jsem doma opět sama:-(. Takže sijji kupuju už zpracovanou:no:.
Terezko, tvůj salátek bych si dala hned :yes::yes::yes: Dávám bodík;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: salat z cervene repy červená řepa salát salát z řepy salat s cervene repy salát z červené řepy recept recepty z cervene repy recept na salát z červené řepy červená řepa recepty salát zavařování červené řepy salát z červené řepy recepty salát červená řepa recept salát z červené řepy sterilizace červené řepy recepty salat z cervene repy cervena repa zavarovani jak zavařit červenou řepu salaty z cervene repy červená řepa sterilizace červená řepa saláty recepty z červené řepy saláty

Suroviny: řepa červená, kmín celý, cukr krystal, ocet, křen

TopRecepty.cz

Salát z červené řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYx1