Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křenová omáčka s hovězím masem

Křen má spoustu využití ať už ve studené, nebo v teplé kuchyni. Připravit z něj můžete třeba lehce štiplavou smetanovou omáčku s plátky rozpadajícího se hovězího masa. Tuto dvojici perfektně doplní kyprý houskový knedlík.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 195 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 180 min

195 min (15 min příprava + 180 min tepelná úprava)

30. 11. 2014 23:43

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 941 kJ / 1 420 kcal
Bílkoviny185,57 g
Tuky47,72 g
Vláknina29,05 g
Cholesterol 451 mg
Sodík 893 mg
Sůl1,91 g
Sacharidy48,72 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Receptů na křenovou omáčku je tu spousta, ale nepotkala jsem žádnou ochucenou zakysanou smetanou (u nás doma tak ochucujeme snad všechny smetanové omáčky). Takže přidávám recept, jak ji dělávám já. Je to něco jiného, a snad se nikdo neurazí, o trochu lehčího na žaludek. Pokud chcete omáčku jemnější, dejte více smetany na vaření, pokud kyselejší, dejte méně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

8. 1. 2019 20:11

casino: Masíčko z dobrého hovězího vývaru se zeleninou, je ke křenové omáčce je to nejlepší, co může být! Podle mne !

casino casino

9. 10. 2017 21:58

hosta:
jj, máte recht:yes: Také to tak děláme:
K omáčce maso do vroucí vody:yes::yes:
Na polévku maso do studené vody:yes::yes::yes:

No, asi bych se měl autorce omluvit...
To zatahování má logiku:yes:
Omlouvám se:-K

hosta hosta

9. 10. 2017 21:35

casino: taky mne to napadlo:-). Já když chci maso na omáčku, neopékám, ale dávám až do vroucí vody, aby se trošku zatáhlo a tolik nevyvařilo.

casino casino

9. 10. 2017 21:08

No, já mít falešnou svíci či nízký roštěnec natož z mladého býka, tak bych pro takové maso našel smysluplnější kuchyňské využití...:-)
K podobným máčkám se u nás využívá vařené hovězí (zpravidla přední) z polívky :-)
***
K receptu:
ad. 1, 2
Furt dumám, proč se maso "zatahuje" aby se posléze hodiny vařilo ve vývaru... :-O

Jaroslav

9. 10. 2017 19:04

Hovězí jsem použil z mladého býka hereford, nízký roštěnec z domácího chovu omáčka podle receptu ale dodělané hodinu v papiňáku v osolené vodě přidané 6ks celého pepře, 4ks nového koření, 2ks bobkového listu, jedna sladká smetana a jedna zakyslá z jíškou cibule na másle povařené rozmixované křen použitý čerství ze zahrady. Daly jsme to s kolínkama a bylo to famózní.<3

Lorencs

1. 12. 2014 08:26

:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: křenová omáčka s hovězím křenová omačka s hovězím masem hovězí maso s křenovou omáčkou křenová omáčka video recepty křenová omáčka video krenova omacka křenová omáčka z vývaru krenova omacka s masem omačky křenova hovezi v krenove omacce recept křenová omáčka video krenova omacka z hoveziho masa hovězí křenová omáčka domácí křenová omáčka křenová omáčka+video křenová omáčka videa křenová omáčka z hovězim masem hovězí maso v křenové omáčce hovězí přední s křenovou omáčkou hovězí s křenovou omáčkou

Suroviny: svíčková falešná, mrkev, celer, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, nať petrželová, sůl, olej, cibule, máslo, mouka, vývar masový, smetana zakysaná, smetana na vaření, křen, pepř mletý, sůl

TopRecepty.cz

Křenová omáčka s hovězím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rv0k