Španělské ptáčky
Španělský ptáček patří mezi oblíbené české hotovky. Dušený závitek z roštěnky, naplněný uzeninou, sterilovanou okurkou, párkem a vajíčkem, zalitý omáčkou, nepochází ze Španělska, jak by mohl název působit. Podává se s rýží nebo knedlíky.
Suroviny pro 8 porcí
8 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 12 031 kJ / 2 875 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 205,02 g |
Tuky | 213,66 g |
Vláknina | 9,90 g |
Cholesterol | 953 mg |
Sodík | 2,35 g |
Sůl | 5,42 g |
Sacharidy | 30,55 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 4. 2013 13:42
Vypadá to skvěle a jednoduše, taky vyzkouším. Jen k té instantní jíšce...viděli jste složení? Nic špatnýho tam totiž není. Je to jen tuk a mouka. Ne každá instantní věc je nutně nezdravá a zavrženíhodná
21. 9. 2012 09:42
Tak dneska budu ptáčky dělat a jsem moc zvědavá, jak to dopadne, protože je budu dělat poprvé
30. 12. 2011 12:12
Instantní jiška. :D Fuj! :D
9. 1. 2011 13:44
dnes jse mdelal ptačky podle vašeho receptu a navrchu jsem je potrela horcici a dala vic cibule manzel miluje hodne cibule a moc dobry i ja to jedla ikdyz hovezi nemusim co bych ale neudelala pro manzela ktery ta miluje hovezi
20. 11. 2010 10:45
Jdu na to, ale udelam je rozlitany to jest vse venku v omacce.
19. 4. 2010 14:39
ziju uz par let v hollasku ale na ceskou kuchyni nema nikdo muj manzel chce stale spanelske ptacky
22. 2. 2010 11:52
ted je dělám a rodičům budou chutnat doufám :)
17. 1. 2010 18:25
taky je dělám,máme je rádi a je jedno jaké se použije maso,každý co má rád
31. 10. 2009 12:28
ahoj tak taky dělám španělské ptáčky:)
Myslím si že to není složité....Snad se mi to povede a udělám rodičum radost
martina (14let)
Myslím si že to není složité....Snad se mi to povede a udělám rodičum radost
martina (14let)
2. 3. 2009 18:39
Co mohu tak jen doporučit supéééér recept a dokonce i lehký.Je mi 18let(i já taková mlada jsem to vzládla) a supééér chutnalo nám vyborně!!!D*O*P*O*R*U*Č*U*J*Í*
19. 1. 2009 18:45
Výborný recept,dávám za jedna
4. 1. 2009 19:29
spagetka: Běžně se mi stává, že koupím třeba výborné párky, okamžitě se snědí, druhý den koupím dvakrát tolik a je to úplně něco jiného a rovnou do koše.
Pokud nemáš osvědčené řeznictví, lépe rovnou řezníka, tak se to asi na první pohled nepozná. Také nevím, jak to zjistit, jak na to.
Pokud nemáš osvědčené řeznictví, lépe rovnou řezníka, tak se to asi na první pohled nepozná. Také nevím, jak to zjistit, jak na to.
4. 1. 2009 19:01
Přesně - hanny - tohle by mě zajímalo, jak poznám kvalitní párky? Jasně, na 1.místě asi bude cena, ale koupila jsem si na vánoce tzv.vídeňské párky ,které by měly patřit k tomu lepšímu a musím říct, že nic moc - nechci tady napsat, od jaké byly firmy, ono i to ale hraje roli,že?
4. 1. 2009 18:54
S dobrým uzeným masem je to určitě ještě lepší, dá tomu zase jinou chuť a hlavně, kde sehnat kvalitní párky? Do každého ptáčku bych zamotala jednu sardelku. Jsou výborné. Ano, zaprášit moukou nebo si jíšku udělat. Hlavně pryč od instantní jíšky! Maris, pěkná fotka !
4. 1. 2009 18:53
Španielske vtáčky plním hranolčekom slaniny, hranolčekom mrkvy ( tú ja poctivo vyberiem a predám manželovi ), hranolčekom kyslej uhorky a šestinkou vajíčka. Nezahusťujem zápražkou.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 3 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 4 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 6 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 7 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 10 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 15 minutami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 20 minutami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 33 minutami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 37 minutami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 42 minutami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 1 hodinou
Frankfurtská polévka s fazolemi
Javor uvařila před 2 hodinami
Pečené vepřové koleno
Jirik S uvařil před 2 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
panilek uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: španělský ptáček španělský ptáček recept hovězí ptáčky hovezi spanelsky ptacek ptáčci recept hovězí ptáček hovězí ptáčci recept na hovězí ptáčky španělský ptáček hovězí recept španělský ptáček hovězí ptáček recepty ptáčci s hovězího recept na španělský ptáček hovězí ptacky recept španělské ptáčči španělští ptáčci hovězí ptáčci recepty recept ptacci španělský ptáček z hovězího recept spanelsky ptacek v troube
Suroviny: roštěná hovězí, hořčice plnotučná, špek, párky, vejce, okurky sterilované, cibule, olej, sůl, pepř mletý, mouka hladká
Španělské ptáčky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OZG
31 názorů