Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzené koleno pečené na leču v římském hrnci

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

27. 11. 2013 16:53

Suroviny

Porce: 2-3

Nutriční hodnoty

Energie591 kJ / 141 kcal
Bílkoviny4,03 g
Tuky0,44 g
Vláknina14,65 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,61 g
Sůl4,00 g
Sacharidy25,15 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept na přání.

Šlo by to určitě i v Pomalém hrnci, ale nemám ho, takže nevím, na jaký výkon a jak dlouho pomalit.

Pokud někdo vyzkouší a vyfotí, budu ráda :)

Je to zimní líný recept, proto to lečo. Určitě by šla použít čerstvá zelenina - papriky a rajčata ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Barča

28. 10. 2015 10:58

V římském hrnci peču už 20 let a super a jeden RECEPT k dobru :

Na dno rozložíme plátky anglické,na tu pak dáme na kolečka nakrájenou cibuli.Na cibuli na plátky nakrájené syrové brambory,posolit,kmín a trošku ml.červené papriky.Pak dáme vymačkané kysané zelí a na to pak plátky vepř.masa osolené s troškou koření tř.grilovacího.A zase zelí,brambory,cibuli a anglickou.Peču 3/4 hodiny na 160 st.a pak 3/4 hodiny na 200 a kdo chce může na posledních 15 minut bez víka.
Nemá to chybu a zatím všem moc chutnalo.B:-))

zizala zizala

13. 9. 2015 18:44

slavka744: Děkuji za zprávu, mám radost, že chutnalo :-):-K:-K

slavka744

12. 9. 2015 14:39

Dnes sme mali na obed koleno podľa Vášho receptu. Bolo vynikajúce!:yes::yes:
Robila som ho v pomalom hrnci 3,5 hod. a potom som ho zapiekla v rúre. Je to mňamka.:-)slavka744@azet.sk

zizala zizala

20. 1. 2014 17:59

jasikor: :-):-K Moc děkuju za vyzkoušení receptu a jsem ráda, že se povedlo a chutnalo :-8

jasikor

20. 1. 2014 17:54

Upečeno:-p Jelikož nemám římský hrnec, upekla jsem v pekáči s víkem! Pekla jsem 1/2 hodiny na 150°C, pak 2,5 hodiny na 200°C. Výsledek je výborný!!! Už se těším až budeme papat:yes::-p;-)

zizala zizala

1. 12. 2013 13:33

NADEI: :-));-) Mockrát děkuju, mám velikou radost :-K:-K

NADEI

1. 12. 2013 12:59

:yes:Díky za skvělý nápad se šťouchaným bramborem a bez velké námahy jsem vykouzlila výborný oběd,kolínko bylo jako dort mohu jen doporučit :-pa dovoluji si přidat fotečku:-))

zizala zizala

29. 11. 2013 19:15

maria: Ano dá, ale v tom případě bych ho předem asi 1/2-3/4 hodiny povařila, nejlépe jen nad párou, aby se nevyluhovala ta chuť ;-) Také ho díky tomu nebudete muset péct tak dlouho :-)

maria

29. 11. 2013 19:03

Dobrý podvečer, zizala,ďaakujem za recept, chcem ho skúsiť, no nemám rímsky hrniec. Myslíte, že sa dá nahradiť remoskou?
ďakujem za odpoveď, maria

zuzun

28. 11. 2013 22:33

Hanes24, Zizalka a LADY UENDELIG, diky za tipy, koupim ho, sice toho myho mrskne, ze uz zase taham "harampadi" do baraku, ale ja si dupnu; pak bude rad, ze ho mame, takhle mi uz odvlastnil spoustu nadobi (vari taky rad a moc dobre):-D

LADY UENDELIG

28. 11. 2013 12:27

zuzun: v římském hrnci peču ráda a často. Zatím jen maso. Vyhovuje mi, že se SKUTEČNĚ nepoužívá žádný tuk. A jídlo má úplně jinou chuť. Doporučuji koupit - lepší je bez glazury. Přeji ať se daří a jídlo chutná:yes:

zizala zizala

28. 11. 2013 07:01

zuzun: Peče se v něm opravdu bez tuku, jídlo si krásně uchová chuť a nepřichytí se. Myslím že Merylas tu má dokonce recept na chléb pečený v římském hrnci. Je to výborná věc ;-) Koupila jsem ho před časem v akci v Intersparu. Lepší je ten nepolévaný, funguje jako pec.
A díky za pochvalu :-8:-K

hanes24

28. 11. 2013 06:46

zuzun:Koupil jsem ho na Aukru za hubičku, akorát to chce nějakou dobu sledovat až se objeví za příznivou cenu a mazaně přihazovat. Koupě se podařila asi až na čtvrtý pokus, ale stála za to.
Koleno dobrý:yes::yes:

zuzun

27. 11. 2013 22:31

Zizalko, tvoje recepty jsou velmi chutne, i tento, uzene maso s lecem opravdu muzem takze:yes:. Ale ten rimsky hrnec jsem si vygooglila, a opravdu, v surovinach nemas zadny tuk, tak jak to rikali na te strance! Fakt je to do krupava opecene? To si musim poridit, ja jsem sto let za opicema, ale tady jsem ho zatim nevidela nikde, nebo asi jsem nehledala:-8

jarka skrobakova

27. 11. 2013 18:50

To nemusí být vůbec špatné žížalko, rcp se mi líbí :yes::yes::-p;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: římský hrnec s glazurou římsky pomalý hrnec uzené koleno v pomalém hrnci pečené koleno v pomalém hrnci římský hrnec recepty jak dlouho péct uzené koleno pecene uzene koleno římský hrnec bez glazury uzené koleno v v pomalém hrnci koleno v římskem hrnci domácí uzené koleno výborné pečené koleno lečo v pomalém hrnci recepty pro rimsky hrnec římsej pomalý hrnec recept na uzene veprove koleno s lecem uzené pečené koleno v troubě s lečem jak se dělá domácí uzené já dlouho dělá vepřové koleno jak se dělá uzené koleno zadní

Suroviny: koleno vepřové uzené, lečo, paprika kozí roh pálivá, cibule, česnek

TopRecepty.cz

Uzené koleno pečené na leču v římském hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9BQD