Povidlové knedlíky - připečené blbouny
Knedlíky, tedy blbouny, můžeme plnit buď sezónním a mraženým ovocem nebo i povidly. Tomu tak je v tomto receptu. Z kynutého těsta uděláme bochánky plněné švestkovými povidly, na oleji je pak orestujeme a ve vodě dovaříme.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
12-14 ks
Nutriční hodnoty
Energie | 5 998 kJ / 1 434 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,33 g |
Tuky | 24,39 g |
Vláknina | 10,98 g |
Cholesterol | 228 mg |
Sodík | 3,32 g |
Sůl | 8,28 g |
Sacharidy | 251,74 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Fotopostup možno pozrieť na http://nasavareska.blogspot.sk/2014/02/parene-buch...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 2. 2014 17:35
Jejda, Vy ste ma všetci teda riadne prekvapili Netušila som, že sa Vám tie blbouny takto zapáčia ale samozrejme sa tomu teším Ja som ich tiež teraz robila len prvýkrát a predtým som robievala v paráku. Vyskúšajte, hlavne Vy, čo máte nostalgické spomienky no a ak chcete podrobnejšie, u mňa v blogu. Všetkých Vás zdravím
8. 2. 2014 18:15
Nikdy jsem o ničem podobném ani neslyšela. Povidla mám moc ráda, při pohledu na talířek...Musím co nevidět vyzkoušet.
8. 2. 2014 12:36
to dělávala moje babička,byly úžasné,určitě je udělám.ztotožňuji se srettkou
8. 2. 2014 10:15
Jarka D.: Toto sa podlieva vodou, aby vznikla para a buchty sa uvarili v pare. To, čo spomínaš ty, som ešte nepočula, nepoznám - nepripaľuje sa to? Z mlieka sa má vyrobiť tiež para?
7. 2. 2014 23:35
Věřte, jsou moc dobré! tento recept jsem dostala kdysi od spolupracovnice někdy v 90letech, ale ona tam podlévala jen oslazené mléko s máslem po částech, žádnou vodu. Dělala jsem asi dvakrát, měla jse na to takový silný kastrol, ale ten se mi při nějakém vaření připálil tak akorát na vyhození, pak se mi ztratil i recept. Jsem moc ráda, že je tady. Díky autorce a posílám Teď mám na prázdninách vnuky, tak jim je udělám. Dostala jsem k Vánocům silnostěnný kastrol uvnitř s keramikou a hlavně nepřipaluje se! Tak jim je uvařím a naplním je třešňovou klevelou (příšerně dobrá, dělala jse loni prvně)!
7. 2. 2014 22:39
Bombaaa! Uzasny, to jsem nikdy nevidela. Kynuty knedle, a jeste s povidly, ohhh moje detstvi! A ted to ma jeste tresnicku na dortu - cili krupani na spodku, to je genialni! Bod A ten nazev pripeceny blboun
7. 2. 2014 21:53
Uzasne knedle, tez neznam a ziram na tu krasu, musi to byt neuveritelne dobre.
7. 2. 2014 21:29
Moja mamka toto robila. Opiekla spodok buchty, potom šupla pol naberačky vody, priklopila a parila...ja som nenašla odvahu to nikdy skúsiť, robila som vždy len na pare. Ale tie krásne do zlatava vypečené a chrumkavé spodky buchty, nad tým jemné cesto s povidlím, od mamky sú nezabudnuteľné.
Krása, ďakujem za spomienku.
Krása, ďakujem za spomienku.
7. 2. 2014 21:22
Laik se diví,odborník žasne....tohle musím brzo vyzkoušet
7. 2. 2014 21:13
Zírám na ten postup. To jsem nikdy neviděla, já je jen vařím nad párou. Ta připečená kůrčička musí být obzvlášť chutná
7. 2. 2014 21:04
bože za co? mám oupně pavlův reflex slintám a hltám naprázdno. povidla miluju, knedle též. ježiš já mám na to takovou chuť
p.s.pro mne se smaženou strouhankou
p.s.pro mne se smaženou strouhankou
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 4 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 4 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 18 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 19 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 36 minutami
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 1 hodinou
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 1 hodinou
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 1 hodinou
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 2 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 3 hodinami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 3 hodinami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 3 hodinami
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Voňavé pracny nesmí na vánočním stole chybět. Kdy je upéct, aby se správně rozležely?
Rákócziho řezy: Jednoduchý křehký koláč s tvarohem a marmeládou krásně dozdobí sněhová mřížka
Pět znamení, která nepatří na zahradu: Střelec doslova umoří jahody, Beran ať dá ruce pryč od rajčat a Blíženci od salátu
Další recepty
Tématické fráze: povidla do knedliku knedlíky blbouni knedlíky blbouny blbouni knedlíky knedle s povidly kynuté knedlíky s povidly nad parou knedliky s povidly pividlove knedliky povidlove.knedle povidlove knedlíčky recept knedlíky s povidlama knedlespovidly povydlové knedlíky blbouny s tvarohem a povidly dobré povidlove knedliky knedlík blboun povidlove knedlíčky knedlik s povidla blbouni recept nad párou blbouny s povidlym
Suroviny: mouka polohrubá, mléko, droždí, cukr krystal, sůl, žloutek, olej, voda, mouka, povidla švestková, olej, mák, cukr moučkový, máslo
Povidlové knedlíky - připečené blbouny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WvAE
11 názorů