Medovníky (perníky, perníčky)
Výborné perníčky budou vaší odměnou za práci s přípravou tradičního cukroví popsaného dopodrobna v postupu receptu. Polevy umíchejte přesně podle receptury, budou luxusně vypadat i držet na těstu. Ozdobte roztomilé tvary a pak už jen mlsejte.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 25 198 kJ / 6 022 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 140,79 g |
Tuky | 119,74 g |
Vláknina | 40,50 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 547 mg |
Sůl | 1,14 g |
Sacharidy | 1 075,16 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Cukor na hustú polevu preosejeme niekoľkokrát na hustom site. Nesmú v ňom zostať krištáliky cukru, pretože tie upchávajú otvor kornútka.
Zemiaková škrobová múčka (Solamyl), nie maizena! pretože maizena nie je biela a zafarbí polevu.
Viacej fotiek najdete na http://www.hobby-origin.net/index.aspx
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 12. 2016 10:35
Na 1ml bielka 3,5g preosiateho práškového cukru, pár kvapiek citrónovej šťavy a 1 čl. zemiakovej škrobovej múčky*. To znamená, že na jedno bileko cca. 40ml spotrebujeme asi 140g cukru. Ostatné suroviny sú na jedno bielko. Polevu miešane ručne, alebo kuchynským robotom, ktorý má program miešania. Poleva sa nesmie šľahať! Miešame asi 20minút. Poleva má mať konzistenciu asi ako rozpustená čokoláda, ak by bola hustá, môžeme ju zriediť pridaním citrónovej šťavy.
to ze ostatne suroviny su na jedno bielko znamena, ze skrobovu mucku a citron nemusis merat, ani vazit.
Mam take skusenosti s polevou, ze ked ju slahas na vysokych otackach, tak ju mas sice vyslahanu rychlo, ale je velmi krehka a zacne odpadavat z medovnika. ak by som nemala robot, ktory miesa pomaly, radsej by som polevu robila rucne.
Pekny den :)
15. 12. 2016 05:09
Proc se poleva nesmi slehat? Spousta receptu rika, ze se slehat ma.
13. 10. 2015 19:48
Texty pisem rucne, najprv si natrenujem na papier, hlavne co sa velkosti a dlzky slov tyka, aby som vedela kde mam zacat pisat.
13. 10. 2015 13:23
Inak tie perníčky ericicka sú prekrásne, dúfam že aj mne sa podaria aspon z pätiny také krásne :) a ešte otázka, ak píšete používate šablonu nejakú alebo to už ide od ruky? ďakujem za odpoveď :)
9. 10. 2015 16:32
Dobry den, ak nie su urcene na jedenie, tak staci margarin, ak su na jedenie, tak maslo
pekny den
erika
8. 10. 2015 15:47
17. 9. 2013 00:15
11. 1. 2012 20:44
16. 12. 2011 17:49
Díky, je mistrovské dílo
16. 11. 2011 10:59
16. 11. 2011 10:52
16. 11. 2011 10:50
15. 11. 2011 20:19
15. 11. 2011 15:37
7. 10. 2011 10:55
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 2 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 3 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 4 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 10 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 37 minutami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 1 hodinou
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 1 hodinou
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 1 hodinou
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 1 hodinou
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 1 hodinou
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 2 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 2 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: perníčky recept medovník recept perníčky perník recept perníkový adventní věnec adventní věnec z perníku perniky vánoční perníky recept medovníky medovnik perníčky medovníčky perníčky a medovníčky chaloupka z perníku adventní věnce z perníku recept na perničky recept na medovník perníky fotogalerie perniky recept medovníky recept vánoční cukroví recepty s fotkou
Suroviny: mouka hladká, med, cukr moučkový, kakao, soda jedlá, koření medovníkové, tuk, káva černá, vejce, vejce, voda, bílek, cukr, šťáva citronová, moučka škrobová
Medovníky (perníky, perníčky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yNR
117 názorů