Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roštěná pražského uzenáře

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

15. 10. 2014 13:03

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie7 413 kJ / 1 772 kcal
Bílkoviny205,20 g
Tuky96,34 g
Vláknina6,20 g
Cholesterol 583 mg
Sodík 3,86 g
Sůl8,90 g
Sacharidy19,55 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj-Nejlepší recepty od Dony

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

bookmen bookmen

28. 10. 2014 08:27

Anebo koupit vyzrávané hovězí a je to bez ukádání doma.

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 10. 2014 09:50

amalia: Děkuji:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 10. 2014 09:50

casino: Tvoje starosti na moji hlavu;-)

amalia amalia

23. 10. 2014 08:58

nezradila si svoje renomé, jani;-):yes:

casino casino

22. 10. 2014 23:40

Jana Remkova:
Promiňte, ale asi špatně čtete... Marcela 76: přece nevařila podle tohoto receptu.

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 10. 2014 22:31

Marcela 76: děkuji za vyzkoušení. Snad chutnalo ;-)

Marcela 76

22. 10. 2014 18:56

Marcela 76: Dělala jsem to i s hovězími plátky, ale v tlakovém hrnci a s rýží.

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 10. 2014 17:23

Marcela 76: To taky dělávám;-)

Marcela 76

21. 10. 2014 11:55

Zkuste recept podle mne.Debrecínské vepřové kotlety

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 vepřové kotlety, sůl, mletý pepř, 1 pol.lžíce sádla, 1 menší cibule, 1 stroužek česneku,1/2 káv. lžičky sladké papriky, 1 pol. lžíce rajského protlaku, 2 nožky debrecínských párků, 2 kys. okurky, trochu hl. mouky na obalení kotlet

POSTUP PŘÍPRAVY

Kotlety na okraji nařízneme (aby se nekroutily), vyklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme po obou stranách v hladké mouce a prudce na tuku z obou stran opečeme. Po opečení vyjmeme na talíř. Do tuku přidáme jemně nakrájenou cibuli, dožluta opražíme. Přidáme rozetřený česnek, papriku, rajský protlak a na nudličky nakrájené debrecínky a kys. okurky. Všechno chvíli podusíme, potom vložíme zpět kotlety. Přidáme tolik vody, aby byly kotlety přikryté. Pod pokrývkou dusíme do měkka. Šťávu podle chuti dosolíme. Podáváme s knedlíky nebo rýži.
Dobrou chuť.

JanaDorazinova JanaDorazinova

18. 10. 2014 20:15

ivulinka:;-)

ivulinka ivulinka

18. 10. 2014 18:58

Moc šikovný recept:yes:

casino casino

17. 10. 2014 23:02

Jana Remkova:
Děkuji za upřímnou odpověď:-K
Koukám, že jste rcp doplnila..., ale i tak přeji hodně úspěchů těm, co se podle něj pokusí uvařit.
...abych se náhodou nepřidusil, tak u tohoto jídla bych vsadil pro jistotu na jistotu a když už z HOVĚZINY, tak bych maso připravoval způsobem který je u "Pražského uzenáře" obvyklý, tedy dušením;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

17. 10. 2014 12:20

rozmarynaH: Moc děkuji :-)

rozmarynaH rozmarynaH

17. 10. 2014 11:38

Jani, přidávám 15. bodík a ukládám do oblíbených. Recept se mi moc líbí:yes::yes:

alka5453

17. 10. 2014 11:33

:-/

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: staření masa doma kotlet prazskeho uzenare guláš pražského uzenáře vyzrávaná roštěná hovězí pražského uzenáře řízek pražského uzenáře steak pražského uzenaře vepřový steak pražského uzenáře starení masa co uvařit z roštěnky co uvařit z nízkého roštěnce top recepty roštěná roštěná dle babicy vepřovy plátek pražského uzenáře maso pražského uzenáře vepřový kotlet pražského uzenáře rostena podle uzenare uvarit roštěnou kuchařka: janadorazinova jak uvarit roštěná

Suroviny: roštěná hovězí, sůl, pepř, olej, slanina, cibule, klobása pikantní, hořčice, okurky sterilované, vývar hovězí

TopRecepty.cz

Roštěná pražského uzenáře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5EOK