Český dvoukrémový dort, aneb utajený národní poklad!
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 39 606 kJ / 9 466 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 200,17 g |
Tuky | 581,04 g |
Vláknina | 27,94 g |
Cholesterol | 3,95 g |
Sodík | 1,56 g |
Sůl | 3,85 g |
Sacharidy | 845,08 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Podrobný fotonávod jak na to krok za krokem včetně postupu na přípravu extra žloutkového krému najdete na http://www.hobbymanie.tv/clanek/dortomanie-objevuj...
Tento recept připravil a postup nafotografoval tým
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 4. 2016 08:51
ještěrka: Hezký den, zkuste opražené ovesné vločky, viz www.mimibazar.sk/recept.php?id=13833
13. 4. 2016 21:07
DOBRÝ VEČER,BUDU PÉCI VÁŠ DORTÍK DCERCE K NAROZKÁM,ALE JE ALERGICKÁ NA OŘECHY ,CO MÁM DÁT JINÉHO .DĚKUJI ZA ODPOVĚD .JE NÁDHERNÝ
2. 2. 2015 13:29
casino: Povedl se vám, moc pěkný dort
2. 2. 2015 12:50
již dlouho jsem neviděla tak nádherný dortík a že je skvělý, tak o tom ani ve snu nepochybuji
2. 2. 2015 00:04
casino:
Děkujeme za pochvalu i za to, že vás náš tým inspiroval k tomu, aby receptík byl vylepšen
Děkujeme za pochvalu i za to, že vás náš tým inspiroval k tomu, aby receptík byl vylepšen
1. 2. 2015 23:09
...tak dortík byl realizován
3 mandlové korpusy ∅32cm: 1. podle rcp; 2. s polovičním množstvím mouky; 3. zcela BEZ MOUKY. Všechny vypadají stejně, takže dort by šel dělat i jako bezlepkový.
S těstem se velmi dobře pracuje a zvládnou ho i začátečníci či cukrařinou nepolíbená mehla i nemehla, která by mohla použít jednodušší krém z pudinku
1.vrstva krém ovoněný kůrou; 2. vrstva krém čokoládový viz foto (čokoládu rozpouštím přímo v uvařeném žlouťáku). Příště dám do krému 250g másla
Výborný recept
3 mandlové korpusy ∅32cm: 1. podle rcp; 2. s polovičním množstvím mouky; 3. zcela BEZ MOUKY. Všechny vypadají stejně, takže dort by šel dělat i jako bezlepkový.
S těstem se velmi dobře pracuje a zvládnou ho i začátečníci či cukrařinou nepolíbená mehla i nemehla, která by mohla použít jednodušší krém z pudinku
1.vrstva krém ovoněný kůrou; 2. vrstva krém čokoládový viz foto (čokoládu rozpouštím přímo v uvařeném žlouťáku). Příště dám do krému 250g másla
Výborný recept
22. 1. 2015 00:37
frejka55:
omlouvám se za nedůvěru (bezé i Creme patissiere dělám trochu jinak) ale dnes jsem zkusil na nečisto z 10 vajec a dopadlo to VÝBORNĚ akorát jsem těsto ještě osolil.
Jeden korpus mandlový, druhý oříškový, krémy podle rcp.
Pokud oslavenec zítra při koštu dortík schválí, bude ho mít za 10 dní ze 30 vajec
Severinka:
Korpus z 5 bílků v uvedené formě byl cca 25 mm vysoký a šel krááásně prokrojit... prakticky jsem z 10 vajec vytvořil dort ze 4 plátů
omlouvám se za nedůvěru (bezé i Creme patissiere dělám trochu jinak) ale dnes jsem zkusil na nečisto z 10 vajec a dopadlo to VÝBORNĚ akorát jsem těsto ještě osolil.
Jeden korpus mandlový, druhý oříškový, krémy podle rcp.
Pokud oslavenec zítra při koštu dortík schválí, bude ho mít za 10 dní ze 30 vajec
Severinka:
Korpus z 5 bílků v uvedené formě byl cca 25 mm vysoký a šel krááásně prokrojit... prakticky jsem z 10 vajec vytvořil dort ze 4 plátů
17. 11. 2014 23:40
Tak tenhle dort brzy upeču, je parádní, posílám bodík
17. 11. 2014 18:26
Ja zas cumim, no Potesilo me, ze takhle krasnej a prepychovej dort se jmenuje "cesky", urcite se vyrovna i Sacheru. Bodik
17. 11. 2014 16:57
zizala:to jsem četla, tak že rozříznout by to asi ani nešlo cona takovéhle věci jsem antitalent
17. 11. 2014 16:27
Severinka: Tohle není klasický piškot Je to bezé, to se peče v nízké vrstvě.
17. 11. 2014 16:21
Krásná práceale co kdybych to upekla najednou a 2x rozřízla
17. 11. 2014 15:42
Krásný recept
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 9 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 10 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 11 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 14 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 15 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Luciksch uvařil před 33 minutami
Těsto na pizzu
Bretik uvařila před 39 minutami
Tři pomazánky na chlebíčky a soudečky nebo jednohubky
aerdna uvařila před 2 hodinami
Nadýchaný mrkvový dort
Mlsani uvařila před 2 hodinami
Špenátové lasagne s kuřecím masem
Alexandra1 uvařila před 2 hodinami
Hummus pomazánka
annasmitkova uvařila před 3 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Moanka uvařila před 3 hodinami
Rajská omáčka
Fleep uvařila před 3 hodinami
Mandarinkový koláč s drobenkou
Redpelikan uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak uvařit česnečku? Tato polévka je snadná a rychlá, navíc šetří žaludek i peněženku
Blbouny s povidly podle Josefa Maršálka: Kynuté těsto bude nadýchané díky omládku, při vaření oceníte trik s pečicím papírem
Buchty po ránu: Josef Maršálek uvařil luxusní bramborové knedlíky s blumami a dvěma chutnými překvapeními
Další recepty
Tématické fráze: recepty na klasické české dorty cesky dort dort poklad ceske dorty dort ještěrka dort s pokladem české dorty recept český dorty dorty rcp dort z bílkového a žloutkového těsta dort jako ještěrka dorty cizina žloutkový krem na dorty druhy dortů zbylý máslový krém dort pokladu dortík žloutkový beze piskot krém na potírání dortu rcp na dort klasické dorty recepty
Suroviny: bílek, cukr krupice, ořechy vlašské, mouka hladká, mléko, cukr krupice, cukr vanilkový, žloutek, škrob kukuřičný, máslo, čokoláda hořká, smetana ke šlehání, cukr moučkový, čokoláda
Český dvoukrémový dort, aneb utajený národní poklad!
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xNZr
13 názorů