Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mánkova pomazánka z kapřích jiker

Většina z nás využívá kapří jikry hlavně do rybí polévky, ale z jiker můžete připravit i výbornou pomazánku, která skvěle chutná na topince nebo na krajíci čerstvého kváskového chleba.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

24. 11. 2013 19:55

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie10 208 kJ / 2 440 kcal
Bílkoviny314,36 g
Tuky81,10 g
Vláknina32,40 g
Cholesterol 4,60 g
Sodík 1,25 g
Sůl4,00 g
Sacharidy107,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Recept mi poslal Milan Palička – Mánek z Mánkova rybího restaurantu - http://www.mankuv-rybi-restaurant.estranky.cz/clan... Recept na citrony naložené v soli najdete na http://www.toprecepty.sk/recept/1947-citrony-a-lim... nebo na http://dadala.hyperlinx.cz/nakl/naklr0003.html

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jiri V. Jiri V.

28. 11. 2013 08:15

jira500 - v mrazáku by se ještě něco našlo:-):-K:-K Ale to bude na nějaký jiný recept.:-K Tvoji rybáři jistě něco donesou.:-K

jira500

27. 11. 2013 21:41

zdravím a jsem moc moc ráda za výborný recept hned ho vyskouším mám doma dva rybáře a jikry v mrazáku nemáš ještě nějaký? dík a dávám bodíky:-p:yes::yes::yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

25. 11. 2013 18:30

Já bych si pochutnala:-p:yes::-K

Jiri V. Jiri V.

25. 11. 2013 08:28

Váhy surovin jsem uvedl, jak mi napsal Mánek. Není problém udělat z poloviční dávky. Na foto jsou jikry ze dvou jikrnaček. Bylo jich mírně nad kilo.
Já měl a ještě mám jiker i mlíčí dost. Zpracovávám známým ryby, tak mi vnitřnosti a hlavy nechají. Před 3 týdny jsme s kamarády udili. Dovezli si ryby z výlovů, měl jsem plnou vanu a práce nad hlavu.
Bylo toho přes 30kg živé váhy.:-/ A všechny ryby měly v sobě jikry či mlíčí. Počasí se asi na ně podepsalo a šly by pozdě do tření. Normálně jiker moc není, tak taky sbírám a zpracuji, až je jich v mrazáku více.:-K
Spagetko, hromadím recepty, co z jiker udělám, až jikry budou :-).
No a teď jikry byly. :-K Dík patří Mánkovi za recept.:-K

spagetka spagetka

25. 11. 2013 00:28

Jirko, fakt, kde sehnat jikry? Sice osobně mám štěstí, že v rodině mám rybáře a teď výhradne trvám na jikrnáčích :-D:-D:-D, ale já bych to nekupovala. V Kaufu maj mražené jikry, na cenu se radši neptej. Ale ukládám, jak budou jikry, bude pomazka a tobě dík za tip :-)):-));-):yes::yes::-p:-p

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

24. 11. 2013 23:58

Jana Remkova: viděla jsem je v září někde, cena byla strašná za 1 kg, takže jsem, no zaváhala jsem;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 11. 2013 23:44

Ty jikro jedna!!!:-)) Kde mám vzít kilo jiker?:-D Jirko, jinak jsem přesvědčená, že to je lahůdka;-)

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

24. 11. 2013 21:08

Jiříku, kde tak sehnat jikry nebo mlíčí ve větším balení, než z jednoho kapra, tak bych si dala, kdysi jsme je dělali naložené do sklenic, ale to je tak 25 let:-(:-( Tvá pomazánka je určitě výborná, ta by mi teď po tom sladkém sedla:-p:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kapri jikry kapří jikry recept jikry z kapra kapři jikry recepty jikry recept pomazánka z rybích jiker recept na kapří jikry jíkry z kapra recept jikry z kapra recepty jak uvařit kapří jikry jikry recept na jikry z kapra jikry recepty pokrmy z jiker recepty na kapří jikry příprava jiker recepty na jikry z kapra recepty kapří jíkry pomazánka z mlíčí recept kapří jikry

Suroviny: jikry z kapra, cibule, česnek, kůra citronová, pepř mletý, sůl, brambory

TopRecepty.cz

Mánkova pomazánka z kapřích jiker

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q5jp