Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková

Někoho může odradit název, ale byla by škoda nedat populárnímu receptu šanci. Postup je velmi rychlý a snadný, skvělý výsledek nás určitě potěší. Na vydatné polévce si pochutnáme. K její přípravě využijeme ceněnou hlívu ústřičnou. Falešná dršťková polévka je vzhledově i chuťově velmi podobná té "pravé".

Hodnocení receptu je 5,0 (68×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

19. 2. 2009 16:35

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie1 249 kJ / 298 kcal
Bílkoviny11,59 g
Tuky1,25 g
Vláknina22,69 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 90 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy51,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Stejným způsobem můžeme připravit polévku z růžovek nebo václavek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maris maris

6. 3. 2009 21:16

Bibi, mám radost, že chutnalo, na fotkách je vidět, že musela být výborná.:-)

Bibinka Bibinka

6. 3. 2009 20:37

Uvařila jsem jí na zítřek a manžel už musel ochutnat, tak jsem jí honem vyfotila, než jí snědl. Bodíka už jsem dávala, tak dnes jen fotky.;-)

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

22. 2. 2009 10:59

ANO - Potvrzuji , je to dobré a i v létě z růžovek. Mohu doporučit i guláže z obou hub. Jak z hlívy,tak masáku-růžovky. Ale masák-mochomůrka růžovka je nepřekonatelná. I jen tak na oleji,nebo řízečky , ale i smaženice z masáků, kterou málokdo děká. Já ji jedenkrát udělal náhodou a od té doby když u nás na chatě rostou JSOU HODY. Dobré jsoui holubinky-kdo se nebojí a zná to jako celá naše rodina. Nelze se spolést. Holubinka je nezaměnitelná a žádná není jedovatá.Však se hub snad dočkáme. A jak to vypadá bude i namočíno. Jen aby nebylo moc povodní, až to začne tát.

vybusna vybusna

22. 2. 2009 10:31

maris polievka vyzera skvostne...a foto tiez

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 2. 2009 19:22

No, já ji taky dělávala. Kdysi můj známý pěstoval hlívu, tak jsem ji měla pořád čerstvou. V obchodě je dost drahá. Vím, že jsme z ní dělali tzv. držťkovou polévku. Byla vynikající a tahle vypadá hodně podobně.:-p:yes:

Jikotka Jikotka

19. 2. 2009 18:20

Tuhle polévku také dělám :-p a v létě když rostou růžovky....no nemám slov:-* dávám plusík

Bibinka Bibinka

19. 2. 2009 16:46

Maris, na hlívu jsem úplně "ujetá" a strkám jí všude kde to jen jde, nebo alespoň sušenou. Hlíva je skvělá a tak Ti bez rozmýšlení dávám bodíka:yes:

1 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: držková z hlívy ústřičné hlíva ústřičná nejlepší recept hlíva ústřičná recepty držková z hlívy falešná držková polévka z hlívy hlívová dršťková polévka recept gulášová polévka z hlívy držková polévka z hlívy.recept recepty z hlívy ustřičné držková polévka hlíva ústřičná recepty.cz polívka z hlívy ústřičné polivka z hlivy držková polévka recept recepty hlíva ústřičná dršková z hlívy hliva recepty držtková z hlívy jak dlouho se vaří hlíva držková polévka z masáků

Suroviny: hlíva ústřičná, cibule, mrkev, česnek, cibulka jarní, vývar zeleninový, paprika sušená sladká, majoránka, sůl, pepř mletý, mouka hladká, olej, petrželka

TopRecepty.cz

Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kYJ