Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík na černo v PH

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 300 min Doba přípravy: 300 min

300 min (300 min příprava)

21. 11. 2014 21:20

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie418 kJ / 100 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy25,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dokud byli normálně k dostání zajíci, dělalo se z nich a omáčka byla opravdu do černa. U nás se podávalo toto jídlo jako 1. chod po polévce na Štědrý den, a to s chlebem a pěkně z hlubokého talíře se lžící a to nám zůstalo dodnes, kdy už si tuto mňamku děláme jen z králíčka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

23. 11. 2014 12:36

Severinka: vidíš a mě se zdálo, že za 4 hodiny na tom pomalým to prostě trvá déle, že je lepší ten pomalý dávat na noc. Takže díky za zkušenost :yes::yes::yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

23. 11. 2014 12:28

Severinka:;-):yes::yes:tak jo;-)díky za odpověď;-)

Severinka Severinka

23. 11. 2014 12:15

Ivana Ch:

sikulka7:každý jsme si z domova přinesli ten svůj receptík;-);-)tak jak jsem ho popsala dělala moje maminka a ona ten recept má od své babičky;-);-);-);-);-):-p:-p:-p

Severinka Severinka

23. 11. 2014 12:12

Simona Kucerova:jo opravdu jsem ho dělala na I. a nejdříve 4 hodiny, ale zdálo se mě to málo, tak jsem ještě půlhodinku přidala;-);-);-)

sikulka7

23. 11. 2014 11:11

Já taky dělám na vánoce králíka na černo, moje babička říkala, že bez králíka nejsou vánoce. Vařím králíka s divokým kořením, mrkví a celerem.Přidám mandle a rozinky.Když je králík uvařený, vyndám ho a vykostím. Zahustím perníkem a povidly - podle nich se jmenuje na černo.Nakonec přisladím a přikyselím.Králík načerno bez povidel není to pravé.:-O:-*:-p

spagetka spagetka

22. 11. 2014 14:26

Simona Kucerova: tady se asi upsala Mirka, vím, že psala, že ho dělá od rána, takže určitě myslela rychlejší, 2. stupeň. Ozve se :yes::yes::yes:

Ivana Ch

22. 11. 2014 13:57

Králíka na černo dělám úplně jinak, ze zajíce byl nejlepší, ale ty už u nás nestřílíme, nejsou. Moc dobrý je to i ze srnčího, ti budeme mít na vánoce.

Simona Skolakova Simona Skolakova

22. 11. 2014 10:54

Pěkný receptík;-)Severi je to opravdu na 1.stupeň je to ten pomalejší a nebo to má být na 2.stupeň??;-)Já ten 1.používám přes noc na vývary;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: králík na cerno srnčí na černo kralik v ph králík s povidly recepty v ph recepty ph kralik s pernikem veprove na cerno králík na černo recept recepty králík na černo recepty v ph zajíc zajíc v pomalém hrnci recept na králíka na černo králík z ph králík ma černo co s králíka recepty králík recepty top recepty králík na černo vařím v ph top recepty ze srnčího s povidly

Suroviny: králík, cibule, olej, bobkový list, tymián, koření nové koření, pepř celý, cukr, voda, olej, mouka polohrubá, perník na strouhání

TopRecepty.cz

Králík na černo v PH

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q2J7