Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žaludovo-čirokové sušenky bez lepku, mléka a vajec

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

6. 8. 2014 07:00

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie6 123 kJ / 1 464 kcal
Bílkoviny18,95 g
Tuky61,70 g
Vláknina19,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,02 g
Sacharidy198,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

petram petram

1. 12. 2014 08:59

TerezaVe: Terezo, díky moc za vyzkoušení a za zpětnou vazbu! :-K

TerezaVe

29. 11. 2014 13:18

Nakonec se ochutnavači rozdělili do dvou skupin. Jedni, co mají rádi hodně sladké, těm moc sušenky nechutnaly. Druhá skupina, co zase nemá ráda přeslazené, chuť sušenek ocenila. I malé batole se dožadovalo dalších sušenek svým typickým neodbytným "HÁÁÁÁM". :-)
Zkusím příště použít sladší čokoládu a trošičku více přisladit, abych uspokojila více jedlíků.
Díky za recept a rady!

spagetka spagetka

26. 11. 2014 08:30

petram: aha, no vidíš, to mě nenapadlo, protože jsem to bez xantanu nedělala, díky za info, ale připadlo mi to nějak lepší s ním.... :yes::yes::yes:

petram petram

26. 11. 2014 08:22

spagetka: Xanthan je pojivo a na výslednou chuť nemá žádný vliv. Používá se jako náhrada lepku.

spagetka spagetka

26. 11. 2014 07:58

TerezaVe: souhlas s Péťou, je hořčí,já nesladím (kvůli diabetu v rodině) a tak nějak jsme si zvykli. Ale na rozdíl od Péti pochybuju, že by tu chuť, pokud vám to připadá hořké, vylepšil cukr jako takový, ale přidala bych tam právě to, co jste vynechali - xantan.

petram petram

26. 11. 2014 07:49

TerezaVe: Je pravda, že žaludová mouka i 70% čokoláda jsou mírně hořké, ale ve výsledku mi sušenky nějak výrazně hořké nepřipadaly. My doma méně sladíme, možná by to vyřešil přídavek většího množství cukru. Nebo jste možná měla smůlu na mouku, třeba byla hořčí než ta, kterou jsem použila já.

TerezaVe

25. 11. 2014 23:19

Recept jsme dnes vyzkoušeli. Vynechali jsme chia mouku a xantan. Místo toho jsme přidali dvě křepelčí vejce. Manželovi je nahořklá chuť sušenek příjemná, mně připadají až hodně hořké po žaludové mouce. Mají sušenky podle receptu mít nahořklou chuť po žaludové mouce? Možná, že jsou trošku hořké po 70% čokoládě, ale té mi v receptu nepřipadne až tak významné množství. Předem díky za odpověď.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: co je xantan sušenky z čirokové mouky cirokova babovka recepty bez mléka a bez vajec sušenky pro batolata linecke s čirokove mouky xantan v recept čiroková mouka perník jídla z xantanu chia místo vajec sušenky z mouky chia cirokova semena bramborovo cirokove cukrovi

Suroviny: mouka žaludová, mouka hladká čiroková, mouka chia, cukr vanilkový, cukr, xanthan, čokoláda hořká, mandle, olej, voda

TopRecepty.cz

Žaludovo-čirokové sušenky bez lepku, mléka a vajec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OoRG