Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto (risotto) s kopřivami a medvědím česnekem

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

19. 5. 2014 17:44

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 305 kJ / 1 746 kcal
Bílkoviny39,82 g
Tuky8,32 g
Vláknina24,46 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 28 mg
Sůl0,12 g
Sacharidy342,83 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pro zaryté masožravce pokrm ještě posypeme opečenou a rozlámanou sušenou šunkou nebo opečenou slanin

Místo kopřiv klidně použijte čerstvý listový špenát nebo mangold.

Další moje recepty najdete na

http://www.mlsoty.estranky.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

21. 4. 2023 07:09

:-)<3:yes::yes: recept i foto se mi líbí :-K

zizala zizala

20. 5. 2014 17:22

Děkuji za komentáře, mám radost, že se tu najdou spřízněné duše, co se týká risotta a kopřivových jídel :-)):-K

Radek

20. 5. 2014 11:11

Super recept - vyzkouším :-K

Jitkas

20. 5. 2014 07:12

Presne tak, risotto znamena zpusob pripravy ryze a druh pouzite ryze.
Jiz tady (stale pod receptem na risotto od zizaly) byla rec na toto tema. Jak vidno zbytecna.

chocolate chocolate

19. 5. 2014 23:03

zizala:Libi se mi to moc:yes:.
spagetka:Tohle preci neni o svetovem nazvu, ale o pouzitych surovinach a zpusobu pripravy.Aneb kdyz dva delaji totez...;-)

Patricie

19. 5. 2014 21:00

:-KJaruško, jedním slovem - krásné:yes::yes:

tejaja tejaja

19. 5. 2014 19:18

zizala: Tak tie krevetky by som brala rada;-), namiesto žihľavy

Jitkas

19. 5. 2014 19:16

tejaja: Davaji a pro ty, co ziji ve meste, je to velka delikatesa. Pridava se i do minestrone, vajecnych omelet a do plnenych testovin typu tortellini ci lasagne.

maiva maiva

19. 5. 2014 19:15

Sama jsem s kopřivami nevařila. Určitě bude tato kombinace dobrá, rizoto máme rádi a každopádně trochu masového do toho:-D:-p+:yes:

spagetka spagetka

19. 5. 2014 19:14

tejaja: hm to by mě taky zajímalo. U nás se do českého rizota dávali kopřivy, sedmikrásky, víno, cibule, česnek už v mém dětství. Rozhodně dusivé nebylo a není. jen holt nebyla rýže na výběr a sýr byl takový jaký byl. Pořád si ale myslím, že dávat za každou cenu pokrmům světový název je dost scestné. Recept jako Kopřivové rizoto mám od babičky, ta italsky fakt neuměla.

zizala zizala

19. 5. 2014 19:12

tejaja: Ano, jmenuje se to Risotto all' Ortica. Někdy se mohou přidat krevetky.

tejaja tejaja

19. 5. 2014 19:07

zizala: s tou šťavnatosťou a nedusivosťou Jarka s tebou súhlasím, ale dávajú aj Taliani do rizota žihľavu? Fakt ma to zaujíma...

zizala zizala

19. 5. 2014 18:54

tejaja: Někdy to vyzkoušej, kopřivy jsou velmi zdravé a dobré:yes: U nás se dávaly hlavně do velikonoční hlavičky, ale zjistila jsem, že i další pokrmy s nimi jsou moc dobré, výborný je i čaj.
Tzv. české rizoto už nevařím, od té doby, co známe risotto na italský způsob - je totiž šťavnaté, nedusivé, pokaždé jiné ;-):-p

tejaja tejaja

19. 5. 2014 18:49

cathleen: :-D:-D ja viem...mala by som to raz vyskúšať, na záhrade sa stále objaví...je to pre mňa burina :-D Pozriem, či tu nie je recept ;-) aha...našla som :yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: koprivove rizoto rizoto z kopřiv rizoto z kopřivy rýže s kopřivami recepty s medvědím česnekem recepty s kopřivami aha! bramborová omeleta se salámem a česnekem ryzoto s medvědim česnekem rizoto s kopřivami lasagne s medvědím česnekem rizoto s medvedim cesnekem česnekové risotto koprivy rizoto omeleta s kopřivami rizoto s koprivou a bylinkami top recepty rizoto s medvědi cesnekem kopřivové rizoto recept kopřirové rizoto rizoto s kopřivy lasagně s kopřivami

Suroviny: rýže kulatozrnná, cibule šalotka, česnek, olej olivový, sůl, víno bílé, vývar drůbeží, máslo, kopřivy, česnek mědvědí, pecorino

TopRecepty.cz

Rizoto (risotto) s kopřivami a medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gVkk