Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sulc - huspenina z kuřecí polévky, za pár korun

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

2. 8. 2014 19:52

Suroviny

Porce: 850 ml zhotoveného sulcu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie498 kJ / 119 kcal
Bílkoviny6,60 g
Tuky4,21 g
Vláknina5,05 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 68 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy11,17 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Já jsem dala do papiňáku do 1200ml vody na 3/4hodiny vařit kilo kuřecího skeletu (1kg/17,-kč) společně se zeleninou a kořením, jako klasickou obyčejnou polévku.

Spotřebovali jsme jen 3porce a ze zbylého 1/2litru vývaru, který jsem druhý den vytáhla z lednice, byl nádherný hustý sulc. Protože různé druhy sulců a huspenin jsou u nás doma v oblibě a na polévku bylo moc horko, tak jsem udělala tuto obyčejnou chuťovku, která vyšla i finančně hodně levně :-)

Od Marušky jsem tady našla podobný recept na aspik, který jsem už také dělala a byl moc dobrý, tak ho přidávám do podobných.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

14. 6. 2018 16:36

Prpcek: Děkuji za milý komentář a za vyzkoušení:-8:-KMy to máme moc rádi(obíračka z kuřecích skeletů,krůtích krků,křídel,králičího nebo vepřového masa):-)

Prpcek

11. 6. 2018 06:27

Odzkoušel jsem až nyní. Velmi dobré a jednoduché na suroviny. Děkuji za recept. :-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

4. 11. 2015 18:32

clupmi:Miri já to ztuhnutí raději pro jistotu jistím tou želatinou:-)

clupmi clupmi

4. 11. 2015 11:27

U sulcu mám vždy strach, aby ztuhl ...http://miric.unas.cz/

ota

8. 9. 2014 21:44

Kdepak ty loňské sněhy jsou.
Bohužel, skelety za 17Kč/kg tak před 4 roky.
Dnes mražené za 30, u řezníka až za 40Kč.
Ale přesto pořád výhodné.
Když jsou akce, tak se dají koupit i za 20Kč/kg.
Ale jinak perfektní.
Dělám do tlačenkové "nohavice".

Anna Kocikova Anna Kocikova

7. 8. 2014 20:41

belins:Děkuji:-KZa vyzkoušení budu ráda;-)Příprava není složitá a určitě si pochutnáte:yes:

belins

7. 8. 2014 19:04

Taky to zkusím.Sulc mám moc ráda.:yes

Anna Kocikova Anna Kocikova

4. 8. 2014 14:10

Ivka Č.:Nenašla jsem ve Tvých receptech sulc z polévky:-)
V receptech máš rosol ze želatiny s vodou a dochucený žampiony a zeleninou;-)To také dělávám,ale většinou na to používám zavařené hříbky ve sladkokyselém nálevu:-p
Ivko,když si zadáš do vyhledavače sulc,huspenina,nebo aspik...tak se Ti zobrazí spousta dobrých receptů:-pVýběr je vážně bohatý:-)

Danca::-DDanuš:-Dvidím,že ujídáme úplně stejně:-DZhruba před 14dny,po uvaření vepř.kolena jsem také další den zabořila lžíci do třepotavého sulcu.Ale po prvním soustu jsem s velkým sebezapřením část oddělila a nějak podobně,jako tady,jsem udělala pár"báboviček":-*
A protože to bylo moc fajn,tak jsem to zopakovala z kuřecí polévky a rcp jsem přidala:-)Ono je to fakt za pár korun a možná si tuhle chuťovku někdo udělá jen pro sebe,třeba z jedné porce polévky:-))

Děkuji všem za komentáře i hodnocení;-):-K

Ivka Č.

3. 8. 2014 22:20

To musí být dobrotka, mám to někde v receptech, ale ve formě, moc pěkné :-p;-)

Danca Danca

3. 8. 2014 20:08

Mńam, mňam:-p:-p:yes:. Tak mě napadá, že už jsem ten sulc vlastně taky několikrát mimoděk vyrobila...to když jsem dala polévku do lednice a druhý den ji vytáhla ztuhlou...a než jsem ji donesla na sporák ohřát, polovinu jsem snědla nastudeno lžící rovnou z hrnce:-O:-D:-D:yes::-K Nevypadalo to ale takhle krásně:-//:-D:-D

nigina

3. 8. 2014 16:21

super nápad! :yes:

hanes24

3. 8. 2014 06:23

:yes:Dělám téměř stejně a jsem nadšen. Dávám též petržel, celer a napíšu do Bobkových listů:-)):-D:-D;-):yes::yes::yes:

Ivana Ch

3. 8. 2014 05:30

I u nás je aspik ve velké oblibě:yes::yes::yes:

clupmi clupmi

3. 8. 2014 03:55

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept na domácí sulc podle kluci v akci domácí huspenina kluci v akci huspenina kluci v akci recepty za pár korun kureci zulc sulc z kuřecího masa kuřeci domácí sulc huspenina z kuřete drůbeží sulc polévka ze sulcu kuřecíhuspenina huspenina se zeleninou huspenina z kuřecího kuřací sulc zulc sulc s zelatinou huspenina z kureciho masa drubezi huspenina recept na sulc huspenina s kuřete

Suroviny: vývar kuřecí, voda, želatina prášková, mrkev, maso, libeček, petrželka, sůl, pepř mletý,

TopRecepty.cz

Sulc - huspenina z kuřecí polévky, za pár korun

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gVGl