Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mleté na způsob hašé

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

27. 11. 2013 16:31

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie4 486 kJ / 1 072 kcal
Bílkoviny82,66 g
Tuky75,28 g
Vláknina8,12 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 261 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy14,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Se solí opatrně, kapary bývají slané, takže maso zpočátku mírně osolte a až na konci dochuťte

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

1974andrea 1974andrea

29. 11. 2013 17:50

spagetka:Teď nevím, vo co go tobě. Já už jsem se po změně názvu k tomu nevyjadřovala, to ty ses mě na něco ptala. A nech už to být. Nebo chceš o tom pořád dokola polemizovat?

spagetka spagetka

29. 11. 2013 17:50

tejaja:Teri, souhlas, to je přesně ono :yes::yes::yes:

tejaja tejaja

29. 11. 2013 17:47

Nedalo mi to a trochu som pátrala :-) Slovník slovenského jazyka, slovník cudzích slov aj odkazy na internete uvádzajú, že hašé je pokrm z mletého alebo drobno nasekaného mäsa duseného na cibuľke. Nič viac, nič som nenašla, že to mäso má byť predom uvarené alebo môže byť surové. Tak som vytiahla svoje kuchárske knihy a našloa som v jednej knihe oboje : 2x hašé z hovädzieho predom vareného mäsa, 1 x hašé z teľacieho mäsa, ktoré sa podusí surové na cibuľke, potom sa poseká alebo zomelie a dokonca v kuchárke je aj hašé polievka, ide do nej mleté mäso. Takže si myslím, ako povedal aj jarda Kadic, že to môže byť aj tak, aj tak. ;-)

spagetka spagetka

29. 11. 2013 17:38

1974andrea: promiň, že sem vkládám recepty, jak já uznám za vhodný a pod názvy, které se běžně u nás používají. Nikdy jsem hašé nezahušťovala. Netvrdím, že je to špatný, ale tady to není nutné. Změnila jsem název, takže, vo co gou, jak by řekly naše děti :-D:-D:-D:-D:-D:-D

1974andrea 1974andrea

29. 11. 2013 17:33

spagetka:Ladi, tobě to nedá spát:-D Je psáno, že se to připravuje z PŘEDEM uvařeného nebo pečeného masa a ty jsi podusila syrové maso na cibulce. Nebylo předem tepelně upravené;-) A nemáš to ani ničím zahuštěné ( strouhanka, namočená houska, jíška, brambor, vejce).

spagetka spagetka

29. 11. 2013 17:26

1974andrea: mohu poznámku? píšete, že se to dělá z pečeného či vařeného masa. Fajn, z čeho jsem to asi udělala já, když jsem nejprve maso orestovala a podusila:-?

zizala zizala (moderátorka)

29. 11. 2013 15:18

hosta: :-K:-K:-K:yes:

spagetka spagetka

29. 11. 2013 14:38

Myslím si o tom furt dál své, ale název jsem změnila. Spokojeni? Děkuji.

hosta hosta

29. 11. 2013 14:37

spagetka::yes::-D;-)

1974andrea 1974andrea

29. 11. 2013 14:31

jarda Kadic:Járo, ale pan Vrabec tam o žádné vychytávce nepíše a ani o syrovém masu. Prostě je to zcela něco jiného. ;-)

jarda Kadic jarda Kadic

29. 11. 2013 14:27

spagetka: máš pravdu,že hašé se dělá zjakéhokoli mletého masa,které může být pečené, vařené,ba i syrové.Já dělám většinou z vařeného hovězího, které mě zůstane pod polévce.Zužitkuji tak maso,pro které bych neměl jiné využití.I když jsou i jiné možností.
U tvého receptu bych pouze změnil název na “Hašé podle vychytávky mistra Vrabce“. Tedy,pokud tam takovou vychytávku má.
A “vlk by se nažral a koza by zůstala celá“;-)

hosta hosta

29. 11. 2013 14:11

Laďko, možná se naštveš ještě víc, ale to tvé určitě dobré jídlo není haše, tak jak ji uvádějí i tvé odkazy - možná, kdybys to osmažené mleté podlila vývarem, podusila, zjemnila třeba tou jíškou nebo vajíčkem, víc by to odpovídalo. Jak říkají Jaruška, Maris i Andrea, které potvrdily mé rozpaky, konzistence haše je trošku jiná, řidší, mazlavější, to udělá právě to předem tepelně upravené maso. Ani mistr Vrabec, na kterého se stále odvoláváš, by této úpravě hašé neříkal. Není to vůbec nic proti tvému receptu, ten se mi líbí, upravuju takto mleté jak už jsem říkala jako polotovar do špaget nebo chili con carne. Doma tomu můžete říkat jak chcete, ale měla bys opravdu trošku upravit název. Týnka, když byla malá, říkala autobusu "abadí" a nikdo z nás v informacích nezjištuje, kdy jede abadí:-)) A nebuď umanutá jak bolavý zub, TOTO NENÍ HÁDKA A NIC PROTI TOBĚ, JO?:-));-)

spagetka spagetka

29. 11. 2013 13:12

zizala: jsme u názvu: Hašé je výraz pro tepelně upravenou míchanici sekaného nebo mletého jakkooli připraveného. Jde o název, sorry. Štrúdl, neboli závin udělám z jakéhokoli těsta, nejen z listového. a mimochodem, onen závin nemusí míti pouze jablečnou náplň.

zizala zizala (moderátorka)

29. 11. 2013 13:01

spagetka: Podle mne mícháš hrušky s jabkama. Základ receptu podle Vrabce je tepelně upravené maso. Tečka. Různé, jak Ty to nazýváš vychytávky mistra, t. j. chuťové variace, netvoří základ receptu, ale pouze jej doplňují. Když totiž uvaříš haši přesně podle jeho receptu, jsem si jista, že výsledná chuť bude rozdílná.
To je totéž, jak bys pekla Domažlické koláče z listového těsta a tvrdila, že to tak je správně - těsto jako těsto. A o tom to je.

spagetka spagetka

29. 11. 2013 12:25

zizala: Jaru, nemáš pravdu, bylo to podle jeho vychytávek. příště prostě zdroj neuvedu. Spokojenost? A neukecáš mě, za svým názorem si stojím, děkuji za tvůj

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hašé z mletého masa jak se dělá haše haše ze syrového masa sýrové housky podle ládi hrušky mleté maso haše láďa hruška housky se sýrem sýrové housky láda hruška sýrové housky ládi hrušky housky ládi hrušky sýrové housky od ládi hrušky haše z vařeného masa haše recept haše z mletého vychytávky ládi hrušky ananasova buchta sýrové bulky podle ládi hrušky sýrové bulky podle ládi hrušky haše z z mletého masa hovězí maso vařené mleté hase ze syroveho mleteho masa láda hruška sýrové housky recept

Suroviny: maso mleté, cibule, česnek, kapary, sůl, pepř, sádlo,

TopRecepty.cz

Mleté na způsob hašé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7zL1