Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Husí stehýnka s kroupami a hráškem

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

12. 11. 2014 18:15

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie5 119 kJ / 1 224 kcal
Bílkoviny34,21 g
Tuky11,96 g
Vláknina37,05 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 26 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy227,78 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept jsem připravila podle kuchařky Jezte česky a moc nám chutnal.

Je to varianta pro ty, kteří nechtějí péci celou husu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hosta hosta

11. 6. 2015 19:55

jarda Kadic: jeje - taky jsem je měla, ještě teď se při vzpomínce olizujem:-D

jarda Kadic jarda Kadic

11. 6. 2015 17:36

Asi před 2 roky se v “ Albertu“,tehdy ještě “Hypernově “ objevila husí mražená stehna z Maďarska.Jako správný zvědavec jsem si 2 balíčky po 2 stehnech koupil a uložil do mrazáku.Po nějaké době jsem si na ně vzpomněl a jedny upekl.Lidí, věřte nevěřte,tak dobrá stehna jsem ještě neměl.Tak druhý den do Hypernovy a ještě 2 balíčky jsem ukořistil.Samo,ze už je dávno nemám,jen chodím jako mlsnej pes v Albertu kolem mrazáků.....bohužel už se neobjevila.....;-)

MarcelaPa

11. 6. 2015 15:35

Jiřinko, děkuji za hezkou fotku.:-)

casino casino

12. 5. 2015 22:21

Od mala jsem žil v tom, že šoulet jsou kroupy s hrachem (fazolí) a teď jsem se na wiki dočetl že šoulet se připravuje z luštěnin a MŮŽEME doň také přidat kroupy...:-O

MarcelaPa:
Níže píšete:
"...jídla by se měla hodnotit, až když se uvaří..."
Souhlasím:-!
Ale pokud by tomu tak bylo, tak 90% komentářů by tu nebylo:-!;-):-)):-D

zizala zizala (moderátorka)

11. 5. 2015 13:22

MarcelaPa: Nenapadlo mne, že takhle napsané to může zamrzet :-8
Jsem ráda, že to vidíš rozumně :-K
Já jsem si v první chvíli myslela, že je to Tvoje vlastní inovace klasiky, ale pokud je to tak v literatuře, už nic nenamítám :-)

MarcelaPa

11. 5. 2015 13:01

zizala: Jarko, vůbec jsem si nemyslela, že je v tom zlý úmysl, jednom mě mrzelo, žes to skoro odsoudila a neuvařila. Toť vše. Když budeš chtít, uvař, třeba ti to nebude chutnat, ale to vůbec nevadí, mně také všechno nechutná. A omlouvat se opravdu nemusíš. Jsme snad inteligentní lidé a zvládneme jak pochvalu tak i kritiku, ne?

zizala zizala (moderátorka)

11. 5. 2015 11:54

MarcelaPa: No, ne že se dá udělat, normálně se právě dělá ze sušeného, ale nebudeme se dohadovat o slovíčka. Já mám moc ráda poctivou klasiku, i když se novotám vůbec nevyhýbám. Uznávám, že jsem neměla hodnotit předem, nebyl v tom zlý úmysl, jen jsem své pochybnosti napsala veřejně :-8 Pokud se někdy odhodlám k realizaci a zjistím, že tato chuťová kombinace je dobrá, určitě sem napíšu své démenti včetně omluvy :-K

MarcelaPa

11. 5. 2015 11:26

zizala: není to žádný informační šum, kroupy s hrachem, neboli šoulet, se dají udělat i ze sušeného hrachu, který se dopředu uvaří. Ale s mraženým hráškem a čerstvou majoránkou je jídlo mnohem více svěží a lahodné a o to přeci v moderní české kuchyni jde, ne?
A pokud vím, jídla by se měla hodnotit, až když se uvaří, představy mohou být různé.

zizala zizala (moderátorka)

11. 5. 2015 08:06

casino: Povařené broky? :-)) Já mívám opačný problém, někdy se mi povede hrách uvařit moc doměkka a pak při míchání s ostatním jaksi zkašovatí :-8

casino casino

11. 5. 2015 08:00

zizala:
No, nejchutnější byla ta TEBI-drobenka:yes:
S tou fotečkou máte recht, už jsem ji smázl:-):-)
Na rozdíl od suchého-žlutého se mražený-zelený hrášek doma nevynacházel..., ale při své představivosti už se živě vidím, jak kroupy i s ním rád sním; očekávám, že to bude ASI jemnější krmě, než s těmi povařenými broky...;-):-D

zizala zizala (moderátorka)

11. 5. 2015 06:17

casino: :-D Věřím, že Vaše verze byla chutná, ale fotka by měla odpovídat receptu, aspoň v tom hrachu, který je tady, řekla bych, klíčový. Znovu opakuju, že se zeleným mraženým hráškem si tohle jídlo představit neumím, mám pocit, že se k huse a takto ochucený nehodí, že došlo k informačnímu šumu :-/
Škoda, že jste nevyzkoušel s tím zeleným hráškem, zajímala by mě Vaše zkušenost.

casino casino

10. 5. 2015 23:11

Rádio Jerevan by hlásalo:
"Až na drobnosti bylo uvařeno přesně podle receptu:
Místo husičky byla kachnička...
Místo stehýnka bylo křidélko...
Místo mraženého (zeleného) hrášku byl hrách sušený (žlutý)...
Místo oleje bylo sádlo...
Místo čerstvé, byla mariánka sušená...
...a navíc byla použita TEBI-posypka: http://www.labuznik.cz/recept/lahudkove-drozdi/
:-))

MarcelaPa

12. 11. 2014 21:28

casino: ano, taky by mě to tak napadlo:-)

casino casino

12. 11. 2014 21:23

MarcelaPa:
Ne, nenašel:-)
Pouze, když vidím: husa, kroupy, česnek, hrách, majoránka, tak se mi v hlavě vylíhne husa v šouletu:-)

MarcelaPa

12. 11. 2014 21:00

casino: tento recept tady opravdu není, projela jsem všechny recepty, jeden po druhém a nic. Pokud jsi ho našel, tak dej vědět.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: husí stehna mražená husí stehna šoulet z mraženého hrášku husa s kroupami šoulet mrazeny hrasek husí stehna mražené šoulet s mraženým hráškem husí stehna recept husí stehna v šouletu babicovy recepty šoulet kuřecí stehna s hrachem a kroupami kuřecí stehna s kroupami recept husí stehna mám ráda recepty hypernova pro husy šoulet ze zeleného hrášku husí stehna s hrachem a kroupami (v šouletu) jak uvařit mraženy hrach kroupy kaše s hráškem soulet se zelenym hraskem šoulet s mraženým hrachem

Suroviny: stehno husí, kroupy, česnek, kmín celý, olej, majoránka sušená, hrášek mražený, majoránka čerstvá, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Husí stehýnka s kroupami a hráškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mm03