Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ruské ořechy z vaflovače ve slaném provedení

Pokud budete mít štěstí a stanete se majiteli formy na ruské ořechy, můžete si upéci korpusky ořechů, které se mohou plnit slanou či sladkou náplní, anebo se po upečení dají křupat jen tak ke skleničce dobrého vínka.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 5 min

20 min (15 min příprava + 5 min tepelná úprava)

19. 4. 2014 16:34

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

80 kusů půlek

Nutriční hodnoty

Energie6 308 kJ / 1 508 kcal
Bílkoviny31,68 g
Tuky86,56 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 661 mg
Sůl1,67 g
Sacharidy147,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Do podobných přidávám „Ruské ořechy“ od Helly, která minulý měsíc u svého receptu dala do poznámky upozornění, kde se dá tento vaflovací přístroj zakoupit - Heli, ještě jednou díky za info :-)

Recept na slanou verzi jsem opsala z přiloženého návodu, jen jsem doplnila, jaký druh mouky a tuku jsem použila já.

Tu správnou velikost kuliček se mi podařilo utrefit skoro až ke konci, takže mám cca něco kolem 20 ks “slušně“ vypadajících půlek :-) Naplním je nivovou pomazánkou, kterou budu dělat na chlebíčky.

Ty zbývající, které nebyly moc vzhledné jsou už snězené a byly chuťově lepší, než krekry.

Takže až příště budu dělat novou várku, tak do těsta ještě přidám lžičku drceného kmínu a trochu máku a sníme to bez plnění :-).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

26. 10. 2015 16:59

Vojtova Anna:Formu jsem koupila loni v Lidlu.Mívají ho v nabídce tak 2 krát v roce.Pro informaci přidávám ilustrační foto:-)http://www.sdilej.eu/pics/b978b8d342cf60525962c3c1...

Vojtova Anna

26. 10. 2015 11:59

To se mě moc líbí,kde se dá přístroj koupit

Anna Kocikova Anna Kocikova

25. 4. 2014 19:04

magdalenka:Magdalenko,každá dobře míněná rada je vítána:-K:-K

magdalenka magdalenka

23. 4. 2014 10:19

Anička, nie je to moja zásluha...pri tom Hellinom recepte to napísala Nadja, že najlepšie je mať guličky cca 5 gramové. Ja som ďalším výskumom zistila, že napr. 7 je veľmi veľa a 4 g zas málo. Optimálne je to 5-6 g...Najlepšie je naozaj spraviť "hada", nakrájať, odvážiť a spraviť niekoľko vzorových guličiek a podľa toho šúľať ďalšie. Váhu som mala pred sebou na stole, ak sa mi nezdalo, šup na váhu. Až keď som mala všetky guličky hotové, začala som piecť a sledovala som hodiny. Trochu nuda, ale čo už... A vyberala som z formy špáratkom (páratko).

Anna Kocikova Anna Kocikova

22. 4. 2014 23:07

Přátelé tohoto webu,nechci,abychom jsme se tady škorpily/i ohledně zubů...také je začínám mít na nic:-8nemládnu;-)
Jen jsem uvedla slanou verzi z přiloženého letáku,kterou jsem vyzkoušela a chutnala nám :-)
Ale,prosím,pokud použijete formu s vajíčky a kytkama...nedoporučuji:-/mě se ulámaly lístky a stopky;-(Ale jinak,chuťově opravdu ano:-)

Děkuji za komentáře a info:-K
Magdi,jdu to dopsat,já jsem kuchařka něky opravdu za"raz,dva,tři"ale vážně mě nenapadlo tu kuličku zvážit:-8

zizala zizala (moderátorka)

22. 4. 2014 18:20

lomacka: Tak proč nejdřív sepsuješ těsto, že je blbý, když máš mizerný zuby? Nechápu :-/

Slaná verze se mi líbí :yes:

Nikina Nikina

22. 4. 2014 17:45

Fíha! To bych si nechala líbit :yes::-K

lomacka lomacka

20. 4. 2014 17:03

Anna Kocikova: no jo když mě ty zuby už neslouží :-))

Hella Hella (moderátorka)

20. 4. 2014 12:59

:yes::yes::yes: + 6

magdalenka magdalenka

20. 4. 2014 08:43

Ahoj Ani, pri Hellinom recepte v komentároch pod receptom Nadja píše o 5 gramových guličkách cesta. Naozaj je to tak, je to tá optimálna hmotnosť. Väčšie pretekajú a malé nie sú pekné, oplatí sa odvážiť si guličky z cesta, kým to vojde do oka. Mohla by si to dopísať do receptu. Ja som si odvážila niekoľko guličiek cesta ako vzor, potom som spravila z cesta "hada" a nakrájala, ušúľala guličky všetky naraz a potom len piekla. Piplačka, ale oplatí sa.
Slané orechy sú dobrý nápad.:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 4. 2014 23:18

:yes::yes::yes::yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

19. 4. 2014 22:01

Danca:Danuš děkuji:-*:-K
Ten váleček nakrájený na kolečka by byl méně pracný;-)Ale zase těsto upečené v klasických formičkách na vánoční ořechy bude po slepení vypadat o hodně lépe:yes:Vím,že improvizuješ velice zdařile,tak určitě na něco příjdeš:-)

lomacka:to nebude těstem:-*to bude zubama:-8
Já jsem ořechy plnila dnes v podvečer a už teď jsou krásně vláčné:yes:

lomacka lomacka

19. 4. 2014 20:08

lomacka: blbý těsto

lomacka lomacka

19. 4. 2014 20:08

hoj,tak jsem to zkoušela a je to tvrdý jak štolverk :-((:no:

Danca Danca

19. 4. 2014 18:43

Tak to je hodně lákavé! Formu bohužel nemám, ale těsto by šlo určité plnit a upéct ve formičkách na takové ty vánoční ořechy nebo třeba jen udělat váleček a nakrájet ho na kolečka...? Každopádně takové slané mňamky máme moc rádi! Zkusim zaimprovizovat ;-):yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: forma na ruské ořechy syntrox přístroj na ruské ořechy ruské ořechy těsto do vaflovače sintrox recept na oříšky z vaflovače formicky na ruske orechy slané ruské ořechy forma na ořechy forma na cukroví z ruska recept na ruské ořechy vaflove rozetky recept ruské kuličky forma na peceni ruske orisku vanoční ruske ořechy kdy plnit ořechy recept na sladké vaflové rozetky syntrox -kouzelný oříšek slané těsto na ruské řechy

Suroviny: mouka hladká, margarín, vejce, prášek do pečiva, cukr, sůl

TopRecepty.cz

Ruské ořechy z vaflovače ve slaném provedení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZD48