Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Husička v pomalém hrnci

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 420 min Doba přípravy: 420 min

420 min (420 min příprava)

9. 11. 2014 20:19

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Byla s droby - tj. žaludek, kousek jater, celý krk a přidala jsem ten spodní díl zad a tak byla i výborná polévka s nudlema. S takovou chutí jsme se do ní dali, že jsem zapomněla vyfotit celý talíř i s knedlíkem a zelím ;-) ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Preston

7. 10. 2016 20:28

Bosana: Pokud budete připravovat jídlo v troubě na pomalo, resp. nízkoteplotně (první stupeň LOW bývá u PM cca 90°C, druhý HIGH cca 120°C), bude spotřeba i zde malá. Celé je to především o teplotních ztrátách daného zařízení, tzn. o izolaci trouby a pomalého hrnce -> energie je spotřebovávána pouze pro účel dosažení určité teploty a jejího udržení. Při nízkých teplotách nemá ani trouba spotřebu v kiloWattech ;-)

Spíše je problém v odpařování vody z jídla, proto by se při pomalé (nízkoteplotní) přípravě v troubě mělo dělat v uzavřené nádobě, aby se nevysušovalo. Samozřejmostí je pak nepoužívání ventilátoru trouby, který je pro přiklopenou nádobu zbytečný.

Jediný hlavní rozdíl je tak především ve funkcích, protože pomalé hrnce bývají ve standardu vybaveny různými funkcemi časování přizpůsobenými právě dlouhému nízkoteplotnímu vaření.

V troubě, která umožňuje přípravu jídla na nízké teploty, je možné dosáhnout naprosto stejného efektu jako u pomalého hrnce a ušetřit tak tisíce korun za jeho nákup, spotřeba energie je srovnatelná.

pilatka3

18. 11. 2014 18:18

Peču tímto způsobem všechna masa. Jsou bez karcinogenů a chutnají skvěle.:-K

Severinka Severinka

11. 11. 2014 12:44

Bosana:pravda co napsala Špagetka;-);-);-)je tam velká úspora;-);-);-)

spagetka spagetka

11. 11. 2014 12:23

Bosana: Podobné to je určitě, ale jeden velký rozdíl tu je: značná úspora energie v PH oproti klasické troubě ;-);-);-):yes::yes::yes:
Příkon max. 200 - 250 W za hodinu, podle typu a teď se podívej na sporák, jaký má příkon na plotýnkách a v troubě on za hodinu. Zase záleží na značce, ale stpro je to víc. Navíc jsem si to měřila a skutečně, není to žádná lživá reklama :yes::yes::yes:. (můj sporák má příkon až 7 kW!!!!!)

Bosana

11. 11. 2014 12:18

Krásná záležitost a moc chutná, chci se zeptat jestli jídlo z pomalého hrnce není podobné tomu co mi poradil známý kuchař a já to od té doby dělám- masko, jakékoli dám s kořením ,které to chce do trouby, uzavřu, nepodlévám , troubu nastavím na 50 - 70 stupňů a peču 4,5 hodin nebo kolik je potřeba, třeba celou noc. Masíčko pustí svou vlastní šťávu,je měkkounké,na kůrčičku odklopím a postupuji stejně jako autorka receptu, ale nemusím už rozpalovat troubu. Prý se tomu říká konfitování,tak to známý nazval a pak by nebylo třeba kupovat pomalý hrnec. Poraďte mi.:-O:yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

10. 11. 2014 20:40

JANINA:plně pomaláč doporučuji,mám ho již 3roky a jsem s ním nad míru spokojená;-):yes: Crock.Pot 5,7litrů;-)už si to bez něj neumím představit;-):-K

Simona Skolakova Simona Skolakova

10. 11. 2014 20:37

Krásná práce:-p:yes:moc se mi to líbí a zítra jdeme taky pro husu mají jí mít v Lídlu,tak se už moc těším:-p;-):yes:
Super receptík pro pomalý hrnec;-):yes:

Severinka Severinka

10. 11. 2014 14:11

JANINA:mám tento a spojená jsem moc;-);-)http://www.bionaire.cz/shop/index.php?a=zbozi&s=20...

enynka:ono je to upečené do měka, o tom to je,a taky, že to nemusíš hlídat, dělá se to samo a nevysuší se, ale když chceš, aby to mělo ještě kůrčičku, tak se musí dopéci v troubě;-);-);-)

spagetka spagetka

10. 11. 2014 12:43

JANINA: Já mám PH od letošního ledna a už se stal naprosto nedílnou součástí vaření. Moje omladina si ho nyní přeje k vánocům. Po automatické pračce nejlepší vynález :yes::yes::yes::yes:

enynka

10. 11. 2014 12:21

a já jsem si myslela,že když se něco dělá sedm hodin v pomalém hrnci,že potom se nedělá už vůbec nic.JENOM SE JÍ.

JANINA

10. 11. 2014 12:14

Vypadá super :yes: Tiež by som si chcela zaobstarať PH. Aký typ máte ? Ste spokojná s nim ?

Michaela Medkova Michaela Medkova

10. 11. 2014 12:11

Husička je krásně vypečená:yes::-p. My už jsme husu dlouho neměli, kupuji spíše husokačenu.

Severinka Severinka

10. 11. 2014 09:31

tejaja:Ty šprýmařko:-D:-D:-D:-D

tejaja tejaja

9. 11. 2014 21:18

Severinka: Mirka, keby si bola dobrá kamoška, tak mne dáš to husacie prsíčko a mužovi iné.:-D:-D:-D;-)

Severinka Severinka

9. 11. 2014 20:52

tejaja:už nemusíš, zbylo jen jedno malé prsíčko pro muže na zítra;-);-);-)ono ze 3kilové toho moc nenaděláš, chtělo by to aspoň 5-ti kilovou;-);-):-D:-D:-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: husa v pomalem hrnci pomaly hrnec z lidlu hovězí husička pomalý hrnec recepty pomalý hrnec-zbozi.cz pomalý hrnec crock pot recepty pomalý hrnec lidl husa pomaly hrnec pomaly hrnec husa konfitování v pomalém hrnci jídla v pomalém hrnci hovězí husička recept husí prsa v pomalém hrnci hovězí husička recepty recepty v pomalém hrnci hrnec na husu husa v pomalem hrnci recept recept na husokačenu krůta v pomalém hrnci recepty na pomaly hrnec

Suroviny: husa, sůl, kmín celý, voda

TopRecepty.cz

Husička v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rNKE