Perníčky ze šlehačky - vykrajované
Příprava perníčků není žádná věda, jak se na první pohled může zdát. S podrobným receptem je zvládnou připravit i ti, kteří s pečením teprve začínají. Medové perníčky jsou hned měkké a pokud je hned nesníte, vydrží dlouho.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 27 201 kJ / 6 501 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 156,72 g |
Tuky | 71,24 g |
Vláknina | 32,52 g |
Cholesterol | 1,10 g |
Sodík | 6,01 g |
Sůl | 1,02 g |
Sacharidy | 1 292,06 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dobře upečené perníčky jsou hned měkké, trvanlivost si zachovají poměrně dlouho.
Pečeme je na vánoce i velikonoce.
Nepotřebují odležet.
Recept je vyzkoušený víc než 25 let a osvědčil se nám nejvíce.
Letos jsem ještě nepekla, fotka je z minulých let ještě i s jiným cukrovím.
Napadlo mi, že třeba někdo bude chtít vyzkoušet, tak recept nabízím.
Je tu řada receptů, ale s jiným složením surovin.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 12. 2013 19:06
30. 11. 2013 18:32
30. 11. 2013 12:22
a k pani Jarke k dotazu mletý badyán - býva aj mletý - a vo veľkých obch. reťazcoch ho určite zakúpite
30. 11. 2013 10:40
30. 11. 2013 00:07
29. 11. 2013 22:50
29. 11. 2013 21:27
29. 11. 2013 21:26
29. 11. 2013 20:31
29. 11. 2013 18:53
29. 11. 2013 18:19
A ještě dotaz,mám 250 g bal. perníkového koření- šlo by tam? a kolik asi?
29. 11. 2013 17:35
29. 11. 2013 17:28
29. 11. 2013 16:35
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 10 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 10 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 22 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 3 minutami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 23 minutami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 51 minutami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 2 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 2 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 2 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 3 hodinami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 3 hodinami
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 4 hodinami
Cikánský řízek
eliskac uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
Anýz, koření s výraznou chutí, se používá do sladkého i slaného pečiva a k nakládání zeleniny
Další recepty
Tématické fráze: šlehačkové pernicky perníčky se šlehačkou jak zabalit perníčky těsto na vykrajovaný perník šlehačlové perníčky recept pernicky šlehané perníčky vykrajované perníky kdy mazat perníčky šlehačkové perníčky recept vykrajovačky z perníku s povidly vánoční perníčky zabalit do mikroténu perníčky šlehačkové perníčky s povidly drobnější cukroví jak zpracovat šlehačku vánoční pernícky slehačkové recept šlehačkové cukroví, koření vykrajovaný perník s povidly hned měkké perníčky se slehackou
Suroviny: mouka hladká, med, cukr moučkový, soda jedlá, vejce, smetana, koření hřebíček, koření nové koření, badyán, skořice mletá, anýz, vejce
Perníčky ze šlehačky - vykrajované
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v5o0
29 názorů