Mrkvánky z Polné
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 17 267 kJ / 4 127 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,46 g |
Tuky | 146,40 g |
Vláknina | 23,60 g |
Cholesterol | 820 mg |
Sodík | 283 mg |
Sůl | 0,67 g |
Sacharidy | 615,09 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jednou z příležitostí, při kterých se v Polné vždy pekly mrkvance (či také mrkvánky), bývala pouť o druhé zářijové neděli. Pouť byla tradičně zasvěcena patronu města sv. Liguriáši a v době jejího trvání byla průčelí domů vyzdobena svazky mrkve.
Zkusila jsem podle regionální kuchařky, přestože není září.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 9. 2022 07:01
5. 3. 2014 12:46
5. 3. 2014 11:25
pečou se buchty nadívané řepou smíchanou s mákem a jsou výborné
vláčné jako mrkvance
27. 2. 2014 14:15
27. 2. 2014 14:12
23. 2. 2014 15:35
23. 2. 2014 10:01
23. 2. 2014 08:30
23. 2. 2014 07:04
22. 2. 2014 23:11
22. 2. 2014 21:57
22. 2. 2014 21:23
22. 2. 2014 20:11
22. 2. 2014 19:43
22. 2. 2014 19:33
Já ostuda je znám v teoretické podobě hodně dlouho, ale ještě jsem nepekla Budu muset napravit
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 8 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 20 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 23 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Polévka z uzeného jazyka
Petaja uvařila před 1 minutou
Znojemská pečeně podle Kluků v akci
Petaja uvařila před 1 minutou
Mléčné francouzské houstičky
Wanilor uvařila před 4 minutami
Vepřové na houbách
Peggy72 uvařila před 10 minutami
Nádivka velikonoční
Palecek uvařila před 18 minutami
Jidáše, jidášky…
Eva_H uvařila před 1 hodinou
Asijská kachní prsa
PepaD uvařila před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
elh97786 uvařila před 1 hodinou
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Připravte si mrkvánky z Horňácka podle receptu cukráře Josefa Maršálka: Náplň provoní skořice a jiskru jí dodá špetka pepře
Další recepty
Tématické fráze: mrkvánky recept na mrkvánky mrkvánky recept staroceske mrkvance celozrnné mrkvánky cukroví mrkvánky mrkváčky mrkvánky s tvarohem mrkvance z polné těsto na mrkvánky staročeské mrkvánky mrkvánky ze špaldové mouky výborné mrkvánky mrkvova pout polna mrkvánky cukroví recept mrkvance, řepánky mrkvove buchty z polné repanky ze sadla mrkvánky a řepánky mrkvánky ze sádla v troubě
Suroviny: mouka polohrubá, mouka hladká, mléko, máslo, cukr krupice, žloutek, kvasnice, fenykl, sůl, sádlo, mrkev, cukr, máslo, cukr vanilkový, máslo, cukr moučkový
Mrkvánky z Polné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x5gq
20 názorů