Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelové větrníky

Větrníky jsou zpravidla velkým lákadlem v cukrárnách. My vám však přinášíme recept na báječné karamelové větrníky, které si můžete upéct i vy doma. Odměnou za náročnou přípravu vám bude lahodné spojení karamelu a šlehačky.

Hodnocení receptu je 4,9 (39×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 40 min

90 min (50 min příprava + 40 min tepelná úprava)

4. 3. 2009 15:41

Suroviny pro 16 kusů

16 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie18 690 kJ / 4 467 kcal
Bílkoviny163,05 g
Tuky177,82 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 2,13 g
Sodík 1,35 g
Sůl3,00 g
Sacharidy547,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Těsto je dost husté, ale tak jsou větrníky pěkně vysoké a drží tvar.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Katarinka

9. 7. 2009 14:34

Ak môžem odporučiť,šľahačka musí byť uvarená deň dopredu,aby bola vychladená 24 hodín,iba vtedy sa vyšľahá dohusta.Keď pridáme práškový želatínový stužovač,je presne akurát a nechutí umelo.

magdalenka magdalenka

7. 7. 2009 16:35

...tak sa nechám pozvať...niekde k B.B:?

vybusna vybusna

7. 7. 2009 16:32

a hlavne s pekne hnusnym kremom...az ma striasa ked si nan spomeniem.. vies co magdalenka...on ten krem nebolo tazke urobit, akurat som mala asi zle pomery....namojveru, ked pojdem na slovensko, tak sa znovu o ne pokusim...tu by ich nemal kto jest

magdalenka magdalenka

7. 7. 2009 16:23

Mariaj, ja polotovary nemám rada, odpalované cesto mi nerobí problémy, robím si v pohode svoje. Iba ja som nevedela, ako sa asi vyrába tá karamelová šľahačka. Veľmi som to mala rada, tu na okolí sú veterníky s takým dosť divným mastným krémom...

mariaj mariaj

7. 7. 2009 16:16

magdalenka to zvládneš - ja som si na prvý krát kúpila zmes dr. Oetker na veterníky - že pokus :-O a vyšlo to a potom som skúsila http://www.toprecepty.cz/recept/3928-zloutkove-ven... a odvtedy ked robím dávam dvojitú dávku pre tých mojich pažravčekov :-p akurát že náplń dávam šlahačku.... nie je to vôbec ťažké určite vyskúšaj :-)

vybusna vybusna

7. 7. 2009 16:13

raz som chcela urobit veternika a pochvalit sa pred mamkou. prvy chybu co som urobila je, ta ze som si myslela, ze si mozem veternicky predpiect.:-S nemozem...ked som ich o 3 dni vytiahla na plnenie, tak som ich mohla hadzat o stenu, take boli tvrde....urobila som si aj vanilkovu napln aj karamelovu..robila som podla receptu a obe boli riedke...plnit sa s nimi rozhodne nic nedalo....mamka prisla....upiekli sme rychlo rychlo dalsie veterniky a a poliali sme ich oboma kremami ako pudinkom:-(, krem co sa nezjedol, mamka vzala a dorobila k nemu celu kremesku:-( a tak skoncilo moje machrovanie. ale utesila ma, ze ten vanilkovy a karamelovy krem boli vyborne chutovo...co z toho, ked bol riedky...mozno sa raz spucim a dam mu este jednu sancu

mariaj mariaj

7. 7. 2009 16:12

no paráda :yes: ja robím veterníky podľa receptu odtiaľto a tuším nabudúce vyskúšam tieto;-), manžel totiž nechce s plnkou ale len so šlahačkou tak táto variácia sa mu bude určite páčiť:-))

magdalenka magdalenka

7. 7. 2009 16:06

NÁDHERA!!!!!!!!!!!
Ak toto raz zvládnem, budem šťastná...

plotna plotna

7. 7. 2009 15:48

:-*:yes::yes::yes: Nádhera

Bibinka Bibinka

6. 7. 2009 17:54

Můj muž na to jukl a hned by se zakousl, má je moc rád a já je ještě nikdy nedělala;-) Tak že bych je vyzkoušela, no nevím....

Iljusa Iljusa

6. 7. 2009 17:16

smekám - krása na pohled :yes:

dzango

6. 7. 2009 15:01

:yes::yes::yes:

Katarinka

24. 3. 2009 09:33

Martina ako dopadli?

Katarinka

20. 3. 2009 16:46

Cesto striekam zdobičkou,ale kovovou,ale nemyslím,že by sa to zlomilo aj keď je plastová.A tú vodu tam vyliať pred vložením veterníkov,ale môže sa dať aj malý pekáč s vodou naspodok,ten sa zohrieva spolu s rúrou a keď je rúra rozohriata,vložíme veterníky.Ale prvých 10 minút pečieme na 220°stupňov.Tak nech sa ti to podarí;-)

Martina

19. 3. 2009 19:48

Katarínko, větrníky bych chtěla teď o víkendu upéct, ale mám několik dotazů. Těsto stříkáte zdobičkou? Jde o to, aby nástavec nezlomila, když je těsto moc husté. A pak mám ještě další dotaz. Vodu do trouby nalít až když je trouba vyhřátá na 180°C? A pak dát do trouby větrníky ? Předpokládám, že v troubě si mi udělá z vody pára, takové hmlisto. Tak do te páry dát větrníky péct? Děkuji za vysvětlení.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: karamelova poleva karamelový krém ze salka karamelová poleva recept karamelova poleva ze salka karamelové větrníky větrníky recept karamelova poleva na venecky recept na karamelovou polevu karamelové větrníky recept karamelová šlehačka ze šálka karamelová poleva na větrníky recept karamelove věnečky karamelový krém ze salka do cukrovi poleva na veterniky cukroví větrníky poleva karamelová jak udelat karamelovou polevu větrník recept extra karamelová šlehačka recept karamelova slahacka

Suroviny: voda, sůl, kůra citronová, tuk hera, mouka hladká, vejce, cukr krystal, šlehačka, želatina prášková, cukr krystal, máslo, voda

TopRecepty.cz

Karamelové větrníky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRGY