Brynzový "koláč" se zelím a petrželkou
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 9 278 kJ / 2 217 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 141,72 g |
Tuky | 146,41 g |
Vláknina | 60,54 g |
Cholesterol | 1,63 g |
Sodík | 5,22 g |
Sůl | 12,96 g |
Sacharidy | 55,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 11. 2013 07:57
Halušky sa robia s bryndzou, kapustou hlávkovou aj kyslou, s tvarohom, ale dokopy nikdy nie. Ak to niekto zdžabe dokopy, tak chce byť pápežskejší od pápeža Rozhodne by som halušky robené v Prahe nepovažovala za to pravé orechové ...hlavne ak by mi ich takto niekto doniesol na stôl, tak to budem považovať za robenie si srandičky. Ono sa nedá všetko namiešať dokopy len preto, lebo sa to robí zvlášť. Kde v tej Prahe to takto dávajú ?Ja by som tam zašla sa pozrieť, na Vianoce ideme opäť do Prahy
24. 11. 2013 21:06
1974andrea: Copak v Praze, tam snědí leccos
24. 11. 2013 20:20
zizala:Jaruš, no možná na Slovensku, ale třeba v Praze ti je dají se slaninou, zelím a bryndzou
24. 11. 2013 20:18
Tanicka: Halušky se dělají s brynzou nebo se zelím, ale ne dohromady Aspoň o tom nevím
24. 11. 2013 19:50
Hrašuľka.Hrašuľka: Kombinaci kyseleho zeli s brynzou si neumíte představit???!!! Halušky se zelím a brynzou.. nic???
19. 11. 2013 00:57
"Při 200 stupních pečeme asi 50 minut"
...v tom případě není nutné KVAŠENÉ zelí vůbec předem vařit.
...v tom případě není nutné KVAŠENÉ zelí vůbec předem vařit.
18. 11. 2013 22:58
tejaja: Tak, ak môžem, do tejto diskusie sa zamiešam aj ja, lebo to tu nie je prvý raz,čo čítam "nastrúhame brynzu" a vyvaľujem na to oči. Bryndza - nie brynza - prosím, sa strúhať nikdy nedala a dať sa nebude. Mám ale dojem, že sa tu jedná o veľký omyl a že sa vlastne hovorí o kravskom sýre, ktorý je náhradou za pravý ovčí syr - ten, čo tak krásne vŕzga v papuľke. Osobne si kombináciu bryndze a kyslej kapusty ani neviem predstaviť, lebo to, čo by potom nasledovalo, by bolo na mňa strašne rýchle. To by som určite nestihla. Ale verím, že to chutnalo.
18. 11. 2013 22:13
tejaja: Prosila bych též čerstvou dodávku
17. 11. 2013 18:12
Tanicka: súhlasím s tebou, kúpiť u vás skutočne kvaltnú bryndzu problém je, máš pravdu.
jarda Kadic: Jaroušku, neukazuj mi výrobky mliekární, aj u nás sú v obchode šmejdy Ja som vravela o skutočnej bryndzi, nie "padělkoch". Takým sa vyhni, je to zbytočne drahý syr, bez liečivých účinkov.
http://koktail.pravda.sk/hviezdne-kauzy/clanok/568...
A máš pravdu, ovčí syr je na nezaplatenie. Žeby som ti tú bryndzu doručila?
jarda Kadic: Jaroušku, neukazuj mi výrobky mliekární, aj u nás sú v obchode šmejdy Ja som vravela o skutočnej bryndzi, nie "padělkoch". Takým sa vyhni, je to zbytočne drahý syr, bez liečivých účinkov.
http://koktail.pravda.sk/hviezdne-kauzy/clanok/568...
A máš pravdu, ovčí syr je na nezaplatenie. Žeby som ti tú bryndzu doručila?
17. 11. 2013 18:01
tejaja: Jako důkaz,ze existuje “kravská“ brynza jsem ti ofotil výrobek české soukr.mlékárny,která jí vyrábí.Je to na “diskuzi“.Jinak když jsem sloužil na “východě“,tak v našem prostoru byly ovečky a bačové nám dávali akorát čerstvý ovčí sýr.Krásně vrzal v puse.
17. 11. 2013 17:33
tejaja: Já jsem právě též viděla v obchodě i brynzu "smíšenou", proto uvádím takto.. Tedy ne že by mi ta kravská nechutnala, ale pravá ovčí má údajně spoustu léčivých bakterií, což jiná asi mít nebude.. Mimochodem, má někdo tip, kde koupit v Praze kvalitní brynzu za rozumnou cenu?
17. 11. 2013 17:11
jarda Kadic: nepletu se. Bryndza je výrobok z ovčieho syra. To, že sa šetrí a pridáva sa do bryndze kravský syr, je iná záleťitosť. A rovnako iná záležitosť je, že Slovensko poť´žiadalo o udelenie ochrannej známky veľmi debilne ( pardon za výraz ) na názov Pravá slovenská bryndza, čo je s prepáčením hovadina. Zapracovala lobby na zlosť všetkých bačov a ľudá na Slovensku. Nič to ovšem nemená na skutočnosti, že bryndza bola a je výrobok z ovčieho, nie kravského mlieka.
A môžem ti povedať, že chuťove je to obrovský rozdiel. Škoda, že ti nemôžem doručiť bryndzu takú, aká má byť, z ovčieho NEPASTERIZOVANÉHO mlieka, priamo zo salaša. Bryndza z pasterizovaného mlieka stráca všetky svoje liečebné vlastnosti.
A môžem ti povedať, že chuťove je to obrovský rozdiel. Škoda, že ti nemôžem doručiť bryndzu takú, aká má byť, z ovčieho NEPASTERIZOVANÉHO mlieka, priamo zo salaša. Bryndza z pasterizovaného mlieka stráca všetky svoje liečebné vlastnosti.
17. 11. 2013 16:27
tejaja: pleteš se,bryndzu se může vyrábět i z obou mlék, popřípadě jen z kravského mléka.Není to sice potom “pravá slovenska bryndza“ ale fakt ,že se dělá . Ale je fakt,že i ta “levá“ je měkoučká, strouhat netřeba A víš,proč to vím? Nedávno jsem se spletl,a omylem jí koupil.A chuťově jsem to skoro nepoznal,kdyby to tam nebylo napsané
17. 11. 2013 13:23
Ja mám len otázku ohľadom bryndze : v surovinách máš napísané "ovčí brynzy", ale iná predsa neexistuje, bryndza musí byť z ovčieho syra, inak to bryndza nie je. A ešte, ako mám nastrúhať bryndzu ? Je predsa mäkká, rozdrobím ju v rukách, a teda je to zbytočné. Neznalých to môže miasť.
Inak jedlo je určite dobré
Inak jedlo je určite dobré
17. 11. 2013 12:11
Slané koláče u nás jedou
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 9 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 12 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 15 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 18 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 5 minutami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 10 minutami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 15 minutami
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 17 minutami
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 5 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 9 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 10 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 10 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 10 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Co vysévat a vysazovat na zeleninovou zahradu v březnu. Semínka včas připravíme
Bublanina je typický letní moučník s čerstvým ovocem, který zvládne i začátečník
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete
Další recepty
Tématické fráze: bryndza v receptech ovčí bryndza recepty bryndza z kravského mléka ovčí bryndza recepty z kysaného zelí a brynzy slany brynzovy kolac cibulový koláč s brynzou koláč s brynzou koláč z brynzy slaný brynzový koláč recept koláč z ovčej bryndze pečeme z brynzy jak se dela brynzda ovčí brynza viš bryndza brynzovy kolac se slaninou slovenská koláč praha, slovenská brynza muze se brynza varit recept z brynzy
Suroviny: zelí kysané, semínka lněná, vejce, brynza, cibule, česnek, sůl, pepř, sádlo, petrželka zelená
Brynzový "koláč" se zelím a petrželkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DrN6
15 názorů