Rybí tlačenka
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 048 kJ / 1 445 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 236,53 g |
Tuky | 47,36 g |
Vláknina | 10,13 g |
Cholesterol | 505 mg |
Sodík | 626 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 15,95 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Zdroj – kuchařka Myslivec a rybář v kuchyni, autor Vladimír Doležal, vydalo nakladatelství Dona.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 3. 2014 11:47
Vemi dobrý recept.
6. 3. 2014 08:43
Jojy - jiné suroviny, než jsou uvedené v receptu jsem nezkoušel.
Třeba zde http://www.mrk.cz/kucharka.php?id=23894 používají vepřové nožičky.
Třeba zde http://www.mrk.cz/kucharka.php?id=23894 používají vepřové nožičky.
6. 3. 2014 08:32
Poradte čo použiť namiesto koži.www.toprecepty.cz
4. 3. 2014 16:48
No fajn, pán J.V. som rada, že som vás inšpirovala k niečomu novému, no, prosím, nezabudnite, kožky zo svinky treba skutočne variť aspoň tých 6 hodín.
Inak, priznávam sa, vôbec neviem variť a keď sa ma osadenstvo baráku pýta, čo bude dnes na obed, večeru, vždy odpoviem, "čojaviemčo".No je to zrejme dobré, zatiaľ nik neumrel od hladu a ani nešiel radšej do reštaurácie.
Veľa zdaru, maria
Inak, priznávam sa, vôbec neviem variť a keď sa ma osadenstvo baráku pýta, čo bude dnes na obed, večeru, vždy odpoviem, "čojaviemčo".No je to zrejme dobré, zatiaľ nik neumrel od hladu a ani nešiel radšej do reštaurácie.
Veľa zdaru, maria
4. 3. 2014 15:59
maria - U nás říká taky huspenina nebo sulc. Jinak z omylu (a lenosti) vznikl další recept - rybí huspenina Super, to by nikoho nenapadlo. díky za tip, vyzkouším. A už se těším, jak se budu
4. 3. 2014 15:47
Dobrý deň pán J.V., až teraz mi to došlo, veď ja som neurobila tlačenku=celý ten rybací maglajz som nedala do tlačenkových vreciek, iba som ho zaliala vývarom z kožiek=vyrobila som vlastne rybaciu huspeninu (neviem, ako sa huspenina povie po česky). Ale skutočne to bolo skvelé, vyskúšajte,no a ja sa po druhý raz budem snažiť čítať recepty od A po Z, potom nevyrobím paródiu na tlačenku a vydrží aspoń dva dni a nie dve hodiny.
Veľa úspechov v ďalšom varení želá maria
Veľa úspechov v ďalšom varení želá maria
4. 3. 2014 09:19
maria - Čili jako sulc? Dobrý nápad. Odpadá plnění obalů.
4. 3. 2014 08:37
Pán J.V., neuveríte, skúsila som urobiť tlačenku z pangasiusa, tresky a iných mrazených šupinatých tvorčekov, pridala som všetky, vami odporúčané prísady.Kožky som varila cca 6 hodín,potom som rybičky zaliala vývarom, nechala vychladnúť a mali sme lahôdku. Pes z uvarených kožiek a ja + osadenstvo baráku z tlačenky.
Keď sa rozhodnem použiť recept podľa vášho návodu, ohlásim sa.
maria
Keď sa rozhodnem použiť recept podľa vášho návodu, ohlásim sa.
maria
4. 3. 2014 07:16
maria - zkuste prořezat, tak jak radí - http://www.trebonskykapr.cz/kapr-bez-kosti-filetov... v článku. Já rybí porce při některých úpravách tahle prořezávám a kostičky přestávají být problém. Pokud se rozhodnete pro mletí a mixování, napiště a podělte se o zkušenosti. Těch není nikdy dost. (Lenost je matka pokroku, díky lenosti bylo vymyšleno spousta věcí a postupů jak si usnadnit práci)
3. 3. 2014 20:06
Jiri V.Ďakujem za poradenie, a viete čo skúsim? Ja tie ryby- sladkovodné- pomeliem, rozmixujem a potom sa tam snáď žiadne kostičky nedostanú. Čo vy na to? (Ja len, nech žije lenivosť.)
Pekný večer, maria
Pekný večer, maria
3. 3. 2014 19:45
3. 3. 2014 18:13
Mě by chutnalo+9
3. 3. 2014 11:42
maria - Používám sladkovodní ryby, tak nemohu posoudit, jak se změní chuť při použití mořských ryb. S těmi ořechy souhlasím, rád je jím, ale nerad louskám. Vykosťování vařeného kapra není zase tak pracné. Kostičky se dají pěkně vytáhnout a není jich ani moc. Ale takový cejn, to je jiná. Cejn se dá kostiček zbavit prořezáním - http://www.toprecepty.cz/recept/35359-cejni-s-bram... Do tlačenky bych cejna nedával.
3. 3. 2014 11:28
to vypadá velmi dobře....
3. 3. 2014 10:28
Odvážný. Ale proč ne . Dám se taky zviklat a zkusím. +bodík 8
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 2 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 3 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 42 minutami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 2 hodinami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AnetaZema uvařil před 2 hodinami
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 3 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Kattyy uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: rybi sulc kapří tlačenka tlacenka z kapra tlacenka z ryb rybí huspenina rybytlacenka sulc z kapra tlačenka z filé recept na tlačenku rybí sulc recept rybí domácí tlačenka rybísulc rybi tlacenka s veprovym masem rybí domácí sulc vanocni tlacenka z kapra rybý sulc huspenina z kapra jak uvařit tlačenku mrk mrk.cz
Suroviny: maso, kůže vepřová, cibule, česnek, pepř mletý, majoránka, sůl
Rybí tlačenka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nXKR
21 názorů