Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italské těsto na pizzu 1

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

30. 11. 2014 08:08

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie5 688 kJ / 1 360 kcal
Bílkoviny43,43 g
Tuky7,52 g
Vláknina11,41 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy273,83 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Mouka: Nejdůležitější složka. Mouka na pizzu se v Itálii jmenuje Manitoba a obsahuje hodně glutenu, díky čemuž je těsto plastické a netrhá se. Lze ji koupit na internetu, ale je poněkud dražší. Můžete jako já zkusit mouku s názvem Pizza mouka nebo je dobrá Zlatka na pečení. I tyto mouky mají vyšší obsah lepku a obě jsem vyzkoušela. Peče se z nich parádně nejen pizza.

Droždí: Droždí se používá proti českým zvyklostem až směšně malé množství, přesto mohu potvrdit, že to funguje. Lepší je droždí čerstvé a i recept počítá s čerstvým droždím. Pizza s menším množstvím droždí je totiž lehčeji stravitelná.

Sugo: http://www.mlsoty.estranky.cz/clanky/neco-z-italie...

Děkuji za recept své kamarádce, žijící v Itálii :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizala zizala

23. 10. 2022 10:54

lidusa: Děkuji za vyzkoušení a pochvalu. Mám radost :-K

lidusa lidusa

23. 10. 2022 10:42

Těsto na pizzu jsem vyzkoušela a je vynikající. :yes: Trochu jsem se bála toho maličkého množství droždí, ale těsto nakynulo dostatečně. Nechala jsem kynout v lednici celou noc, postupně odebírám těsto a zpracovávám. Vydrží v lednici několik dní. Ze zbytku těsta jsem upekla i vynikající křupavé slané tyčky k vínečku. Jen jsem vyválela slabé válečky, posolila hrubou solí a upekla...;-)

maiva maiva

30. 11. 2014 20:50

Také zajímavý recept, určitě dobrá večeře:-p+:yes:

chocolate chocolate

30. 11. 2014 10:20

Take nechavam testo na pizzu kynout pres noc, mam ho myslim vlozeno i zde, jen tedy nevazim a davam vse vicemene od oka:-8.
Kynuti v lednici mam u pizza testa moc rada, davam do mikrotenu, v chladu vydrzi v pohode i tri dny a rychla a chutna vecere je na stole..
Sugo, prosciutto, mozzarella, rukola-libi se mi a prekombinovane mi to urcite neprijde.
Myslim si, ze tak pekny a podrobny recept je pri ceske oblibe teto italske pochoutky jen a jen prinosem.

zizala zizala

30. 11. 2014 09:14

casino: :-8:-)) K množství náplně nemám nic na svou obhajobu, nekombinovat mnoho chutí jsem měla na mysli:yes:. Ovšem recept není na pizzu jako takovou, ale na TĚSTO.

casino casino

30. 11. 2014 09:08

zizala:
"Jedno pravidlo - méně bývá více ;-) "
Myslíte pravděpodobně počet ingrediencí a ne jejich množství, protože vidět tu oblohu vaše kamarádka, tak ji asi porazí:-D Leda..., leda je to Češka, protože taková qanta dokážeme dát na pizzu jenom my... a snad ještě Američané:-/

tejaja tejaja

30. 11. 2014 09:07

zizala: Díky;-)

zizala zizala

30. 11. 2014 09:04

tejaja: To, co je časově lepší, chutnají stejně. Náplně by mohlo být méně na množství, ale já na domácí pizzu dávám náplně víc :-8 Je to na každém ;-)

tejaja tejaja

30. 11. 2014 09:01

zizala: aha, super, a je rozdiel v chuti alebo je lepšie použiť to, čo je pre mňa momentálne výhodnejšie?

zizala zizala

30. 11. 2014 08:57

tejaja: Oba recepty jsou od kamarádky :-);-) Liší se postupem. To první je pro mne, jakožto pracující, výhodné - večer dám těsto do lednice, odpoledne vyjmu, než se vzpamatuje, připravím sugo a náplň. Druhé těsto je fajn v tom, že se mu věnuješ po časových intervalech jen chvilku, mezitím uděláš plno jiné práce :-)) Je ideální na víkend.

tejaja tejaja

30. 11. 2014 08:49

Jaruš, tak ktorý recept je od kamarátky a ktorý je lepší? Líšia sa máličko...Tá pizza má byť až tak veľmi obložená? Takú som nevidela, ani v Taliansku, zdá sa mi to veľa...;-)
http://www.toprecepty.cz/recept/40958-italske-test...

zizala zizala

30. 11. 2014 08:45

spagetka: Upraveno.

spagetka spagetka

30. 11. 2014 08:38

zizala: Dobře, ale doplň si tedy do surovin i sugo (myslím, že mnozí nebudou vědět, co tím myslíš) a asi bys mohla popsat i svou oblíbenou náplň. Podle fotky asi rajčata, olivy?
Nezlob se, ale z fota fakt není jasné, co tím myslíš.

zizala zizala

30. 11. 2014 08:34

spagetka: Vypadá stejně jako normální těsto na pizzu. Skvělé vlastnosti nejsou vidět na první pohled. Ale až budu péct příště, můžu vyfotit i těsto :-/

spagetka spagetka

30. 11. 2014 08:30

Já bych uvítala také foto toho těsta, jeho strukturu, když podle názvu se tu prezentuje Italské těsto na pizzu 1. Z této fotky moc nepoznám, jaké že to těsto je, jak vypadá.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: těsto na italskou pizzu sugo na pizzu tésto na pizu sugo na pizzu recept těsto na pravou italskou pizzu těsto na pizzu od itala testo na pizzu recept recept na italskou pizzu italský recept na pizzu testo na 1 pizzu recept těsto na pizu italské sugo recept italské sugo italská pizza recept skvele testo na pizzu těsto na pizu recept recept na těsto na italskou pizzu těsto na italskou pizzu recept recept na 1 pizzu těsto na pizu nej

Suroviny: mouka na pizzu, mouka hladká, voda, droždí, olej, sůl, sugo, rajče, rukola, sýr mozzarella,

TopRecepty.cz

Italské těsto na pizzu 1

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pqY1