Sádlo a škvarky v pomalém hrnci
Úžasná vůně a chuť čerstvého sádla nám vždy dala zapomenout na varování, že je sádlo nezdravé. Je sice velmi kalorické (64 kcal na polévkovou lžíci), ale dnes již odborníci tvrdí, že při mazání na chleba je zdravější než máslo.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 56 421 kJ / 13 485 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,00 g |
Tuky | 1 485,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,35 g |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já jsem sádlo nepromíchávala, protože jsem hrnec zapnula přes noc, ale škvarky se trochu spekly k sobě. Nicméně šly od sebe velice dobře oddělit vařečkou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 4. 2014 08:49
Vladimír: Mrkněte se sem na diskuzní fórum o pomalém hrnci. Za sebe dodávám, že jsem fakt ráda, že mne tu majitelky tohoto skvělého vynálezu přesvědčily o jeho nezbytnosti mít ho na lince
http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=249
Dále pak konkrétně:
http://www.bionaire.cz/crockpot/
http://clanky.vareni.cz/pomaly-hrnec-setri-nas-cas...
http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=249
Dále pak konkrétně:
http://www.bionaire.cz/crockpot/
http://clanky.vareni.cz/pomaly-hrnec-setri-nas-cas...
24. 4. 2014 08:07
Už jsem dost starý, škvarků už jsem snědl možná tunu, ale co je pomalý hrnec, při svém vzdělání, nevím. Doplní někdo mé mezery? Děkuji.
20. 4. 2014 19:53
jarka skrobakova: Rozhodně!!! Je to téměř bez práce a výsledek byl opravdu super! Záměrně říkám "byl", protože po škvarečkách se nějak slehla země...
20. 4. 2014 19:52
Anna Kocikova: Ani, a co myslíš, že jsem večer udělala?? Jsem sice zastánce trochu lehčí stravy, ale občas s velkou chutí "ulítnu" a hřeším....
20. 4. 2014 17:35
Danuš, tak to je super nápad v PH. To musím vyzkoušet, také to dělám v normálním hrnci. Tohle je pohodlnější.
20. 4. 2014 10:09
Danca: Aha, asi to bude tím, že já je dělám stejně dlouho na I.stupeň (ten nižší).
19. 4. 2014 22:20
No, pěkně!!
19. 4. 2014 21:05
Škvarky vypadají velice hezky
Danuš,ale to sádlo v pozadí úplně i v tuto hodinu láká,jít si ukrojit čerstvý chlebík,decentně si ho namazat,osolit,okmínovat a nacpat si vak,mňam
Danuš,ale to sádlo v pozadí úplně i v tuto hodinu láká,jít si ukrojit čerstvý chlebík,decentně si ho namazat,osolit,okmínovat a nacpat si vak,mňam
19. 4. 2014 20:54
Ivana64: měla jsem je krásně křupavé i z toho PH
19. 4. 2014 20:51
taky je tak dělám. My rádi křupavé škvarky, vyberu je než začnou zlátnout a doškvařím v hrnci. Trvá to jen chviličku, takže se nepřipálí.
19. 4. 2014 13:30
To je to lákavé - nemaje PH, musí stačit kraj plotny
19. 4. 2014 13:12
Tiež robím v PH, v pekárni som neskúšala.
19. 4. 2014 12:55
spagetka: já jsem tam tu fotku jako hlavní měla, zdála se mi tmavá..ale asi je opravdu lepší, vyměním je
Jinak děkuji za pochvalu, ty škvarky jsou opravdu takhle krásně zlatavé už z PH, nic jiného jsem s nimi nedělala. Samotnou mě to příjemně překvapilo, myslela jsem, že budou bledé..Už budu škvařit jedině tak!
Jinak děkuji za pochvalu, ty škvarky jsou opravdu takhle krásně zlatavé už z PH, nic jiného jsem s nimi nedělala. Samotnou mě to příjemně překvapilo, myslela jsem, že budou bledé..Už budu škvařit jedině tak!
19. 4. 2014 11:57
No vidíš, další dobrý nápad na využití kamaráda , já teda dělám škvarky v pekárně, ale proč ne i tu. Ty škvarky mají pěknou barvičku, už jsi je nedávala pod gril pro barvu, takhle vypadaj přímo z PH? To by se mi líbilo. Jinak jako nápad beru .
Určitě jde přidat i třeba kmín, bylinky, prostě, co kdo má rád a jakou chce příchuť.
Jo a nechceš tu 2.fotku dát jako hlavní? Zdá se mí víc zřetelnější, ale je to na tobě
Určitě jde přidat i třeba kmín, bylinky, prostě, co kdo má rád a jakou chce příchuť.
Jo a nechceš tu 2.fotku dát jako hlavní? Zdá se mí víc zřetelnější, ale je to na tobě
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Pečené batáty
Přidáno před 53 minutami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 2 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Právě bylo uvařeno:
Řecké patates
Fitulka uvařila před 8 minutami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 21 minutami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 23 minutami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 46 minutami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 1 hodinou
Perníčky, které jsou hned měkké
AnetaZema uvařil před 1 hodinou
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 2 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Kattyy uvařila před 2 hodinami
Čevabčiči do trouby
zuzana.vankova uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jednou z typicky zimních a masopustních dobrot jsou škvarky. Připravit je můžete i v paneláku
Není nad domácí zabijačku. Jaké dobroty z vepřového masa a vnitřností si můžete připravit v bytových podmínkách?
Slezské stryky: Nasucho opečené placky jsou suverénně nejlevnějším pokrmem z brambor. Na přípravu stačí jen 2 ingredience
Další recepty
Tématické fráze: rozpouštění sádla hrnec na škvaření sádla škvaření sádla s mlékem škvarky z pomalého hrnce škvaření sadla sadlo z pomaleho hrnce škvaření syrového sádla hrnec na sadlo jak škvařit sádlo rozpouštění sádla v troubě recept na škvaření sádla pomalý hrnec zkušenosti vepřové sádlo v pomalém hrnci škvaření sádla recept rozpouštění vepřového sádla sádlo v ph skvareni sadla v ph mleko do sadla rozpousteni syroveho sadla jak švařit sadlo
Sádlo a škvarky v pomalém hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wznn
44 názorů