Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibulačka od Hradišťa

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

18. 10. 2014 05:32

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JosefZeravicky

2. 12. 2020 11:00

casino(autor receptu)

1. 12. 2020 14:50:10

JosefZeravicky: "Jenom tu zásmažku nedělám tmavší, neb mi tam nechává chuťové stopy hořkosti."
Špatná si dceréééčko, špatná kuchařka
Špatná si dceréééčko, špatná kuchařka
žééé se ti na plotně, žééé se ti na plotně,
že se ti na plóóótně pálí zásmažka...
No, asi také od Hradišťa, že ;-)

DODÁVÁM K PÍSNIČCE , která je našim foklorem:
Špatná si cérečko špatná hospodyn,
Špatná si cérečko špatná hospodyn,
Špatná si cérečko špatná hospodyn,
že tá tvojakoza do´jí petrolín.

Špatná si cérečko špatná milenka,
Špatná si cérečko špatná milenka,
Špatná si cérečko špatná milenka,
že nedáš od sebe,že nedáš od sebe svoje kolínka.
,,TOŠ TAK,,



Odpovědět 1 0

Don Cochino

2. 12. 2020 00:36

...přesně to pravé pro mne - jak každý den nemám něco s cibulí,ochořím...palec nahoru a bodík přidělen :yes::-K<3

casino casino

1. 12. 2020 15:50

JosefZeravicky: "Jenom tu zásmažku nedělám tmavší, neb mi tam nechává chuťové stopy hořkosti."
Špatná si dceréééčko, špatná kuchařka
Špatná si dceréééčko, špatná kuchařka
žééé se ti na plotně, žééé se ti na plotně,
že se ti na plóóótně pálí zásmažka...
No, asi také od Hradišťa, že ;-)

JosefZeravicky

1. 12. 2020 12:54

PŘEJU PĚKNÝ DEN.
Teto recept je asi z oblasi chudobného headišťska. Jsem také z hradišštka, ale u nás se nedává voda , ale vývar, jakýkoliv je po ruce. Když tuto cibulačku vařím, tak podle momentální chuti dávám ,lahodný zeleninový vývar, který trochu ovlivní silnou cibulovou chuť. Několikrát se mi podařilo využít i vývar z brambor ( já dávám k bramborám nejen větší kousky mrkve, petrželí ale i trochu podravky - brambory jsou pak obohacené nejen vůní, ale i vnešenějsí chutí, vývar pak použiju všude, de mi zavede chuť , nebo jej nechám schládnout a popíjím jako vitamínovou bombu)
Jenom tu zásmažku nedělám tmavší, neb mi tam nechává chuťové stopy hořkosti. Dělám ji výhradně do zlatova.
ALE TO JE ZASE VĚC NA KTEROU JSME ZVYKLÍ OD DĚTSTVÍ.
Po nalití do rozehřátého talíře, nebo misky dávám osmažený na kostky nakrájený chleba, který při osmažování nejen osolí, opepřím, ale i lehce posypu sušeným drceným česnekem . Dělám jich víc a dají se pojídat k vínu, pivu či jen tak k televizi.
Tak že nám nikdy chleba ztvrdnout .
,,TOŠ TAK,,

Dadkah

30. 10. 2019 10:51

Pocházím přímo z Hradišťa, tak recept určitě vyzkouším. Cibulačku máme rádi. :)

casino casino

26. 1. 2017 14:42

Dnes jsem vařil a místo vody použil vývar po vaření kuřecích skeletů pro smečku (neplést smečku s mančaftem:-D 3kg koster, 5 mrkvisek, 2 petrželiska, 1 celerek, pár cibuliček, 3 zoubky česneku a 2 špetky divokého koření (někdy bych se chtěl mít jako psiska u casinů):-D
Po vychlazení byl vývar tuhý jako sučuk a seškrábl jsem z něj asi 30 deka tuku.
Všichni zavedení kuchaři hlásají jako jeden muž: I slabý vývar je lepší než čistá voda!
Co napíši bude znít jako rouhání, ale naleju - naliju vám čisté vody, nemohu jinak:
Krom toho, že se mi po jídle rty lepily glutinem k sobě (a mančaftu prý také), jsme žádný vliv použití vývaru nezaznamenali:-O
No a včíl raď kočičko, raď pejsku (vy spagetka: už raději neééé):-D

casino casino

26. 10. 2016 20:59

zalejeme - zalijeme
Raď kočičko, raď pejsku, raď spagetka: :-p
No, nedalo mi to a hodil jsem oko do pravidel...
http://prirucka.ujc.cas.cz/?slovo=zal%C3%ADt

spagetka spagetka

25. 10. 2016 12:32

casino: :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

casino casino

25. 10. 2016 12:03

spagetka:
Jj, "zalijeme";-(
No, asi bych psal chibi a hrupky, i kdybych měl tolik "vejšek" co oni...;-)

spagetka spagetka

25. 10. 2016 11:58

casino: no vy rozhodně potřebujete vzdělat v pravopisu a v používání klávesnice :-D:-D:-D:-D:-D:-D

casino casino

25. 10. 2016 11:35

No, mám na jídlo tchyňu od Hradišťa, tak jí vařím její políffku:-)
Do postuou jsem dopsal "Zalejeme VŘÍCÍ vodou,..."

mili87

1. 3. 2016 14:07

Super recept

popoluska340 popoluska340

23. 10. 2014 18:48

polievocka bola velmi chutna odporucam vyskusat

cathleen cathleen (moderátorka)

20. 10. 2014 07:33

Kačení sádlo nemám, dala jsem vepřové. Polívka byla dobrá - já osobně bych si ji ještě malinko přichutila jinak, více (třeba přidanou zeleninou), ostatním chutnala i tak.:yes:

Zdena

18. 10. 2014 11:33

Místo mouky přidávám ovesné vločky.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: cibulačka cibulačka se zeleninou tmavá cibulačka cibulačka polévka tmavá cibulačka z veproveho vyvyru cibulacka tmava kačení sádlo veprova cibulacka krémová cibulačka tmavá cibulacka z veproveho vyvaru kačení sádlo použití kaceni sadlo,pouziti cibulacka-se-zeleninou vegan cibulačka recept cibulacka ládi

Suroviny: tuk, cibule, mouka hladká, sůl

TopRecepty.cz

Cibulačka od Hradišťa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kVpE