Šumava - chléb
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 826 kJ / 2 827 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,12 g |
Tuky | 50,56 g |
Vláknina | 40,83 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 11,42 g |
Sůl | 28,00 g |
Sacharidy | 492,37 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Původní recept je od Radůzy. Já jsem si recept postupem času upravila dle naší chuti a pár surovin pozměnila jak váhově, tak typově.
Místo podmáslí můžete dát jen vodu, pak se více podobá Šumavě, ale s podmáslím je zase nadýchanější a kypřejší. Pekárnu mám k dispozici Moulinex home bread XXL.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 4. 2011 12:31
výborný!!!!
9. 5. 2009 20:03
Tenhle jsem pekla v jiném poměru mouky(něco pro zdraví)-280g pšen.celozrnné mouky hrubé,300g hladké mouky a 70g tmavé žitné a chlebík byl krásně voňavý a moc dobrý.Sice mi nahoře trochu popraskal,ale na chuti mu to neubralo.K večeři jsem k němu udělala pomazánku a na snídani byl s máslem a domácí marmeládkou.
30. 3. 2009 12:49
Merylas,můžu tě uklidnit, že já mám také robota Etu léta letoucí a jsem s ní spokojená a kdyby všechno šlapalo tolik let jako ona bylo by to dobře.
30. 3. 2009 10:43
Já v nouzi použila na koření hmoždíř a dobře mi to šlo v mlýnku na kávu, mám starý robot Etu a tam je na kávu taková nádobka a nůž co seká, na kávu jsem to nepoužívala, jen občas na to koření. Ale je to fakt starý robot a to už dnes skoro nikdo nemá.
30. 3. 2009 08:49
Mirco, jsi zlato, právě tam jdu. V DM nakupuji od Alnatury bujonové kostky, po koření na chleba jsem se dřív nekoukala, to mě zajímá až teď Díky !
30. 3. 2009 08:41
MarisTo koření kupuji v DM drogerii.Bylo to jako dvojbalení,naposledy jsem kupovala v půli lednaAle myslím že ve velkých obchodech s bio koutkem nebo kde se prodávají chlebové mouky ho taky najdeš.Obsahuje Anýz,Fenikl,Koriandr a Kmín.Je dost aromatické takže mě stačí dát do 1OOOg chleba 1/4-1/2 malé odměrky,samozřejmě dle typu chleba který zrovna dělám.Ale pakliže jsi šťastným vlastníkem mlýnku na koření tak si ji určitě můžeš udělat i samaPosílám ti fotečku abys věděla co hledat
30. 3. 2009 08:20
Mirco, prosím Tě, kde kupuješ to chlebové koření a co obsahuje ? Nebo si ho sama mícháš ? Já jsem ho snad nikde neviděla
8. 3. 2009 10:46
Já myslela že je to nějaký dobrý recept na chlebík,no tak aspoň vzpomínej při pečení houstiček.Jsi opravdu vzorná Tohle jsem psala večer,ale spadl mi internet tak dopisuju dnes
8. 3. 2009 00:54
My jsme si tam chodili s manželem každé ráno do takové malé pekárničky,paní za pultem už nás znala,poprosili jsme ji o pola podpekom-dostali jsme půlku teplého,krásně nadýchaného a voňavéhobílého chleba a šli jsme snídat.Škoda že už je to pryč
8. 3. 2009 00:42
Co je chorvatský podpek
8. 3. 2009 00:37
jéé, já asi neumím číst. Já si toho nevšimla Dávám bodíka
8. 3. 2009 00:33
Papriko viz poznámky,podmáslí jsem nahradila vodou takže jí je dohromady 380ml.Určitě to jde i s mlékem nebo smetanou ale já tyhle bílé chleby moc nemusím-tedy kromě čerstvého chorvatského podpekom ten bych jedla pořád a pořád a pořád...
8. 3. 2009 00:13
Mám stejnou pekárnu tak ho asi upeču, když je v Moule vyzkoušený. Mám dotaz, když je bez podmáslí - co tam je místo něj? Mléko nebo smetana? Ď. za odpověď.
7. 3. 2009 23:40
Moc hezký chlebíček, bože, ať už mám tu pekárnu! Zaslouží si bodík!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 13 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 14 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 15 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 21 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 48 minutami
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 3 hodinami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 11 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 12 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 12 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 12 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 12 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 13 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 13 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Rady a tipy na ty nejchutnější šunkofleky. Co do nich dát a jak je uvařit nejlépe
Vyzkoušeli jsme, jak nejlépe skladovat chleba: Vyhrály dvě metody našich babiček, i po týdnu byl bochník dobrý
Smørrebrød: Na typický dánský obložený chlebíček se použije místo veky žitný chléb, místo vlašáku pěna z červené řepy a sleď
Další recepty
Tématické fráze: domácí chléb šumava chléb šumava z domácí pekárny domací chleba šumava pekárna šumava recept na chleba z domácí pekárny chorvatský chléb domácí pekárna moulinex recepty šumava z domácí pekárny pekárna moulinex recepty šumavský chléb chorvatský chleba sumavsky chleba chorvatský chléb recept chléb šumava v domácí pekárně domácí šumava recepty domácí pekárna moulinex moulinex pekárna recepty chléb šumava domácí pekárna šumavský chléb z domácí pekárny šumavsky chleb recept
Suroviny: voda, podmáslí, ocet, olej, cukr, sůl, mouka celozrnna pšeničná, mouka hladká, mouka žitná, kmín celý, kmín drcený, koření chlebové, droždí sušené
Šumava - chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNPy
14 názorů