Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pravé chilli con carne

Ostré chilli con carne je výborný a velmi sytý pokrm. Jeho příprava zabere poměrně dost času, ale pokud si pomůžeme použitím hotových, konzervovaných fazolí, máme na stole do půlhodiny hotový oběd. Chilli con carne podáváme s nachos nebo s čerstvým chlebem.

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

14. 2. 2014 11:29

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 375 kJ / 1 046 kcal
Bílkoviny58,63 g
Tuky36,70 g
Vláknina25,20 g
Cholesterol 166 mg
Sodík 389 mg
Sůl0,92 g
Sacharidy108,58 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Energetická hodnota v jedné porci cca 2500 kJ.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

carpp

12. 1. 2023 06:54

Podle Wikipedie (a nejen podle ní) je nachos populární mexické jídlo. V nejjednodušší formě se jedná o kukuřičnou tortillu pokrytou rozpuštěným sýrem. V tomto receptu jsou nachos zřejmě chápány ještě jednodušeji, jen jako kukuřičné placky.

radekhk radekhk

4. 11. 2022 19:35

Pravé-levé:) vařím úplně stejně a se stejných ingrediencí,jen dávám místo protlaku pasátu a drcený rajčata a celé to provářím cca 40 minut a víc ... chutě se tak dokonale spojí

Marie Svarcova Marie Svarcova

4. 11. 2022 09:08

:-)<3:yes::yes::-K

LiborM LiborM

8. 4. 2017 19:53

Pravé? :-) Každý má svůj recept... I já! A ten je zaručeně pravý!

Betka Sánchez

22. 2. 2014 11:54

Este dodatok:
V spanielcine slovo chili je s jedným "l", inác (s dvomi) by sa cítalo chiji.
To je skôr spôsob písania americký (USA).

Betka Sánchez

22. 2. 2014 11:51

Tak, ako píse "spagetka", sa recept podobá na ten bezný v Mexiku. Ziadna smotana, ale cokoláda!
Tento je jeden z mnohých, rozhodne nie mexický a uz vôbec nie "pravý".

dolejs dolejs

16. 2. 2014 07:41

Dobrý den, cibuli přidejte ve třetím kroku a fazole použijte konzervované, Omlouvám se, že to v receptu nebylo upřesněno. Určitě se rád podívám i na vámi sdílené recepty, vypdají zajímavě! Díky za tipy. Roman

Drobek Drobek

14. 2. 2014 21:29

casino: Pravděpodobně máte pravdu pokud jde o zdroj. Tady nabízím ještě jedno pojednání od Maňany právě o chili con carne. http://grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=88&t...
Co se receptu týče žádný není pravý, nebo vlastně pravé jsou všechny. V Americe se pořádají soutěže ve vaření chili v kategorii s fazolemi a bez fazolí. Kdyby byl jeden recept jediný správný, podobná soutěž by nemohla existovat.
Pokud jde o fazole v tomto receptu hlasuju pro konzervu, suché se za deset minut nemohou uvařit ani zázrakem.

casino casino

14. 2. 2014 18:44

hosta:
Jj, to je asi zdroj toho vašeho moudra http://www.manana.cz/vareni/recept_odkaz.php?&rece... :-8 a dokonce tam má i zajímavý rcp na chilli con carne - ale přesto že žil v oněch končinách, asi to nebude to "Pravé chilli con carne":-))
Leč, líbí se mi ten jeho způsob opakovaného připékání masa...:yes:

hosta hosta

14. 2. 2014 16:58

casino: za a) je správně:-D, protože vím, co chci hledat - o mananovi slyším poprvé, ale protože za a) je správně tak tady pro vás
http://www.manana.cz/(ranec kuchyní, ranec slov)

casino casino

14. 2. 2014 16:07

hosta:
No, pěkně jste to napsala. Buď jste chytrá jak rádio, nebo je to zkopírované - cosi podobného už jsem někde četl a wiki to nebyla:-)) Podobný styl psaní má kolega z LABUŽNÍKA co si říká Manana...

hosta hosta

14. 2. 2014 15:12

1974andrea:viděla jsem, moc krásné stránky, o jeho umění nepochybuji ani v nejmenším:-)) - a navíc, takovéto krásné chilli con carne bych jistě nedělala jen jednu porci:-))
A jedna zajímavost - pokud je to věrohodné:-))
Chile con Carne je vlastně jídlo Tex-Mex kuchyně a s Mexikem má společný jen původ, v Mexiku mimo sever země se s ním skoro nesetkáte. Již před Kolumbem Indiáni Střední Ameriky si připravovali svoje sváteční jídlo chilmulli (to je v nahuatštině a znamená to paprikovou omáčku), které pak postupně metamorfovalo do dnešního texaského Chile con Carne (i ti Texasani většinou používají nahuacký výraz pro papriku - chile, termín chili se používá pro hotový pokrm, výraz chilli používají spíše Angličané).

hanes24

14. 2. 2014 14:44

No jo, to bych si dal:-!:-!:-)):-D:no::no:Ale koření dám od oka. Nemám analytické váhy. Jazyk si to přebere:-!:yes::yes::yes::-)):-D:yes::yes:

1974andrea 1974andrea

14. 2. 2014 14:22

A už jste se taky podívali, kdo ty recepty připravuje? Já ano a myslím, že asi ví, o čem píše;-):-D
http://varime.cz/sefkuchar

casino casino

14. 2. 2014 13:46

hosta:
No, já bych zase prohodil body 10. a 12.:-))

Proč ne za 30 minut?
Protože, tak jak jsou napsány suroviny (50 g kukuřice, 50 g červených fazolí) tak sušené fazole za 10´ neuvaříš! Předpkládám, že použil "plechové" fazole... Já bych je tam dal, vy taky a 99% dalších taky..., ale, často se tu zdůrazňuje že TOP jsou stránky i pro začínající kuchyňky, tak proč jim, blbě psanými recepty, znepříjemňovat život v kuchyňce, že? :-))

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: chilli con carne pravé mexické chilli con carne americké chilli chilli con carne original chilli con carne recept original chili con carne chile con carne chilli con carne top recepty chille con carne chlli con carne pravé americké chilli chilli con carne recept pravé mexické chili corn carne original chilli con carne polévka chilli con carne babicovy dobroty chilli con carne chili con carne original recept fazole chilli con carne chilli con carne s veprovym masem chilly con carne original

Suroviny: maso hovězí mleté, cibule, česnek, protlak rajčatový, kukuřice, fazole červené, nachos, smetana zakysaná, olej slunečnicový, chilli, koriandr, paprika sušená sladká, římský kmín mletý, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Pravé chilli con carne

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kKn6