Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí krémová polévka a la Frionor

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

19. 11. 2014 15:53

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 912 kJ / 457 kcal
Bílkoviny6,10 g
Tuky43,00 g
Vláknina1,45 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 121 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy10,64 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Starší ročníky si možná budou ještě pamatovat norskou rybí prodejnu FRIONOR, která byla v Praze otevřena v šedesátých letech ve Vodičkově ulici a fungovala asi dvacet let.

Prodávali tam, jak jinak, mořské ryby a speciality z nich, jako např. steaky z velryb, žraloků, rybí karbanátky a také výbornou mraženou rybí krémovou polévku, která tehdy myslím stála kolem osmi korun.

Samozřejmě, jako na všechny produkty ze západu, musela se vystát dlouhá fronta.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

radiator radiator

8. 11. 2018 22:52

zizala: Těší mě, že polévka chutnala:-K

zizala zizala (moderátorka)

8. 11. 2018 20:18

:-) Ve Frionoru jsem nikdy nebyla, takže originální polévku neznám. Nicméně tato je chutná a rychlá. Děkuji za recept :-K.

casino casino

6. 11. 2018 18:58

Tak mi kurýr konečně přivezl z Phy toto: https://obchodoliveira.cz/cz/produkt/koreni/rybi-v...
Porovnal jsem s tímto: http://chefclub.cz/produkt/rybi-tekuty-fond/
a tímtok: https://www.susi.cz/vyrobek/shimaya-dashi-no-moto-...
No, Zdenda P. by z mého pokusnictví patrně radostně neřičel:-8 ale KNORR, ač ne nejlevněší (vlastně je nejdražší), tak je bezkonkurenčně nejchutnější :yes:

Dajda Dajda

5. 11. 2018 07:34

casino: maris: V 90. letech se prodávala Norská rybí jako klasická polévka v pytlíku od firmy Knorr. Nejsem na pytlíkové polévky, ale tahle byla moc dobrá, a tak jsem se ji rovněž snažila napodobit. Dělám ji podobně jako Míla Radiator: kořenovou zeleninu a cibuli nakrájené na kusy osmahnu na másle, zasypu moukou, kterou lehce osmažím, a zaliju vodou. Uvařím s přidáním bobkového listu a nového koření, pak rozmixuji. Do polévky dám krátce povařit rybu (filé), které rozmačkám na větší kousky mačkadlem na kaši. Smetany dávám jen trochu, raději kysanou, může se přidat až do talíře.

casino casino

4. 11. 2018 23:43

Jj, taky vzpomínám;-( a právě "polévky z pytlíku" mě nyní přiměly hledat recepty na norskou rybí polévku...
Děkuji:-K
***
No, kolik kilo masa je "3 ks bílé tresky" :-?;-)

maris maris

19. 11. 2014 20:58

hosta: máš pravdu - na žraloka bych zapomněla:-)), i polévky z pytlíku byly moc dobré:-p. Třeba jsme se tam potkávaly:-))

hosta hosta

19. 11. 2014 20:53

maris:máme stejné vzpomínky - Frionor ve Vodičkové - taky bifteky ze žraloka:-D. Pak přestěhovali nad Muzeum, to už nebylo ono:-D

maris maris

19. 11. 2014 20:10

Moc pěkný recept:-p:yes:+
Do Frionoru jsem chodila moc ráda na nákupy i na jídlo. Na polévku si pamatuju a potom mi odtamtud chutnaly rybí karbanátky s bylinkami - ty byly, myslím - celá krabička - za 15 korun - byly tam čtyři a moc dobré:-p

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: norská rybí polévka svítek do rybí polévky krémová rybí polévka norská rybí polévka recept rybí krémová polevka rybí prodejny praha polévka ze žraloka rybí polévka krémová rybi vnitrnosti prodej praha norská rybí polévka bílá rybí vnitřnosti prodej prodej rybích vnitřnosti praha steak z velryby norská polévka polévky recepty norská bílá rybí polévka rybi polévka recept rybí polévka krémová polévka norská rybí rybi polévka svitek

Suroviny: treska, mrkev, celer, olej olivový, smetana sladká, voda, sůl, pepř, pažitka,

TopRecepty.cz

Rybí krémová polévka a la Frionor

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gV19