Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Židovský koláč - FLÓDNI

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

16. 3. 2014 18:16

Suroviny

Porce: dortová forma 23 cm

Nutriční hodnoty

Energie8 319 kJ / 1 988 kcal
Bílkoviny37,89 g
Tuky120,21 g
Vláknina7,98 g
Cholesterol 744 mg
Sodík 32 mg
Sůl0,07 g
Sacharidy184,73 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept jsem kdysi objevila na maďarském webu a nechala si ho od známé přeložit. Pokud zabrousíte na google-obrázky a vložíte tam flódni, můžete se pokochat jinými variacemi a také zjistíte, že se recepty různí;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Karla

7. 10. 2015 07:20

:-);-):yes:

zuzun

17. 3. 2014 20:29

Magdalenka: jo, ja jsem zrovna si rikala, ze Stedrak je vykynuty a tento vypada jako krehky testo s drozdim, chtela jsem se zrovna zeptat jestli je mozne delat uplne bez drozdi...Samozrejme kynute testo je pohadka, ale jsem unesena hlavne z tech multi-naplni. Ze je to dobre, to jsem si jista, mela jsem kolace s mix naplnema, ale musela jsem kousat pokazdy od jine strany, tady jsou naplne pekne navrstvene:-)):-p

Danca Danca

17. 3. 2014 18:02

Vypadá moooc dobře:-!:-p:-p:yes:

babulka62 babulka62

17. 3. 2014 13:50

To musím vyzkoušet, taková kombinace tvarohové náplně s povidlovou a pár sušených švěstiček, to bymohlo být mňam

magdalenka magdalenka

17. 3. 2014 12:58

no joo:presnejšie - je to obľúbený koláč maďarských Židov.
Našla som židovský recept, kde sa do cesta vôbec nedáva droždie, len múka, maslo, vajcia, cukor a suché biele víno. Náplne jablková, maková a orechová, cesto len tenučké...Momentálne vraj super hit v budapeštianskych cukrárňach.

jarka skrobakova

17. 3. 2014 12:42

:yes::yes::-K

no joo

17. 3. 2014 12:35

flodni je madarsky kolac;-)

radiator radiator

17. 3. 2014 12:32

zizala:Dik zizalko za bodik a az ho nekdy vyzkousite, dejte vedet.Mila

zizala zizala (moderátorka)

17. 3. 2014 12:08

magdalenka: Aha, to máš pravdu:yes:, neuvědomila jsem si rozdíl. Já viděla jen kynuté těsto a různé náplně :-8
Moučník je to každopádně moc zajímavý, podle ingrediencí moc dobrý:-p

magdalenka magdalenka

17. 3. 2014 11:23

zizala, zuzun, pokiaľ ja viem, slovenský štedrák (aspoň v našich končinách) sa nechá normálne vykysnúť. Čiže zamiesim cesto, nechám v teple zdvojnásobiť objem. V tomto je droždia málo, len cesto mierne nakyprí.
Ale každopádne, tento koláč od radiátor musí byť úžasný!:yes:

Betyna

16. 3. 2014 20:41

:yes: vypadá moc hezky

zuzun

16. 3. 2014 20:09

zajimavy s tema pecenyma a nepecenyma plackama...:yes:vypada krasne, o Stedraku jsem uz taky (zatim jen) cetla, ale musim vyzkouset, protoze to bude u nas na dracku! Za pracnost a krasnou a chutnou uzasninu bod:yes:

radiator radiator

16. 3. 2014 18:50

zizala: No prosím, můžu si do sbírky uložit další název;-)-děkuji.
Je pravda, že u tohoto receptu se píše, že se jedná o vánoční moučník

zizala zizala (moderátorka)

16. 3. 2014 18:23

U nás se tomuto říká Štědrák :-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: židovský koláč tncz nova levné recepty ládi hrušky syrové koláče slovenský vánoční koláč tncz nova levné recepty ládi hrušky 16.3.2014 židovský tvarohový koláč židovský koláč recept štedrák slovenské koláče sýrové koláče ládi hrušky židovský moučník židovský jablečný koláč láda hruška sýrové kolace židovsky koláč s tvarohem slovensky koláč flodni koláč bez drozdi madarsky zakusek flodni flodni madarský zákusek židovské recepty židovský dort tncz nova levné recepty ládi hrušky všechny jablečný koláč

Suroviny: mouka hladká, máslo, cukr moučkový, sůl, voda, žloutek, ocet, droždí, fólie,

TopRecepty.cz

Židovský koláč - FLÓDNI

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m61p