Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Generační dobrá zelnice

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

25. 2. 2009 14:29

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie2 820 kJ / 674 kcal
Bílkoviny30,04 g
Tuky22,88 g
Vláknina4,40 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 326 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy84,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Polévka je náš recept, předávaný od několika generací (proto ten název), kdy zdaleka nebyly masoxy. Prababička prý dávala maggi a listy libečku. Když byl hovězí vývar, použila ho do této zelňačky, než aby dělala hovězí polévku, tak jí všichni měli rádi a mnohdy jí měli s chlebem jako hlavní jídlo. My jsme ji dovedli "masoxovými" vymoženostmi k dokonalosti, ale chuť této zelňačky nám všem zůstala, děláme ji na litry a předáváme dalším generacím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Deinypnkov

30. 4. 2021 16:40

Opravdu výborná polevka . Snad nejlepší co jsem kdy uvařila. <3 děkuji za recept :yes:

Bibinka Bibinka

17. 8. 2014 20:02

Jitka J.: Jituš, to jsi mě vážně potěšila a tvůj manžel také. Díky, že jsi jí uvařila :yes:;-):-K

Jitka J.

17. 8. 2014 10:46

Výborná! Manžel se tvářil nevěřícně - je zvyklý na zelňačku z kyselého zelí, ale už jí druhý talíř ;-)!:yes:

Jozka2

24. 11. 2013 23:31

No,Janinko,ten tvoj recept musi byt dobry,velmi krasne si ho opisala:-K:yes::yes::yes:

jarka skrobakova

1. 9. 2013 17:59

Ta bude jistě moc dobrá , vyzkouším Jani , mám uloženo :yes::yes::-p

Bibinka Bibinka

30. 7. 2013 16:49

Anna Kocikova:tak si se měla na to vy.....t, vždyť víš:-D a děkuji:yes::-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

30. 7. 2013 16:44

Bibinka:Normálně mi tam ta potvora tlustá,kulatá nechtěla naskočit:-D:-DJaninko,už to tam je:-KTo samé mi před chvilkou dělalo i u rcp od Magdalenky:-OAsi se ten tlak šmrdolí i u mého noťásku;-):-))

Bibinka Bibinka

30. 7. 2013 16:37

Anna Kocikova:Aninko musím se chechtat, jak jsi to myslela s tím zakulacením:-? Devítka přece není kulatá:-D

Anna Kocikova Anna Kocikova

30. 7. 2013 16:27

Bibinko,jsem ráda,že Ti mohu zakulatit bodíky;-):-))Máme rádi zasmaženou zelnou polévku,ale jaksi na ni v tom dusnu nebyla chuť;-)Tak jsem udělala tu Tvou a moc jsme si pochutnali:-p:yes:Až budu mít kopr,také přidám:yes:Líbí se mi ta vychytávka na ušťouchání brambor:-*To jsem opravdu přivítala,že jsem je nemusela krájet na kostičky:-)
Takže díky moc:-K:-K

Bibinka Bibinka

2. 3. 2013 15:36

Štěpán:Štěpáne, není třeba děkovat, mám radost, že chutnala;-):yes:

Štěpán

2. 3. 2013 10:50

Právě jsem ji dovařil a je skvělá, díky :D

Renky

16. 6. 2011 13:15

Dobrý recept, jen masoxwm bych šetřila. Nepřipadá mi něco, co je narvané masoxem dokonalé. Jde to i bez toho. Čerstvý libeček, kmín a petrželka bohatě postačí. A když se ještě použje vývar z uzeného masa,nebo hovězí, není o čem. Jinak moc dobré.:-)

Bibinka Bibinka

3. 9. 2010 16:04

Karolínko Medková(neregistrovaná), to nemá chybičku:-Djá se potěšila i zasmála:-D Já když jí udělám, tak na ní chodím i když je studená a u nás je to jediná polévka, kterou dělám na 4-5 litrů:-O a podotýkám, že pro 2 lidi:yes: Díky...;-)

magdalenka magdalenka

3. 9. 2010 13:31

Ako mi toto mohlo uniknúť? Bude to báseň...+

Karolína Medková

3. 9. 2010 12:10

Bibinko,dnes jsem si tuto mňamku uvařila (plnej hrnec) a půlku jsem už s prominutím sežrala:-8:-D.Je výborná a až mi nudle z nosu tekly jak jsem ji jedla horkou:-p.Dávám bodíka:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zelňačka z kyselého zelí s uzeným karolína štěstí z kuchyně recepty zelnačka z kyselého zelí zelňačka výborná zelnačka jak uvařit zelňačku zelňačka z čerstvého zelí recept na dobrou zelnačku dobrou zelňačku jak uvařit dobrou zelňačku jak ochutit zelí recept na výbornou zelnačku zelňačka z kyselého zelí a uzeným zelňačka podle karolíny jak ochutit zelňačku sladká zelňačka polévka z čerstvého zelí moc kyselá zelňačka zelnačka z vyvaru selska zelnacka

Suroviny: zelí bílé hlávkové, brambory, vejce, cukr, ocet, masox hovězí, masox slepičí, smetana sladká, smetana kysaná, kmín drcený, mouka hladká, voda, sůl, petrželka

TopRecepty.cz

Generační dobrá zelnice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYmG