Štěpánská hovězí pečeně
Štěpánská hovězí pečeně je tradiční vánoční pokrm, podávaný na druhý svátek vánoční, kdy má svátek Štěpán. Hovězí maso je špikované slaninou a plněné vejcem natvrdo, pak dušené na cibuli. Jako příloha se nejčastěji nabízí knedlík.
Suroviny pro 7 porcí
7 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 9 884 kJ / 2 362 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 198,34 g |
Tuky | 141,53 g |
Vláknina | 11,70 g |
Cholesterol | 969 mg |
Sodík | 1,15 g |
Sůl | 2,62 g |
Sacharidy | 70,53 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Peču podle Praktické kuchařky. Pečení trvá podle kvality masa i podle trouby tak 1,5-2 hod. Příloha: rýže, houskové knedlíky, atp.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 12. 2023 15:49
Skvělé pochutnani, omáčku k pečeni jsem udělal dle Vaňka.
19. 3. 2023 09:15
26. 9. 2020 08:29
Zdravím. Dělala jsem přesně podle receptu a je opravdu výborná! Děkuji za receptik, jinak už dělat nebudu
22. 11. 2015 10:55
vybusna: Děkuju moc za vyzkoušení a za hezkou fotku
22. 11. 2015 10:48
Vcera som osvedceny postup musela trosku zmenit...zistila som, ze nemam slaninu na spikovanie, len platkovu. Tak som nou obalila vajce.
Robila som smotanovu omacku ale Dobremu Manzelovi sa ta kombinacia nepozdavala, tak sa vratim k UHO.
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=5445
Robila som smotanovu omacku ale Dobremu Manzelovi sa ta kombinacia nepozdavala, tak sa vratim k UHO.
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=5445
29. 1. 2013 12:51
Vařím dneska štěpánskou na oslavy narozenin mojí milé tak mi držte palce ať se to podaří a budoucí tchýně mě nepomluví že neumím vařit.
11. 12. 2012 14:08
Zdravím všechny, je mi 19 let a jdu ji zkusit uvařit, tak mi prosím držte palečky, snad se mi povede
23. 11. 2012 20:39
Hoj,děláš zapečenou, já dušenou
19. 4. 2012 16:16
Jiřina :Jiřinko děkuji za pozvání a omlouvám se ,že z Bratislavy nedorazím na oběd.Mám to trošku z ruky. Doufám,že chutnalo.
19. 4. 2012 10:00
Veronika.Hrozna:Díky za cenou radu. Tak tě čekám na poledne. Mladá Vožice u Tábora
19. 4. 2012 08:56
Jiřina :Dej pozor ,ať se ti nevysuší ! Je to přece jenom jemné maso ! Po skončení pečení ho nech aspoň 10 minut pod poklicí ve šťávě odpočinout.Pak nakrájet a znovu do šťávy nazpátek.Když ho necháš venku horké vyschne a okorá.Dala bych si taky
19. 4. 2012 08:50
Dneska se do ní taky pustím, jen jí chci zkusit z jehněčího.
Dávám bodík
Dávám bodík
4. 3. 2012 13:18
ˇVeronika.Hrozna: jasně, i tak to jde
4. 3. 2012 13:16
spagetka: Já to délám z marinované roštěné aby se to tak dlouho nepeklo ! Je to za hodinku upečeno !
4. 3. 2012 12:43
Tereza Stepanova: To jsem moc ráda, že jste si pochutnali, děkuju i za hezkou fotečku
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 50 minutami
Rohlíkové křupky
Přidáno před 12 hodinami
Květáková fritáta
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí kapsy se špenátem a goudou
Přidáno před 12 hodinami
Hemenex v toustu
Přidáno před 14 hodinami
Smažená rýže se zeleninou bez masa
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Extra rychlé lívance
aknorew uvařila před 1 hodinou
Řezy s Vitacitem
ruckovalucie uvařila před 1 hodinou
Domácí krtkův dort
Martina3 uvařila před 1 hodinou
Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Lucie1001 uvařila před 1 hodinou
Pejsci - křehké sušenky z kondenzovaného mléka
Saratice uvařila před 1 hodinou
Zelené smoothie s jogurtem
Valis uvařila před 2 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Le.e.nka uvařila před 2 hodinami
Kuřecí plátky na houbách
Pavlat.R uvařila před 2 hodinami
Bramboračka č. 3
peter9766 uvařila před 2 hodinami
Mini Pavlova
Strdada uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: hovězí pečeně štěpánská vepřová pečeně hovězí pečeně recepty štěpánská omáčka štěpánská vepřová pečeně recept hovězí pečeně recept recept na štěpánskou pečeni štěpánská s rýží hovezi stepanska omacka štěpánská roštěná štěpánská omáčka recept recept na štěpánskou bratislavská hovězí pečeně recept na hovězí pečeni vepřová pečeně štěpánská recepty z hoveziho masa stepanska recepty hovězí pečeně pečené hovězí vepřová štěpánská pečeně recept na stepanskou hovezi peceni
Suroviny: hovězí zadní, slanina uzená, hořčice, vejce, sůl, pepř mletý, cibule, sádlo, mouka hladká
Štěpánská hovězí pečeně
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRzW
37 názorů