Kremeš z Alberta
Dezert, který většině připomene dětství - to je kremeš, který je spojený se zeměmi bývalého Rakousko-Uherska, skládající se z výborného žloutkového krému a domácí šlehačky. S tímto receptem ho hravě zvládnete i vy!
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 28 611 kJ / 6 838 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,65 g |
Tuky | 510,10 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 1,20 g |
Sodík | 978 mg |
Sůl | 2,40 g |
Sacharidy | 481,66 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept z časopisu Albert, zaujal mě krásnou fotografií a tak jsem neodolala.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 5. 2022 16:54
Vyskúšané, chválený.....nechytá sa na žiaden
1. 4. 2018 21:39
zdenka.s: Tak já ho nemám zrovna z Alberta, ale byl fakt skvělý! Velmi jednoduchý recept a opravdu všem chutnal. Je fakt dobré, s ten jeden díl jakoby nakrájet na kostky-aspoň naznačit, protože pak se dobře krájí. Měl by se ještě polít čokoládou, ale mi se zdálo, že to tak stačí, jen pocukrovat
1. 4. 2018 18:21
Jana Dorazimová- Remková :Jani, čtu teď tecept na Kremeš z Alberta ,je tu Vaše fotografie, ale žádný komentář. Chci se zeptat , jestli jste byla spokojena s výsledkem , dám hodně na Vaše rady
16. 7. 2014 20:10
recept je mozna podobny ale ne stejny, vkladat stejne recepty mají privilegium jen vyvoleni
13. 7. 2014 19:14
Ja robím medové cesto. je jemnejšie ako lístkové.
13. 7. 2014 05:29
Já si listové těsto nakrájím rádylkem na čtverečky a pak po upečení je rozříznu ,(těsto se tolik nedrobí)Plním je pudinkovým krémem pytlíkem a doprostřed dám trošku meruňkové marmelády
Je to rychlé a dobré.
Je to rychlé a dobré.
11. 7. 2014 17:03
spagetka: Řekla bych, že to bude podobné, prostě listové těsto, pudink, vanilka, cukr, asi se opravdu nedá nic nového vymyslet. Žloutkové řezy jsem ještě nedělala asi ani nikde nejedla, tak to nedokážu srovnat.
11. 7. 2014 16:58
Dajda: No je vážně báječný, nikdy jsem ho nejedla, je to trochu pracnější, než bábovka, ale stojí za to
11. 7. 2014 16:30
spagetka: samozřejmě, že je to podobné jakýmkoli vanilkovým a žloutkovým krémům, které se nanesou na placku z listového těsta, tohle je klasika, která má několik variant, ale pořád je to nastejno, se žloutky, bez žloutků, chuťově velmi podobné, myslíte si snad, že se dá vymyslet ještě něco zcela, ale zgruntu zcela nového? ...jakmile tady někdo přidá recept, který je zde několikrát v různých obměnách, tak se na něj sesypou s kritikou stále tytéž nicky, už nemám chuť taky hledat inspiraci pro svoji kuchyni
11. 7. 2014 13:00
Není to trošičku chuťově podobné žloutkovým řezům z lístkového?, tam se sice navrch dává poleva, ale tyhle mi to i chutí malinko připomíná. No každopádně se mi to líbí
11. 7. 2014 12:44
Tak to nás zaujal stejný recept, ale já tak rychlá při realizaci nebyla. Teď alespoň vím, že stojí za to se do ní pustiti, jinak byste sem recept nedávala.
11. 7. 2014 12:37
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 20 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Šlehaná vejce vařená ve formičkách
Přidáno 26. 3. 2024 13:25
Právě bylo uvařeno:
TOP Banánový chlebík
magdalena66 uvařila před 34 minutami
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 2 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 2 hodinami
Listové těsto
misak2 uvařila před 2 hodinami
Vajíčková tlačenka
PaniMP uvařila před 11 hodinami
Velikonoční jidáše
Zuzana1 uvařila před 11 hodinami
Tvarohové řezy
Kattyy uvařil před 12 hodinami
Mazanec pro Irenku
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Smetanové kari
Luciehola uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Krémová míchaná vejce skvěle nastartují váš den. Návod vám ukážeme ve videu
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Další recepty
Tématické fráze: kremeš řezy albert kremeš recepty z časopisu albert časopis albert casopis albert v kuchyni recepty albert albert recepty časopis albert recepty kremeše kremes recept recept na kremeše recept kremeš albert casopis albert v kuchyni pudinkový krémeš recepty z alberta kremese z listoveho testa kremeš řezy z listového těsta časopis albert v kuchyni recepty
Suroviny: těsto listové, mléko, pudinkový prášek, cukr, bílek, máslo, smetana ke šlehání, cukr, lusk vanilkový
Kremeš z Alberta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1zMj
12 názorů