Bramborák POHODA
Dozlatova usmažené bramboráky najdeme ve stánku s jídlem na každé pouti. Bramborák, zvaný pohoda, v ústech krásně křupne a vy ucítíte chuť majoránky, česneku a brambor. Připravit je zvládnete během půlhodiny.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kdo chce, může je ještě na pánvi posypat trochou strouhaného sýra (my ale nesýrujeme). Zkoušela jsem brambory nastrouhat i nahrubo, připadají mi trochu křupavější.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 10. 2018 17:35
27. 10. 2018 13:53
Nezlobíš. Musím umět svoje chutě ovládat, ne? Ale díky za připomenutí, asi nám je zítra také usmažím. Jsou opravdu výborné
27. 10. 2018 13:47
27. 10. 2018 10:23
Díky
27. 10. 2018 10:17
( Já jsem v tomhle asi divná, nechápu moc bramboráky ve kterých je vejce, mouka, ještě třeba mléko...prostě kaše....Stejně to mám s lečem rozvařeným na kaši....)
1. 4. 2014 11:07
1. 4. 2014 09:32
7. 3. 2014 18:27
6. 3. 2014 23:24
3. 3. 2014 14:10
26. 2. 2014 09:51
Souhlasím s Jitkou suchý bramborák není bramborák, bez sádla to prostě nejde , držet pohromadě by fakt měl, ten škrob to zvládne. Já si dokonce myslím, že bez námi přidávané mouky nebo krupice bude dokonce vhodnější pro diabetiky
26. 2. 2014 09:01
chocolate: jj, tyhle nebyly na ubrousku - chtěla jsem fotku venku, slunko už zapadalo, tak jsem hned s prvníma hotovýma hnala ven fotit neteř.....ale jak jsem psala, tuk se dá odsát na ubrousku, tyhle bramboráky máme jen na chuť a navíc - mě osobně se zdá, že ty z brambor strouhaných nahrubo, jsou "dietnější".
Nebo - jak píšeš, bramboráky bývají mastnější a kdo si hlídá tajli nebo ho zlobí žlučník, ať si uvaří zeleninku
Tím končím (i možnou budoucí) debatu k zlé, zlé mastnotě bramboráků....
BUBAK: tys je už stihla udělat, že je hodnotíš jako mastné? Jsi tedy šikovná........................
nigina: ne, nemusí se dělat dlouho, smaží se jako ty klasické. Drží pohromadě hezky, myslím, že díky škrobu, který je v bramborech
25. 2. 2014 22:44
25. 2. 2014 20:51
Tak jen doufám, že to zase někdo nepřelouská jako rýpání a kritiku.
25. 2. 2014 20:44
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 9 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 9 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 10 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 10 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 2 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 3 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 4 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 5 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 5 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 5 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 7 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 8 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bramboráky bramborácky bramborák bez vajec jak udělat bramborák jak udelat bramboraky bramborák tncz nova klasický bramborák bramboraky bez vajec bramborák nahrubo top recepty bramborák recepty bramborák recept na bramborák pohoda.cz bramboráky nahrubo nemastné bramboráky tn.cz jak strouhat brambory na bramboráky bramborak bez vejce top recepty bramboráky
Suroviny: brambory, česnek, majoránka, olej, sůl
Bramborák POHODA
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lL1r
36 názorů